351

Анонимен

преди 4 години

Ама той другарят Васил Коларов има издадени две книги разобличаващи завоевателната политика на Царска Русия към България,но няма кой да чете.Сталин му предоставя целият царски руски архив на разположение и човекът пише "Маските долу" и "Авантюрите на руския царизъм в България ".Няма кой да чете обаче.Българинът обича да пие,но не и да чете.

350

Иван Аксаков

преди 4 години

"При началото на румелийското движение австро-унгaрското правителството си вообрази, че тези събития бяха замислени от Росия, и за отмъщение за това спешно въоръжи Сърбия и я хвърли върху беззащитна България, неочакваща тази предателска атака."вестник "Русь" , 26 брой, 1885 г

349

до Ели

преди 4 години

Как сме победени като не сме обявявали война на СССР? А защо СССР ни обяви война на 08.09.44,а не след 22.06.41, не и през 42 и 43? Кому заблуждаваме? Това беше военна окупация и монтиране на съветско сателитно правителство, което без Червената армия нямаше да се задържи и ден.

348

до Иван Аксаков

преди 4 години

Сърбия беше подтикната на война срещу нас от Австро-Унгария и Русия,за да защитят Берлинския договор и тяхната лична договорка, да не се създава голяма България.Русия изтегли офицерите си от БА.По време на битката за Сливница руският посланник организира вечерен прием за сръбската победа и се кани да посрещне победоносният крал Милан,но уви.

347

Анонимен

преди 4 години

Ама никой, освен Русия и Турция не ги интересува България.Или руски вилает или турски. Но понеже Турция се притеснява за целостта си, а на Русия не и пука какво е останало от нея... по скоро болщевищки вилает.

346

Ели Царския Архив

преди 4 години

Царският архив заминава за Москва, защото си победен!Както и САЩ през май 1945 г. от различни замъци и мини в планините Харц Първа американска армия залавя 485 тона документи (точно преди да бъдат изгорени по нареждане от Берлин).На базата на тези архиви Шайрър издава два тома, издадени в БГ.Не блести с особен анализ, но като фактология за начинаещи върши работа - частично.По-интересни са ми финансовите архиви - 90% от тях са унищожени от Германия.

345

Анонимен

преди 4 години

А нещо да кажем за таврийските българи, които по-времето на ВСВ бягат от войната в България? След войната чичко Сталин ги изисква от чичко Димитров и през декември 1945 година ,25 000 таврийски българи се отправят от България към Сибир.По пътя повече от половината умират.

344

Иван Аксаков

преди 4 години

"Сръбската армия, със 150 австрийски офицери в нея, бе разбита, а българската войска зае Пирот! Но се оказа, че това, което не може да се каже на Сърбия, може да се каже на България : австр. министър граФ Кевенгюллер не се посвени да заяви , че ако бълг. войски не спрат, ще се сблъскат с австрийските щикове."вестник "Русь" , 26 брой, 1885 г

343

Анонимен

преди 4 години

Царска Русия беше огледало на Османската империя, а СССР беше такова на Третият Райх.Всеки който го отрече е жертва на някакъв вид пропаганда и неосведоменост.

342

Анонимен

преди 4 години

Местан защо не е в затовора, след убийството на дете

341

Анонимен

преди 4 години

Абе щом не сме били окупирани защо царският ни архив заминава за Масква,а пък цялата документация на македонските организации и дружества заминава в Белград.А този посланик Макаров като го питаха за архива, той каза че бил военен трофей.Е как трофей, нали няма окупация, а освобождение?

340

До 376

преди 4 години

Не им обяснявайте, те са на друга планета, облекчават се олекотено - АндрейЧу Връбчев.Важното е Сталинка Георгиева да шев на МВФ.Нема по-голема гавра за "мразещите Рашъ".Масово облекчаване !

339

Анонимен

преди 4 години

Те американците на васалщината казват партньорство, вече 30 години американско партньорство и станахме първи по смъртност в света а пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна!

338

До Щипката

преди 4 години

Мрази кой ти пречи, само не от името на България.Поздрави от Сталинка Георгиева.МВФ по Сталински, СССР пак ви окупира.После да няма ред сълзи, ред с...олки.. САЩ и Британия ни бомбардираха.

337

изгубени в превода

преди 4 години

Те руснаците на окупацията казват освобождение. Спомнете си 1878 г.

336

Анонимен

преди 4 години

Не Русия, ами САЩ бомбардираха София и избиха няколко хиляди цивилни българи без абсолютно никаква причина!

335

до 366

преди 4 години

А ако руснаците отворят откраднатия български царски архив ще изчезнат много нелицеприятни неща за Русия и русофилите. А ако турци и гърци ги отворят техните ще излезе,че няма македонска нация,затова няма да ги отварят. Понял?

334

Анонимен

преди 4 години

Те не само Захари отровиха, но и ген.Сава Муткуров отровиха по-същият начин.После съсякоха и Стамболов.

333

До Бандита

преди 4 години

Ти се моли Руснаците да не отворят архивите, и гърците, и турците за БГ!Тогава ще излязат страшно нелицеприятни за БГ.Стой си кротко в ъгъла и мирувай!

332

Анонимен

преди 4 години

Руските бандити нямат смелост да ни върнат архивите които са заграбили щот да не си коригираме историята с факти,щот сегашната история е свободно съчинеие