54

Без "машини&quo

преди 4 години

Тия нашите политици са уникални ***!Сега *** най различни web технологии които са достатъчно надеждни и могат да заменят машинното гласуване. Тоес няма нужда от физически машини и секции.Може цялата система да се изгради да бъде онлайн със блокчейн технология и всеки да си гласува от къщи или от смартфона си. Има най различни методи за верфикация включително биометрични данни, пръстови отпечатъци, лицево разпознаване и др. Може да се направи комбинация от няколко неща за по сигурно.

53

Анонимен

преди 4 години

Ами тогава,защо не отменят и машиното гласуване и в Парламента.Там в момента не пускат билютни а натискат бутони и не се знае кой как гласува а сеотбрля,са само колко гласа са на опозицията колко на управляващите и никога кой как е гласувал по даден закон,проблем или важен за страната въпрос.И днес беше така.Едно е машинно гласуване съвсем друго е електронно глауване,ама за "матр*ла" то е все едно.Как на минутата преброяват гласовете след всяко гласуване там анаизборите за тях самите,не можело?

52

Анонимен

преди 4 години

За едни избори може,а за други не!!!Е какво е това????????????????????/И после няма манипулации по изборите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Събудете се ве...................

51

Анонимен

преди 4 години

За кметски мажоритарни избори машините трябва да се настройват за втори тур. За парламентарни няма втори тур. Какво е оправданието за парламентарни?

50

Анонимен

преди 4 години

Абе Днес.бг слагайте по хубави снимки че ми се драйфа.Колкото по темата, добра е идеята за машинно гласуване но крие риск да бъде манипулирано.Разбира се и хартийките лесно могат да се разбъркат, но аз си мисля че нашия народ не е готов за това, освен младите.Дори и да бъде машинния вот, мъртвите души избиратели влизат в действие.Все пак не забравяйте че имаме 6.9 милиона избиратели в нашата държава.Сами си направете сметката!

49

избирател

преди 4 години

Имаше и друга идея.Едни наши Ора от село да сковат машините и да Земат Ини пари.....Скоро сигУр и нУмИрата на кУлити Ши сменят пак,чи то други от рУдата ревнаха....

48

Анонимен

преди 4 години

Източи 5млн. ЕГН-та,отмени машинното гласуване и управлявай безкрайно.Факт!Честита ни демокрация.

47

Анонимен

преди 4 години

Източиха НАП, а нашите мунювци машинното гласуване им е по-важно! Да не пропуснат случайно да го гласуват, а това че някакви хора безпрепятствено си влизат и теглят информацията за българските граждани и то от доста години изобщо не ги еня!Вместо да се хванат и да разринат всички в НАП да се види кой какво, защо не се спазват масово правилата за кибер защита от служителите, защо изобщо се е стигнало до това. Може ли да ти изтеглят 11 GB информация и да не се усетиш!

46

Ментора бай Иван

преди 4 години

Колкото и метани да прави Слави на Мутрата , оказа се , че никой не го керти и за слива!Славчо , Славчо , продължавай да им се слагаш!

45

оо

преди 4 години

Хм... тези са *** оти ! ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ?

44

Анонимен

преди 4 години

Като погледнеш снимките е едни такива изтупани, направени, а всъщнист - празноглавци в костюми.Ставате само за реалити формат, за нищо друго

43

Нормален тип

преди 4 години

Жалко за всички изхарчни пари по тези машини. Разбира се някоя фирма направи много капитал, с което разбира се определена бройка хора, станаха от милионери, още по-големи милионери. Поръчайте на SAP Bulgaria да направят онлайн правителство от до. Явно имаме много кинти, така че няма да е проблем. Всеки ще има специална карта за гласуване и ще го правим от телефоните си. Нулева воля за промяна. Нямам думи.

42

Ч

преди 4 години

БСП не ви харесва, Герб не ви харесва, ДПС не ви харесва, СДС не ви харесва, НДСВ не ви харесва, викайте тогава Ердоган да ви управлява.Вземайте се в ръце и търсете обединение.

41

Анонимен

преди 4 години

Машиналното гласуване на депутатите отмени машинното гласуване. Още едно доказателство че са с 1 общ мозък

40

тони

преди 4 години

До Льолю АхмаковЛюлю, ти колко време чакаш една баба на банкомата, комай отиват към 10-15 минути, а ??

39

БГ

преди 4 години

Виж да се броят машинно бюлетините е по удачно

38

Анонимен

преди 4 години

Бе преди няколко избора, мисля в Пловдив! Активист на една малка партия гласува като наблюдател с удостоверение в една от секциите и накрая се оказва, че за неговата листа няма глас! Вдигна се шум, отначало се позоваваха на разни правила и не щяха да броят повторно, бе минало време, накрая като отварят чувалчето и броят - 4 гласа за малката партия. Неотчетени и писани на някой друг.

37

БГ

преди 4 години

В колко развити страни има такава демокрация (машинно гласуване) Ние като най умни ще го въведем в Европа

36

Льолю Ахмаков

преди 4 години

.цитат...Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пресметна, че машинното гласуване отнеме време и само 150 избиратели могат да се възползват от него в една секция в изборния ден.====Даааа.!12часа избирателен ден,по 60 минути=на 720 миути.Значи натискането на три копчета става само за 5 минути на човек?!.....Алоооу?Дариткава!.....Я се върни в първи клас ***!

35

Анонимен

преди 4 години

Ба! Защо изборните комисии да се напрягат излишно за толкова малко пари! Вместо да се борят с тези безпристрастни техники, ще се прозяват цял ден, сетне ще напишат протокола, ще го поправят 50 пъти и готово!эЕврокомисар по технологиите - НАП и ужаст!