27

Ванката

преди 4 години

Ананиевият модел ще доведе здравеопазването до тотален хаос и колапс. Само застрахователите ще имат полза и вече потриват ръчички. Солидарната система е добра, , но не може едни 1,5млн. да издържат останалите 5,5 млн! Държавата е най-нелоялния платец - за деца, пенсионери, социално слаби и държавни служители не само, че не внася осигуровки, но имаха наглостта да откраднат 1,3 милиарда от касата през 2010-та г. До ден днешен не казват защо и какво стана с парите!

26

Анонимен

преди 4 години

Предложеният "модел" е корупционен, лобистки, картелен и ограничаващ правата на пациентите и лекарите и даващ пари на нелечебни структури, нямащи нищо общо със здравеопазването. Целта е да се насочат парите към частните болници на лобистите, които вече няколко пъти опитват да пробутат чрез заблуждаване на обществото техен порочен модел, в тяхна полза. Едни и същи, няколко говорителя на незнайни, или може би знайни и извести групички от лобисти и техните началници заблуждават и говорят неистини.

25

Анонимен

преди 4 години

До До 16 глупости говориш - НЗОК ще разполага с по-голям ресурс. Нека си представим че НЗОк има 2 милиард бюджет и заплаща на 100 болници по 10 милиона - средно артиметично. Ако половината от тези болници отидат към частни фондове, а бюджета на НЗОк остане2 милиарда те ще разпределят двойно повече пари измежду болниците които са останали с НЗОК

24

Анонимен

преди 4 години

Какво ново? Събрали са се някой друг лев, защо да не ги разбутат. Това сме го живяли при Дянков, племенника на "великата" Сталинка. Поредният фалит, този път на здравна каса, а не на банка...

23

Анонимен

преди 4 години

Не му се сърдете на Ананиев! Той толкова си може - какво искате от един *** счетоводител, дето се занимава с дейност, в която е абсолютен профан. Ама не може никой министЕр да е по-умен от Него.

22

Анонимен

преди 4 години

Колкото св-ня разбира от кладенчева вода,толкова уйко-от медицина,а уйковото-от финанси.Дано хакерите им разкажат играта.

21

Обективен

преди 4 години

При фалит на частен фонд в здравеопазването вероятно ще сработи схемата при фалита на застрахователя Олимпикс и всички застраховани бяха принудени да платят втори път и да се застраховат наново, а Гаранционния фонд нищо не плати, въпреки че ни събират всяка година пари за него и по закон трябва да плати.

20

Анонимен

преди 4 години

От 30 години здравната система в тоя кен3еф е "Болен здрав носи"!

19

Обективен

преди 4 години

Предлагат да се ограничат и оскъпят медицинските услучги, за които ще се плаща от НЗОК или частните фондове. Медицинските услуги, които отпадат, всеки ще си ги плаща. Предлагат да има и частни фондове, което означава да има и Гаранционен фонд, за който ще плащаме допълнително. Предлагат да плащаме по-голяма здравна осигуровка. По отношение на неосигурените нищо не се променя - каквото беше досега, това ще е и когато има частни фондове.

18

До 16

преди 4 години

Няма такова нещо. По отношение на плащането и тези дето не се осигуряват, частните фондове няма да променят нищо - пак ще се плаща, но само от НЗОК, която ще разползага с по-малък ресурс. Конкуренцията щяла да довее до качество - хубаво на думи, но нищо подобно в България. Конкуренция няма да има, а ще има поредния картел, който ще вдигне цениет на услугите в медицината. Гаранционен фонд на застрахвоателите - да, ще го има, и за него ще плащаме допълнително.

17

Анонимен

преди 4 години

Играят си с нервите на докторите. Играят си с живота на българите...През юли - убийствена реформа. Жега. Сън...Приемете преди това евтаназията и не се надувайте с цената й. Дайте шанс за достойнство на българите!

16

Анонимен

преди 4 години

Кирил Ананиев и Бисер Петков са двама абсолютни безхаберници и Бойко Борисов ще страда много заради тях

15

Анонимен

преди 4 години

При нас хората които се осигуряват издържат хората които не осигуряват и ромите.Ако се въведе осигуряване с много фондове, тези хора ще бъдат принудени да плащат или нямат да получават лечение. Това ще изчисти дълговете на касата. Конкуренцията ще доведе до качество. В момента касата знае че винаги може да разчита на ОЩЕ пари и не вижда смисъл да вдига качеството. Проблема е, че трябав да се създаде гаранционен фонд за застрахователите.

14

Анонимен

преди 4 години

Прав е Ананиев. по цял свят Осигуряването се нарича ЗАСТРАХОВАНЕ и ако не нямаш застрохвка просто получаваш съвсем един базисен пакет от здравни услиги -и толкова. В АНглия може да си болен от тумор и 6 месеца да чакаш на опашка, ако не си застрахован, в САЩ основният пакет ти покрива 1-2 дена на легло. Обамакеър промени това, но сега Тръмп иска да го махне.

13

Анонимен

преди 4 години

Този искуфял старец ще затрие и без това загиващотони здравеопазване.

12

До 12

преди 4 години

Проблемът е, че има доста такива като теб, които си мислят, че никога няма да се разболеят. В това е смисъла на застраховката - плащат всички, а ползва този, който има нужда. При това по-често медицински услуги се използват от по-възрастните хора, които също някога са били млади, не са боледували и тогава не са виждали защо от техните вноски ще се ползват други. Като поумнееш с годините ще го разбереш.

11

Анонимен

преди 4 години

Аз пък искам всичките ми вноски от 1983 г насам да се прехвърлят на моя лична сметка и аз да решавам на кой доктор,кога и защо да плащам!Откъде накъде от моите вноски ще се ползват разни тарикати на държавна ясла които постоянно си вземат по половин година "болнични" ,ирдиянците от маалата също и т.н. а аз бачкатора ако си взема някой ден болничен комунокапиталиста ще ми посочи портала!

10

ОБЕКТИВЕН

преди 4 години

Ананиев се опитва да замете следите от 20-годишното си безобразно управление на НЗОК чрез разпарчетосването ѝ между 14 застрахователни корпорации.Той е бил член на УС на НЗОК от 1999 г.,председател на УС на НЗОК, впоследствие председател на Надзорния съвет на НЗОК.През 2001 г.НЗОК сключва договори със 149 от общо 200 болници.Но идва Ананиев през 2002 г.и сключва такъв с 369.Този другар е много наясно как може да се точи касата на гърба на хората.Течът може да спре,ама никой не го иска.

9

Щерю

преди 4 години

От лекари, военни и политици по- алчни за пари няма! Имат се за Господовци на земята...

8

Анонимен

преди 4 години

По цял свят се наблюдава силен рекет в медицинските услуги.