371

Русофил

преди 4 години

Местан трябва да е в затвора отдавна ,Борисов трепери и на Доган с електроценталите.Велика Русия е непобедима и са доказали на света ,победа над Хитлеризма,Някакви корумпирани мишока от БЗНС са застанали като паметници,Това е корумпирана върхушка каза го и Европа,но никой не иска да чува натискат се да са в власта защо????

370

Анонимен

преди 4 години

Пътят до Ада е постлан с добри намерения!А туй Социялизъма що не го пробваха първо на животни? А?

369

Анонимен

преди 4 години

С долния пост искам да намекна, че такива са видните личности и изявените българи след 44г.Щото от предишните първенци, който не избяга намаза въжето или беше пребит, преди да бъде ограбен.

368

Анонимен

преди 4 години

Кой на кого е нужен?

367

Анонимен

преди 4 години

Дружбатасъс СССР е нужна наБългариятака, както въздуха и слънцето за всяко живо съществоГ. Димитров

366

Ала_Бала

преди 4 години

По време на ВСВ България е преведена без жертви, със запазена армия и стопанство от изклющчително опитния и отговорен към народа си Цар Борис Трети. През цялото време дипломатическите отнощения със СССР за запазени. Български войник, не е изпратен на Изтония фронт. Евреите от Старите земи, са спасени от избиване. Фашизъм в истенския му вид не е имало в България. СССР обявява формално война на България, и тук пушка не е гръмнала. България участва във войната срещу нацистите и това я запазва цяла.

365

Анонимен

преди 4 години

Царска Русия отдавна я няма...Кой рита срещу умрели?

364

Анонимен

преди 4 години

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.Стоянов

363

Анонимен

преди 4 години

Сазонов, руски външен министър относно обявяването на българската независимост на 22.09.1908 : " Българите ще съжаляват горчиво за това своеволие.Те тепърва ще търпят последици от този акт".

362

Анонимен

преди 4 години

Руският император Николай II до сръбският крал Петър след влизането на сръбската армия в Скопие през Балканската война:"Поздравявам те с влизането в старата сръбска столица Скопие" ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

361

Анонимен

преди 4 години

История, мир на праха и...сега накъде? към Европа или в Европа?

360

Анонимен

преди 4 години

През най -трагичната за нас 1913 Русия изпрати Румъния да влезе в нашите предели от север,това го има записано в румънската зелена книга,а руският посланик в Цариград Михаил Гирс каза на турците,че могат да минат Чаталджа и да реокупират Източна Тракия,до Марица.С това пъклено дело той погуби 60 000 невинни българи,а 150 000 бяха прогонени,селата разорени и запалени.

359

Пенсионер

преди 4 години

Стихотворението на Радой Ралин " Писмо до Ванка " казва всичко. Не се препирайте.

358

Анонимен

преди 4 години

Няма Русия, има РСФСР...

357

Иван Аксаков 1

преди 4 години

"В това време обаче се случи нещо още по-неочаквано от съединението на Румелия с България, и нещо, на което както изглежда в Австро-Унгария никак не са расчитали! Не само победата се оказа на страната на болгарите, но все по-често в Русия започнаха да се чуват, дори с нецензурна рязкост, гласове срещу австрийското лицемерие" в. "Русь", 26 бр., 1885 г

356

Анонимен

преди 4 години

Русия даде и Северна Добруджа на Румъния за да и вземе Бесарабия,после през 1913 и даде и Южна Добруджа, а през 1916 година 60 000 руски войници дойдоха да помагат на румънците да задържат откраднатото.

355

Иван Аксаков 2

преди 4 години

"За голямо удивление на Австро-Унгария, оказа се, че ние все още помним 1876-78 г. (освобождението на Бългрия, не сме "предали това дело в архив", и че останалите членове на Тройния съюз, трябва да знаят, че ние желаем да бъдат равностойни неговите членове."вестник "Русь" , 26 брой, 1885 г

354

до Иван Аксаков

преди 4 години

Вие сериозно ли очаквате Аксаков да пише, че Русия има пръст в това? Защо тогава Русия настоява България да компенсира Сърбия като и даде почти цяла Западна България,като курбан за Съединението.Русия която даде Ниш,Лесковац,Враня,Пирот,Аликсинац на Сърбия през 1878! Това бяха земи на българската екзархия с българско население! Русия по-късно даде на Сърбия и Вардарска Македония с 1000 000 българи,които бяха денационализирани.

353

До 390 Ели

преди 4 години

На този въпрос, ще Ви отговоря елегантно, в стил английски дипломат.СССР и Червената Армия стигат ли до Виена?Защо в Австрия няма проруско правителство?Извинявам се, че отговарям цинично :)

352

Ели, МВнР

преди 4 години

Че откога МВнР се оглавява от БГ?Да ме прощавате, но Пазарджик не ми е еталон за висш пилотаж в дипломацията.За пример ми служат Оксфорд и Кеймбридж, Сорбоната и МГУ.Всъщност БГ няма университет с традиции в дипломацията.Жестока истина, изобщо не ме интересува МВнР, просто защото не е българско, обслужва чужди интереси в ущърб на България.