65

Анонимен

преди 4 години

Някои привърженици на ГЕРБ не могат да различат демографска криза от демографска катастрофа.В България имаше лека демографска криза през 80-те години, когато средно в семейство имаше по 2,1 дете. Такива кризи имаше и има във всички държави, които се индустриализираха и хората от селата се преместиха масово в градовете. България не е изключение. Демографската катастрофа започна след 1989 година, заради алчността на демократите завзели властта в България, изразяваща се в грабеж и мизерни заплати

64

До 70

преди 4 години

Кой го интересува дали е почнала сега или преди 100 години важното е ,че не искат да дават пари за раждания щом не искат да дават пари за раждания всеки ще емигрира

63

Анонимен

преди 4 години

Това не е социална държава а концлагер само,че концлагер който убива от глад народа убиван от глад бягайте няма какво друго освен да бягате

62

Възрастен

преди 4 години

Всеки ,,виждащ" че началото на демографската криза започва през последните десетина години е пубер или максимум 35 годишен ,,юнак" или ***.Поколение-милениум,не сте в час ,не продавайте,, на краставичар краставици" Много добре знаем,помним и видяхме защо ,как и кога започна ,,демографската криза" и как с оръжие се пазеше на границата ,,пиле да не префръкне" ИЗВЪН НЕЯ!!!

61

Хм!

преди 4 години

Против съм да се дават пари на когото и да е, ако преди това не си ги е заработил. Това възпитава търтеи. Виж, ако на този - работещия, му опростиш данъците до някаква степен, това е друго нещо. Той пак си ги е изработил с честен труд, а ти го подпомагаш като не го таксуваш колкото останалите, затова че ще възпита още един трудолюбив гражданин, вместо поредния търтей.

60

Дискриминиран

преди 4 години

"Управляващите видяха и дискриминация в идеята, тъй като се предлага помощта за второ и трето дете да бъде само за осигурените лица, а не за всички".- Защо да е дискриминация? Кой те спира да работиш 24 месеца и тогава да родиш?

59

пецата

преди 4 години

Едната вика - трябват помощи, другат вика-Не, трябва им работа, и никой не иска да обели и дума за повишаване на заплати, мислих да гласувам за бсп обаче като гледам май разлика няма да има ако дойдат на власт

58

asd

преди 4 години

БСП пак искат да вземат едни пари от трудещите се и да ги дадат на все-раждащите... Колко познато. Важното е да се крепим с 30-40 депутати, бъдещето на страната както винаги не ги засяга лично. Те си имат фотоволтаици, хотели Техноимпекси и децата им са на Запад.

57

Су 25

преди 4 години

А не е ли дискриминация , че моето дете не получава нищо от държавата-мащеха, защото ние, родителите му получаваме малко над финансовия праг!??? Или не получава нищо просто защото е българче??!!

56

Хърбел на щърбел

преди 4 години

Дърлят се за власт, не им пука за хората. Фани единия, че удари другия.

55

Су 25

преди 4 години

"Управляващите видяха дискриминация в това, че само осигурени родители могат да се ползват от финансовите средства" - ето, значи, кой защитава така нар. "роми"- това са сегашните управляващи, защото то е ясно, че именно ромите са неосигурените. Уважаеми гербаджии, продължавайте да ги дондуркате, продължавайте да им давате от нашите пари, още трийсет години сигурно ще е така!

54

Стимулчо

преди 4 години

"Според ГЕРБ финансовото стимулиране не може да бъде водеща мярка за повишаване на раждаемостта и задържане на децата в училище".- Хайде давайте ги другите стимули. Какво чакате?

53

Друга дискриминация

преди 4 години

"Управляващите видяха и дискриминация в идеята, тъй като се предлага помощта за второ и трето дете да бъде само за осигурените лица, а не за всички". - Те и детските надбавки, не са за всички деца. Тук няма ли дискриминация?

52

Стар човек

преди 4 години

Демографската криза започна от средата на 80те години.Тоя пиниз с 9те милиона беше в стил Нинова-Добрев. Докато накрая бай Тошо призна за ,,недоносчето",а П.Младенов призна че България е ,,една обрулена държава,един обран бостан"/виж отчета му пред Политбюро на 11декември 1989/Само за 2-3 години в началото на 90те почти 2 милиона ,,излетяха " и повечето не се върнаха. Кой беше на власт тогава? България не е държава на 10 години,мушмороци голобради и пъпчиви Това е истината!!!

51

Анонимен

преди 4 години

"10 минимални работни заплати", но само за дете на което поне единия родител е с висше образование!

50

Гладен Мрънкач

преди 4 години

Ааааа, ето това е. Това е моята идея. Ето това искам да виждам от Корнелия. Там към българското семейство е нашата политика. Нищо, че сега не е минало. Един ден ще мине! Финансовият стимул за 2-3 дете е важен, защото много са малко семействата, които като са многодетни, разполагат с родов тил за отглеждането,а и често се разпадат. Държавата трябва да се опита да стопира този процес, на първо време ис лед това да го коригира. Браво!

49

Другата истина

преди 4 години

Демографската криза в България започна, когато комунистите национализираха земята и бизнеса на хората. Отрязаха им корените и те се преселиха в градовете, натъпкаха се в панелни кутийки и до там. После отвориха границите и те напълно закономерно избягаха от червената ***. Дори и като върнаха земята, раздробена на по 16 наследника, тя вече не беше достатъчна да ги изхранва. Трудно се издържа семейство с 10 дка и никакви земеделски познания. Здравите селски корени бяха изсъхнали безвъзвратно.

48

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ никога няма да пипне привилегиите на основния си електорат от гетата, така че забравете - демографската катастрофа ще продължи до пълното унищожение на българите в България.

47

Как се дават

преди 4 години

социални помощи в БГ. В социалната служба усмихната служителка попълва молбата на бременна ромка, която не знае да пише. Въпреки предвиденото от наредбите проверки на ромите не се правят - нито за достоверност на предоставените документи, нито за жителство, нито за местоживеене. Парите просто се дават, защото предварително са уговорени с бароните и горницата се дели между социалните работници, бароните и ромите. Българите , които се нуждаят от помощ обаче са хулени и обиждани и помощ не получава

46

Истината

преди 4 години

Истината е, че докато се "стимулират" тези, които не работят да имат повече деца, демографската катастрофа ще става само по-голяма. Трябва да се премине към коренно различен подход - да не се взима от работещите с деца, т.е. за тях осигуровките и ДОД да са по-ниски или изобщо да не ги плащат при 3 или повече деца до 16 или 18 години.