174

До 189

преди 4 години

Баце, специалист за 2-3 бона е някой мързелив лайк. 5-10 по- може.

173

До 186

преди 4 години

В БГ има 50к заети в сферата на ИТ, но програмистите едвам са 10к. Провери си информацията.

172

Смешници

преди 4 години

Еми така е, като се опитвате да дръпнете специалисти работвщи за 2-3.000лв на месец с заплата от 700лв! А в същото време харчите по 10 милиона за някоя електронна система, която иначе струеа 50.000лв!

171

Анонимен

преди 4 години

Въпрос с "повишена" трудност: Защо след пролетта на 2020 г. хората масово няма да могат да използват електронните услуги на сайта на НОИ (които и в момента май не е желателно да се ползват)?

170

Анонимен

преди 4 години

А пари за апартаменти с асансьори и къщи за тъщи имате,нали?И милиарди за изтребители,които ще дойдат след 5 години,също.Но пари за националната сигурност нямате.Ако не крадете толкова много,ще имате пари за всичко.

169

Сотир

преди 4 години

Какви други доказателства искате че държавата е неадекватна? Имат техника от 21 век и умения на руски мужици от 19 век. Това е защото наблягат на количеството хора а не на качеството.

168

Анонимен

преди 4 години

Нека се разберат в МС защото Захариева иска да им вдигне заплатите, а Горанов се дърпа, че държавата ще фалира. Горанов даже предложи да се махне електронното гласуване и правителство защото няма пари за компютри и софтуерни фирми точат държавата и лесно се хакват и е по-добре на хартия както си беше преди 1989 г.

167

Реалист

преди 4 години

Има и един проблем, за който не се говори. При обществена поръчка за разработка на софтуер за държавните организации се иска винаги изпълнителят (външан фирма), да има сертификат по ISO за качеството. Това води до серийното производтсво на софтуер с ниско качество. ISO-то не гарантира високо качество, а гарантира постоянно качество на продукта, а постоянното качество обикновено е ниско и на практика никога не е високо качество.

166

ами

преди 4 години

"Държавата прави конкурси за IT, няма кандидати за тези заплати". Значи ни казвате:така ще е,който когато пожелае може да ни хакне всичко,защото нямаме пари....УжасТТТТТТТТТТТТТТ.Тази кокошка колкото пъти си отваря устата по каквато и да е тема, става още по плачевна,много е зле горката

165

Реалист

преди 4 години

До 152Не разбрах коментара ти.Принципно ИТ специалистите работещи в някаква фирма или държавна структура имат предимството, че познават добре дейността й, нещо което външни изпълнители посмъртно не могат, а трябва някой да им обяснява като на ученички какво трябва да направят, но те понеже се имат за големи специалисти, нали са с няколко пъти по-виоски заплати от този, който им налива ум в главата, не слушат и правят каквото си знаят и резултата е лош софтуер. Информацията е често конфиденциа

164

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

След тази история с "белия хакер" и "КурАнов СМГто" (вече и по паспорт), утре ако Боко забременее ще повярвам. Честно!!!

163

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Ги$$$нке, ако те покани Алисия да и фикснеш системата за контрол на тировете, не се съгласявай. Умряла работа. Камерите са от АлиЕкспрес и на 100 тира 1 пропуска.Частни уроци не давам!!! Питай Министър КурАнов той е спеца по частни уроци в СМГ. Дори бил поканил Григорий Перелман, ама като чул, че той отказа 1 милион долара и си променил мнението.

162

Анонимен

преди 4 години

Нали точно програмисти като Бойков са направили системата на НАП, която сега Бойков хакна.

161

Анонимен

преди 4 години

В България се правят конкурси само за заплати по 600-700 лв. а за такива търтеи и некадърници като управляващите няма конкурси ,там заплатите са по 15-20000 лв и се вземат под сурдинка само синчета ,снахи ,любовници ,отрочета на управленците ! Затова сме на този хал ! Хем некадърници ,хем лакомници !

160

Анонимен

преди 4 години

Как за Мария Габриел има 8 хиляди евро заплата а за другите все няма пари. Всички конкурси са така скалъпени че просто печелят калинките на Герп.

159

Анонимен

преди 4 години

И в частния сектор са ниски заплати и ИТ емигрират или стават политици. На всичкото отгоре извън София няма никаква работа освен в общините само ако си член на ГЕРРБ.

158

Избягал

преди 4 години

Специалисти няма , ама милиционери има нъли! Много милиционери с големи заплати все връзкари ! Те са с привилегии още от Тошово време, скоро и метачи няма да има!?

157

Анонимен

преди 4 години

за кво са ни професионалисти като си имаме левенти политици .....абе друго си е като си купиме неколко стари Ф-16 чета ,,,,да си джиткаме из небето че и щъркелите вече започнаха да отказват да се връщата в блатото наречено България,,, важното е че слънчогледовите семки и бирата все още са ефтини и кафенетата пълни ....около ГЕРМ само смрад и ТИНЯ

156

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Ало, Ги***нке... ти нали работеше в ИТ отдела на болницата дето най-много мъртви има. Стига си чела c++ за начинаещи в трамвай. Ставаш смешна. Нали това си завършила в Университета. Кой то го даде изпита... Те бяха два семестъра за този пусти C++Ги***нке, поне не мога да отрека... пускаше... Жена си с голямо сърце. Чети я тая книга по скришом. После идват в университета, говорят хората...

155

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Наемете пак ония дето прави игри с DirectX в Бургас. Иначе се води там ИТ и обслужва чиновничките и техния счетоводен софтуер ;) След това що хакват с елементарен SQL injectionКато има проста Тиква дето държи некадърни програмисти/админи на база данни оръкал. Те цял живот само с видео игри се занимават хората, а те ги тормозят с някакви си ми там бази от данни.Цялата идея е да се наемат неподходящите хора. Ако можеха да ме вземат мен - тираджия 4 разряд и мен щяха да ме наемат за базите