722

Анонимен

преди 4 години

Оттук се образува грандиозна манифестация. Полицията не е в състояние да я разпръсне. Хората на Харлаков се стъписват. От неговите въоръжени момчета не остава нито следа. В Габрово властта на ОФ е прокламирана още на 8 септември вечерта. На 9 септември властта на ОФ официално е оповестена. Харлаков остава като риба на сухо. Той, обаче, няма кураж да сложи край на живота си, както това направи неговият шеф Славейко Василев.

721

Майната им

преди 4 години

на хамериканците. Ще ги гоним от родната земя окупаторите, а техните слуги, дето ги дивлякоха в Белене 2

720

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

ПРИ СОЦА ИМАШЕ РЕД РАБОТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СИГУРНОСТ

719

Анонимен

преди 4 години

Но... идва 8 септември 1944 година. Вечерта към 6 часа в Габрово се събира множество народ за да посрещне завръщащите се от концлагерите и затвора политически престъпници. Влакът влиза в гарата бавно. От гърдите на габровското гражданство се изтръгва мощно ура. На всички се поднасят букети от живи цветя. Следват прегръщания и целувки.

718

Анонимен

преди 4 години

Идва 1943 година. Харлаков е вече напълно в стихията си. Той започва отново да коли и беси. Не един път той е в походи. Въоръжен с два парабелума с въоръжените си момчета той гони всички, които не му се подчиняват или които не са на неговото мнение. Те са пораженци. Така, в борба с пораженството Харлаков през годината 1943 и 1944 регистрира нови подвизи.

717

Анонимен

преди 4 години

Настъпва 1942 год. Из околностите на Балкана се появяват първите борци срещу фашистките режими - борците за народна свобода. Харлаков е отново в стихията си. Той образува бойно ядро. Обикаля, под предлог на разни тържества из околните села, всъщност, като агент на властта той прави тези обиколки, за да преследва борците за народна свобода.

716

Анонимен

преди 4 години

САМО ДЪРТИ КОМУНИСТИ ОКОЛО ПАМЕТНИКА....ЕДИН НОРМАЛЕН НЯМА

715

Анонимен

преди 4 години

БУТАЙТЕ ГО ТОЯ ПАМЕТНИК

714

Анонимен

преди 4 години

ОТ КАК СЪМ РОДЕН ОБИЧАМ САЩОТ РУСИЯ НИЩО НЕ СЪМ ВИДЯЛ,ОСВЕН ГРАБЕЖ И КОМУНИЗЪМ

713

Честит празник

преди 4 години

Скоро пак ще празнуваме официално след като вкараме в затвора мафията на власт сега

712

iceblast88

преди 4 години

До УчителяХората поумняха и осъзнаха, че е по важно да си Българин от това да си чуждопоклонник и национален предател! Затова е срамно да си русофил, защото русофил = българофоб!!! Затова е срамно и позорно да си русофил!

711

Учителя

преди 4 години

Какво стана, че напоследък да си русофил е дори по срамно от това да се наречеш г*ей?

710

питам

преди 4 години

Паметника само на червената армия ли е или и на съюзника и от 1939-1940 год Хитлер и къде му е образа този със шмайзера ли.

709

Анонимен

преди 4 години

След убийството на Стамболийски, Харлаков се подвизава дълго време в София. Той гуляе и пръска луди пари. За да го отстранят от София, за да не стане след време вреден за самите деветоюнци, тъй като много бързо се изпари подвига на 9 юни и дейците му останаха под сянка, властниците изпращат Харлаков в държавна командировка във Виена и Будапеща. По едно време той отново се връща в България, но скоро пак изчезва.

708

Анонимен

преди 4 години

Харлаков е един от убийците на Стамболийски. За това свидетелства и факта, че отрязаната глава на Стамболийски е била поставена в една конска торба и Харлаков я отнася лично някъде, не-известно къде, но най-вероятно в София. Убийците на Стамболийски отнасят неговата глава - като скъп трофей на деветоюнските първенци. Главата на Стамболийски е доказателството, гаранцията, че земеделският м[инистъ]р-председател е действително мъртъв и никога вече не ще се яви да пречи на сметките на тия, които го

707

Анонимен

преди 4 години

Това е вторият гроб на водача на селска България. Главата на Ал. Стамболийски те отнасят със себе си, за да я поднесат на деветоюнските първенци.Минава време. Водите на Марица прииждат и изравят от пясъците двата обезглавени и вече полуразложени трупа. Така случайността помага на дядо Стоимен - бащата на Ал. Стамболийски, да открие втория безкръстен гроб на своя обичан син.

706

Учителя

преди 4 години

Въпросът е: Защо българите намразиха Русия? Какво стана, че напоследък да си русофил е срамно и дори страшно?

705

Анонимен

преди 4 години

Извършват още едно кощунство, все така жестоко и нечовешко, както всичките им дела от 9 юни 1923 г. досега. Кръвожадните палачи отрязват главата на Ал. Стамболийски. Те извършват това ново престъпление, за да получат скъпия откуп от тия, които са ги пратили да ликвидират непокорния селски водач. Главата на Стамболийски е скъпия трофей на кап[итан] Ив. Харлаков, който и сега на разпита му от народните обвинители, на един въпрос, къде са ненамерените парчета от тялото на Стамболийски, циничн

704

Анонимен

преди 4 години

Когато нощта обгръща с тъмния си воал земята и по пътищата не се мяркат никакви хора, палачите пристъпват към работа.В тъмната нощ изравят труповете от лозето и с каруца ги понасят към р. Марица, за да окървавят и нея.Късно през нощта гробокопачите пристигат до пясъците на р. Марица, близо до моста по пътя за Сараньово и Ветрен.

703

Анонимен

преди 4 години

Властта се опасява, че чуждите кореспонденти може да поискат да видят трупа на Стамболийски и на самото място да напишат своите дописки. А видят ли състоянието на разкъсания труп и околната обстановка, става ясно каква е истинската картина на убийството.