22

Велев е подлога

преди 4 години

Добре бе, Велев - твоята работна седмица колко дни е? Или ти си много продуктивен - нагъл дъртак

21

Йово

преди 4 години

"Това е позицията на бизнеса и на СИНДИКАТИТЕ". Някой да не си помисли че синдикатите ще защитават работника. Синдикатите са част от мутро-бизнеса в България.

20

Социопат

преди 4 години

"Безмислени ограничения за извънреден труд" Да те пуснат в леярния или мината за 16 часа ако не ти се пръсне сърцето то на другия ден ще си болничен и то реален....

19

Габровец

преди 4 години

Не кадри - а няма работодатели с мислене за бъдещото на бизнеса и за работниците! Да си назначат любовниците и роднините на свободните места!

18

84868

преди 4 години

Може с добра организация и познаване естеството на работата, с по-малко хора по бюрата 5 дни от 8 до 17, но постоянно да обслужват гражданите. А гражданите като знаят, че винаги ще има кой да ги обслужи, няма да бягат от работа, а в свободния си ден ще идат. Да не говорим за експертите, които могат у дома да работят. 4-дневната работна седмица ще намали лудешкото преместване на човешки маси всеки ден. ще се намали замърсяването на въздуха, а хората ще имат повече време за семействата и децата си

17

Реален ръст!

преди 4 години

Ши ти дигна заплатата амъ ши седиш от 08ч. до 20ч ,Ок ли си?

16

Реален бизнес

преди 4 години

Идват ми некви с мизерни заплатки от 300Евро на проверка в завода давам им по една торба с бракувана стока и те доволи и аз доволен ,а работниците се кротват и спират да пускат сигнали...

15

Анонимен

преди 4 години

Защо ли не се учудвам,че бизнес и синдикати са толкова еднакви-не ги е грижа за работната ръка.И да,на много места се работи по 12 часа 7 дена в седмицата,не защото няма работна ръка,а защото българският мутро бизнесмен предпочита да държи един човек,който да му върши работа за двама за работно време като за двама.

14

Аре да се разберем..

преди 4 години

Последно кадри ли нема или работни места ?Щото като изорават защитените зони и секат дърветата се оправдават с патриотичното -"Създаваме работни места!" ,а после реват ,че нема хора да им робуват в отела или фабриката за чурапи с ластик....

13

Нане

преди 4 години

До анонимнияТя вече си тече и няма сила, която да я спре!Процеса е необратим, след 10 годишното управление на гроба... А процеса тръгна още преди тях...

12

Анонимен

преди 4 години

Очаквайте следващата по ред Национална катастрофа .

11

Нане

преди 4 години

***, ква 4 дневна работна седмица Ве?!Масово чорбаджиите принуждават работниците да работят на 6 дневна работна седмица, както и масово се ослушват и за заплащане на извънреден труд под зоркия поглед на послушните синдикати... По закон извънредният труд не бива да надвишава 150 часа годишно... Тотално не се спазва и няма и никакви наказания за нарушителите!

10

Ф.С.В.

преди 4 години

ТОЗИ ЧОВЕК НА СНИМКАТА -НАРЕЧЕ ПРЕДИ ГОДИНА - БЪЛГАРСКИУТЕ РАБОТНИЦИ -ТЪРТЕИ !!!!!1 ТОЙ КАЗА ЧЕ РАБОТНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ТЪРТЕИ - И СЕГА ГОВОРИ ЧЕ НЯМАЛО РАБОТНИЦИ -КАКВА АРОГАНТНОСТ И ЦИНИЗЪМ - ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е ЗА ЗАТВОРА- ТОЙ Е ЗА ПЛОЩАДА И ДА МУ БИЯТ 500 КАМШИКА НА ТЪБАНИТЕ- СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СИНДИКАТИ С КОРУПМИРАНИ ВОДАЧИ

9

Анонимен

преди 4 години

Може, но при демокрация от народен тип! Сега е буржоазна демокрация и буржоата не позволяват.

8

Анонимен

преди 4 години

Проблемът не е в производството, с днешните технологии, роботизация и индустрита фор дот зиро и не знам си кой дот зиро, може да се произвежда 10 пъти повече и с 3 дневна работна седмица, проблемът е, че няма кой да го купува.

7

Анонимен

преди 4 години

Нека работната седмица да е 10 дневна, но на едно работно място - 10 души! Днес един работи, останалите - на плаж или пак на работа - на съседния струг!

6

Анонимен

преди 4 години

Това можеше да стане при Сталин в СССР, затова така целия капиталистически свят беше наскачал срещу СССР. И сега може да се работи по 4 часа или на 3-4 дневнда работна седмица със същото производство, има предостатъчно достатъчно, но работодателите им се свиди да плащат същите заплати за по малко време.

5

Анонимен

преди 4 години

уф, тъпомеръ ша удари 100%

4

House M.D.

преди 4 години

За съжаление недостатъчното време за проучване, липсата на конкретни факти и други обективни причини не са позволили на другаря Велев да разбере, че въвеждането на 4-дневна работна седмица означава по-високи разходи за извънреден труд. Т.е. разходите по 15-годишната любовница отпадат като перо.

3

****

преди 4 години

А защо не направите месеца от три дни,единият ден аванс,другият заплата,а третият почивен,така по лесно българина ще може да върже двата края.