18

Анонимен

преди 4 години

Нека Тиквун да направи заплатите колкото 20 квадрата на Витошка.

17

Анонимен

преди 4 години

Имам две малки магазинчета по 40 кв на Витошка.Пенсията ми е 219 лв, но от наемите си докарвам едно 7-8 Хил на месец.Да е жива и здрава Йорданка Фандъкова.На есен пак ще гласувам за нея.

16

Анонимен

преди 4 години

Браво, европейска столица.

15

Анонимен

преди 4 години

До Ванкатаот сърце се посмях. благодаря ти, че оправи деня ми !

14

Анонимен

преди 4 години

До Един от Северозападаа аз съм с 11 лв. до пенсия, Но живея в софия и смятам да отида до МОЛ-а да си купя нещо от някоя нова модна колекция, че ИНаче много ще се изложа, ако си призная, че в МОЛ не влизам..........то и в хранителния магазин рядко влизам,де. най-често влизм в касите на енергото, топлофикация, соф.вода, А.1......ама там всички са равни, какво да се хваля.

13

Анонимен

преди 4 години

Молът уби Витошка!

12

Ванката

преди 4 години

Искам да работя като кв.м.!

11

Анонимен

преди 4 години

Големите магазини в моловете са на минимален наем и преференциални цени. Знам даже за HM че първите години се пазарят за без наем. Но много хора влизат в мола именно заради тях. Миналата седмица в Бургас 30 мин чакаш за пробна и 20 мин на касата в НМ. Вътре в магазина имаше 500 човека

10

Бай Евстати

преди 4 години

Съгласен съм че се перат пари и се точи ДДС от някойВпроса беше как един обикновен човек може да отвори на такова място и да развива бизнесЯвно никакпросто няма как да оцелееш тамсамо тези с манждите на последните етажи май са на +щото малки помещения и дари да им искат по 100 евро на м2 то много хора ядата по другите магазини не виждам опашки че да продават по 10 000 артикула на ден че да избият въпросните 50 000

9

До Бай Евстати

преди 4 години

Договорът бил за една година. След като изтече, пари в сметката вече не постъпваха, нито "намателят" се обади.Хората си намериха нов наемател, който и до днес върти търговия там.Какъв беше предишният наемател, един господ знае.

8

Наивен си

преди 4 години

До Бай ЕвстатиУ нас, в днешно време, чрез такива големи строежи и отдаването им под наем се перат парички.И не само там. Знам един малък магазин, на тиха улица в централната част на София, който бе нает от мъж, представил само документ за самоличност. Нищо друго не знаят за него собствениците на магазина. Обадил се по обява.В продължение на цяла година магазинът стоя празен, никой не се мярна там. Наемът беше внасян редовно по банкова сметка, на определената в договора дата.

7

Жо

преди 4 години

РЪСТ на наемите на кв. м. и НАЕМ на кв.м. са различни неща!Това че, наемите на бул. Витоша растат с 8 % годишно не означава, че са достигнали до трето място в Европа по АБСОЛЮТНАТА си стойност. Има стотици улици с по-високи наеми.Това е пазарната икономика- търсенето определя цената.Преди години ми предлагаха под наем щанд в Централни хали. Задължително беше да продавам сирене. Наблюдавах един час щанда и установих, че трябва да работя половин ден само за да си платя наема. Отказах се.

6

fake news

преди 4 години

До Бай Евстатиеми като точат ддс и продават дрога през ноща, ето как. като с всичко останалото в кoчината

5

Анонимен

преди 4 години

Изобщо , ама изобщо не ми дреме за скапана софиа. От там минавам само транзит

4

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

3

Анонимен

преди 4 години

"19 хил. евро на кв.м."??? WTF

2

Бай Евстати

преди 4 години

"34 евро/кв. м за голямо помещение в мол"само една проста сметкаголемите магазини там са по 400+ квадрата и понякога даже на 2 или 3 етажа400 * 34 = 13 600 * 1.956 = 26 601 лв наем на месецсредно по 15 човека персонал за такъв обект макар че е бая повече понеже са на смени15 * 1200 (да кажем) = 18 00018к + 26к = 44к айде сега ми кажете на колко трябва да се купи един панталон и на колко да се продаде и в какво количество че да останеш на печалбаи как точно малкия бизнес може да е там

1

Само питам

преди 4 години

А, заплатите кога?