154

байпенчо до 157

преди 4 години

Сертификатите не ти ги издава google ами си има доставчици на такива услуги, въпреки че има и безплатни такива.Според мен нещо не е настроено както трябва и заради това "гърми" с това съобщение.И да естествено, че всичко е заради парите то и мама на тате не дава ... без пари и то от много отдавна :)

153

Анонимен

преди 4 години

Господа IT-та, като ви резна тока ще пишете блок схеми на хартия, като едно време! Заплата повече от минималната не заслужавате!

152

DEM

преди 4 години

Да не говорим, че има държавна ИТ компания, в която работят не лоши специалисти и може да е в сериозна услуга на държавните администрации. Иначе за какво съществува, да брои пилци ли?

151

DEM

преди 4 години

Ами не откривайте топлата вода, госпожо Захариева. Наемете един скъп ИТ експерт и аутсорснете всички дейности по хостинг, сигурност и пр. Така хем ще получавате качествени услуги, на значително по-ниска цена, хем ще имате един или двама скъпи ИТ специалисти, които да могат да управляват договора ви с Аутсорсинг компанията. В интелигентните държави, там, където хоратя мислят с главите си нямаше да осъдят човека, който ги е хакнал, а първо щяха да се опитат да се споразумеят с него, да работи за т

150

Анонимен

преди 4 години

До анонименУау ... когато аз се опитах да стана стажант, ми предлагаха 300 до 500 лева. Добре се развиват нещата. Но в чужбина, получаваха 2000 лева, за 20 часа на седмица стаж, което не беше много, но със стипеднията се справях. С 300 лева в София, не вярвам, че щях да оцелея дълго.

149

Анонимен

преди 4 години

До байпенчоТози и около 70% от сайтовете. цялото фиаско със SSL беше, за да може Google да иска по $100 за сертификатати...

148

Анонимен

преди 4 години

И ето това е реалността на отворения пазар. Тъй като тази професия е най-лесна да бъде изнесена или просто аутсорсната, никой не иска българските заплати. А като разберете, че едни 15% от студентите ни са в чужбина и то не на обмен, и че тази цифра расте все повече и повече, положението става страшно.Може да пиште в Twitter ядосани съобщения с #Predateli, но истината е, че ако няма коренна промяна, до 10 години, силно се съмнявам, че ще се намерят и чисатчи...

147

Анонимен

преди 4 години

До 149:Дреме ми, че не е криптирана на високо ниво, за толкова пари - толкова.

146

Анонимен

преди 4 години

До 149:Дреме ми, че не е криптирана на високо ниво, за толкова пари - толкова.

145

Анонимен

преди 4 години

те и от беге мама си бяха отворили тема да търсят айти специалисти да се женят за тях - ама пак се оказа ,че няамало достатъчно.

144

анонимен

преди 4 години

До Реалист 90Вариант 1. Хората от 2 нямат опита да знаят кое къде може да се издъни. Как могат да оценят примерно дали системата е уязвима от хакерски атаки? Как при тест ще видят дали ще се счупи в реална среда? Пример- на тест с 1 потребител работи. Пускат с 1000 и умира от претоварване.Експерт с познание и на ИТ(не професионален мениджър, а с опит на изпълнител) плюс познания да събира и оценя нуждите на организацията. И все пак най-важното е да е опитен разработчик, а не *** чиновник.

143

Анонимен

преди 4 години

Преди година и половина лично чух как служител на МВР който бил наказан се оплакваше,че по СУЦ нямало да получи 6000 лева бонус,а само 3000 лева!Служителят не беше ИТ специалист.В България пари има само за МВР ,за никой друг.Нито за инженери,нито за лекари,нито за други специалисти.Само за МВР има!

142

анонимен

преди 4 години

До Реалист 92,Ти нещо луд ли си? 30 специалиста, които да координират задания(да имат капацитета да ги разработят напълно), да могат да оценят изпълнение(т.е. да знаят кое и как може да се счупи, опит как се прави)... Толкова на целия пазар с опит в примерно по 5 големи проекта да са 100 човека в страната, защото изисква опит десетки години в индустрията. И за тях средно по 1100лв? Такъв човек в момента взима 7-8 та и 10-15000лв... Говорим за експерти. Стажант почва с 1000-1500. После-3-4000.

141

Анонимен

преди 4 години

Е кой да се яви на тия конкурси с 600-700 лв заплата *** оФцооо?!?!?Тоя трябва така да го е закъсал ментално че е по-добре да не го пускате в сградата щото я ще дръпне шнура на някоя бомба с която се е опасал я ще избяга с компятъра на който ще го проверявате какво знаИ.Тая е толкова *** че и е изтръпнал мозъка.България в последните 10 години се упрвлява от кръгли ЕдЕоти.

140

wyuhij

преди 4 години

Найш какви са ми инетересни у бг-то...Вадят безконтактната карта и се фукат..Купил си суши...Направо са ми смешни...И като кажат ай ти сектор в България...В gov.uk можеш да направиш абсолютно всичко...Ай ти сектор като в индия, с излкючение на хазартните игри...там сме много големи, щом е във вреда на хората.

139

Анонимен

преди 4 години

Еми така е ит сме по визши примирете се

138

Васка Сашева

преди 4 години

Не може българите да са толкова зомбирани като западняците . Не може постоянно да искат повишение на заплатите , забравят едни думи на Ванга : - "Не искайте много, не можете да му платите цената."

137

Анонимен

преди 4 години

сървъри на своя територияНаскоро един техен депутат го каза от трибуната на Думата - в Русия собствени са само кабелите. Всичко останало не е руско. Нали пробваха да правят лаптоп и "йотафон", а ми кажи докъде стигнаха.

136

Анонимен

преди 4 години

Ит не може да взима като некои *** бачкатор защото мозъка изисква био храна която е в пъти по висока ит неможе да почива като простолюдието със 200лв на ден защото се нуждае от тишина и стерилна обстановка абе да си ит е да си като бог за останалите

135

Анонимен

преди 4 години

До АнонимeнАбе, "разбирач" - и кой е този собстевен ОС??. Аман от "умчовци" . Чул недочул ама дава акъл..