397

Пеньо

преди 4 години

***,. 8 години при първоначален строг режим!!!

396

Айде, Разбирачи! -10

преди 4 години

"На 16 юли 2019г., в 11.50 часа на електронните пощи на БТВ (news***btv.bg), НОВА (novinite***ntv.bg и в. Капитал (editors***capital.bg) e получено съобщение от анонимния руски хакер чрез e-mail minfin***mail2tor. За разследването на този етап няма съмнение, че Кристиян Бойков е автор и разпространител на писмото до медиите, чийто автор се представя за анонимен руски хакер."

395

Айде, Разбирачи! - 9

преди 4 години

"Установено е, че на служебния компютър на Бойков са били въвеждани команди за промяна на датата на оригиналните файлове от базата данни на НАП с датата 10 ноември 1989 г. от манипулираните файлове, изтекли в интернет пространството. При декриптирането е установено и наличие на файлове с бази данни на клиенти на частни търговски дружества."

394

Айде, Разбирачи! - 8

преди 4 години

"В друга дигитална папка на служебния компютър на Бойков е наличен файл с име броене за домашно с дата на създаване 11 юли 2019 г., който съдържа специфично именувани бази данни, идентични с тези от базата данни на НАП, множество други специфични наименования на таблиците от тези бази данни, както и броя на записите във всяка от таблиците."

393

Айде, Разбирачи! - 7

преди 4 години

"Това е индикатор, че Бойков разполага с пълната база данни, изтекла от НАП, а не само с тази, вече публикувана в интернет пространството. В първия имейл от 15 юли 2019 г. до няколко медии лицето, представящо се за руски хакер, твърди, че е публикувал само една част от базата данни на НАП, както и че разполага с допълнителна база данни, която ще разпространи на по-късен етап."

392

Айде, Разбирачи! - 6

преди 4 години

"В дигитална папка на служебния компютър на Бойков е наличен файл с име математика за домашно, с дата на създаване 11 юли 2019 г., който съдържа специфичните наименования на 106 бази данни и множество техни таблици, които са идентични с частично разпространените 57 бази данни на НАП в интернет пространството."

391

Айде, Разбирачи! - 5

преди 4 години

"Непосредствено преди това търсене е извършено търсене с единните граждански номера на други две лица, както и за адвокатска кантора Авиора консулт. Резултатът от тези търсения Бойков е съхранил във файл, именуван Търсене за бивол. След тези действия от него е извършено търсене в базата данни на НАП с единния граждански номер на Емил Радев евродепутат. Резултатите от тези търсения са обменяни от Бойков с друго лице."

390

Айде, Разбирачи! - 4

преди 4 години

"Установено е, че между 10 юли 2019 г. и 12 юли 2019 г. три дни преди публикуването на базата данни на НАП в интернет, на служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения в тази база данни с единни граждански номера на няколко лица: министър председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски."

389

Айде, Разбирачи! - 3

преди 4 години

"Кристиян Бойков е извършвал различни търсения по единни граждански номера в базата данни на НАП, както и е променял оригиналната дата на файловете с датата 10 ноември 1989 г., която съвпада с датата на файловете, разпространени в интернет пространството."

388

Айде, Разбирачи! - 2

преди 4 години

"От анализираните данни към момента може да се направи заключение, че той е разполагал с базата данни на НАП преди разпространението й в интернет пространството. Към настоящия момент продължава работата по декриптиране на информацията, съдържаща се в иззетите веществени доказателства, както и по анализ на вече декриптираната такава информация от компютъра на Бойков"

387

Айде, Разбирачи!

преди 4 години

"В хода на извършеното на 16 юли 2019 г. претърсване и изземване в офиса на дружеството TAD GROUP в гр. София, разследващите органи иззеха веществени доказателства, включително и служебния компютър на Кристиян Бойков."

386

Анонимен

преди 4 години

Момче бягай докато е време ,тука който много блести му отнемат блясъка ,комунистите са хора които не харесват някой да стърчи между тях с интелект, днес тук са на власт тройкаджиите ,ти защо стоиш ,бягай накъдето бягат всички отличници! Момчето вижда какви коментари има,и каква злоба има че не можаха да му отворят компютъра некадърниците и да му размахат белъото....Тези които не можаха да опазят данните на цялата нация,защото толкова им е багажа сега беснеят от безсилие..

385

Анонимен

преди 4 години

Престъплението е извършено от член или симпатизант на ППО.Самото изтичане на данните е от вътрешно лице.Предизвиква внимание връзката между изтеклите данни и злонамерените публикации.Възпрепятстването на следствието трябва да се криминализира.

384

гражданин

преди 4 години

Момчето може да е нарочено нарочно за отклоняване на вниманието.Така или иначе, деянието негово или чуждо е за лишаване от свобода.Най-добре е да съдейства на следствието.Последно време някои комплексари, подтиквани от чужди правителства се развихриха във форума. Добре е той да покаже че няма нищо общо с тях.

383

Анонимен

преди 4 години

Я да беше в САЩ ,изобщо нямаше да го пуснат да се ***,ама че безобразие!Големия " герой"!И там дори да са свръх защитени пак се случва да ги хакват,но и бързо ги залавят!Но едно е само да хакнеш,друго е публикуваш!Няма да му е за пръв път,този е маниак!При таква висока заплата да компрометира фирмата ,е доста безотговорно!

382

До Лан

преди 4 години

Е ти не разбра ли ,че има специални софтуери за проследяване,и не е само до името ,че съвпада !Много такива фирми разполагат с такъв,затова го закопчаха бързо!Няма гениални както искаха да го изкарат,и ако е той се вижда,че не е стока,обикновен крадец!

381

До Lan

преди 4 години

Може и да могат да я разбият,но за предпочитане е легално!Затова са поискали официално съдействие,още повече заподозрян няма право да отказва,това не е детска игра,а разследване!В момента той пречи на разследването,и хем пречи ,хем ползва медиите да афишира , че е невинен,преди да е приключило!Но не по презумция,а по негови твърдения,без да посочва факти!

380

Lan

преди 4 години

И тези от прокуратурата, дето не могат да разбият паролата му...те са го проследили онлайн, че е точно той крадецът. Смех.

379

Lan

преди 4 години

Значи момчето има акъл да пробие системата на НАП и да работи за много пари, *** няма достатъчно акъл да няма името "крис" в имейла, който е ползвал?! :) Да бе. ОФците си блеят....данните са продадени.

378

некой си

преди 4 години

а ти какво очакваше да ти се радват за глобата от 20милиона дето требва да я плати цела българия заради простотиите ти