40

Анонимен

преди 4 години

На германските пенсионери пенсията им е също малка в сравнение със стандарта на живот. Даже ги принуждават да си продадат жилището, ако го имат, и да се преместят в някакво малко. Старческите домове са препълнени. Проблемите са повече от сериозни. Това, че в България не пишат за проблемите в "силните" икономики, е неотменна част от играта, от промиването на мозъци.

39

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен49Ми заминавай за русия бре.

38

Анонимен

преди 4 години

Какво се пените каква била световната тенденция! Световната тенденция е да се подчиняваме на варварска държава, създадена от хора кол и въже, без род и родина, в която единствената ценност е да надцакаш другия. Ако не се подчиняваш, следва икономически блокаж или директно бой. Т'ва е. Икономическият "напредък " навсякъде води да огромни излишъци, огромно разхищение и запазване на свръхмизерията.

37

Анонимен

преди 4 години

Клатил си краката и се скатавал българският пенсионер за 200 лева заплата цял живот, накрая се сетил - ама защо пенсията ми не е като на германците.

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен45Въртиш, сучеш, все искаш друг да те храни.Какво си направил за този другия, че да е длъжен да те храни?като не ти харесва строят - куфара и северна корея.

35

Анонимен

преди 4 години

Сегашните пенсионери, работиха на бай тошо за 180лв, после гласуваха за луканов, после избраха Жан Виденов, той им сви парите.А сега разправят: Ама той Бойко Борисов е виновен.

34

Анонимен

преди 4 години

Проблемът не е икономически, а психически и умствен. ментален. Когато човек е в разцвета на силите си, не умее да прецени какво изпитват немощните. Народът го е казал: Сит на гладния не вярва. Още: Болен здрав носи.Въобще не става дума за липса на пари, а за липса на желание за почтена организация. Всеки има пред очите си примери за разхищения и кражби в големи размери.Имаше навремето в учебниците разказ "Дядо и внуче", за куката и бунището. Вече го няма.Строят, уредбата е долна.

33

пенсионер

преди 4 години

Колко хубаво си беше при Жан Виденов и колко високи бяха пенсиите тогава.

32

Анонимен

преди 4 години

Световна тенденция е да няма пенсионери и затова постоянно вдигат пенсионната възраст навсякъде - 2 в едно:1. До пенсиониране по-дълго работят/плащат осигуровки, т.е. хрантутят тези които се разпореждат с парите им.2. Съответно вземат пенсия за по-кратко време (който доживее) - виж края на т.1

31

Гост

преди 4 години

Грозната истина е че пенсоите в България никога няма да се оправят, няма начин при намаляващо население, и сега пенсиите са поемат половината от бюджета.

30

Анонимен

преди 4 години

Ами аз не го оставям. Проблемът е, че овце като теб блеят в захлас в прослава на тиквения бог. И понеже виждам, че си относително грамотен, предполагам, че това блеене се заплаща.А относно това някой да се грижел за мен, няма нужда. Оправям се добре, доста над средното ниво. Но това не ми пречи да виждам съсипията, на която е подложена страната от хунтата на неграмотния пожарникар.

29

Българка

преди 4 години

Бог да благослови емигрантите които.издържст..родителите си! И тежко на тези пенсионери които нямат деца в чужбина!

28

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 29Ами недей го оставя бе, птичи. Дрънкай си , то от това глава не боли. Че какво повече да искаме от едно птиче?

27

Анонимен

преди 4 години

Да видят управляващите как се живее с 220 лв.. Срам и позор..

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 30То кой не спира вече е ясно. А с вас,бъдещите спасителите на България ще цъфнем и ще вържем! Де де! Да си умреш от смях! просто ще бъдете поредните гладници които държавата ще хрантути а бедния народ пак ще остане с пръст в устата. Който вярва на подобни дитирамби като твоите акъл няма. И ти също, ако си мислиш че следващите ще се погрижат за теб. Надявай се, како Сийке!

25

Анонимен

преди 4 години

Да съм оставел Тиквата на мира?Защо бе, ***?Милият сикаджия, не бил той виновен, комфорт му трябва! И другите преди него били същите... Това нормален аргумент ли е? Значи какво-другите лъжеха, крадяха и затриваха народа, та и за него е оправдано, така ли? С такива дементени е нормално да стигнем дотук!

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 26Дрън - дрън! Айде стига де! разбрахме те.

23

бивш

преди 4 години

поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави .

22

Анонимен

преди 4 години

През 2008 година преди *** Бойко Борисов да дойде на власт, България беше най бедната страна в ЕС но имаше положителен растеж, имаше оптимизъм че ще вдигне стандарта. Населението тогава беше около 7,6 мил.А сега 11 години по късно България е твърдо закотвена на дъното, най бедната страна в ЕС, вече без никакъв оптимизъм за подобрение. В резултат наслението вече е под 7 мил. като близо 1 милион от тези хора реално живеят в чужбина и само по документи се водят че са в България.

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 24ББ не е продал земи на Саудитска Арабия. Стига си говорил глупости. Чаршафите са проявили интерес но не вярвам да е имало чак такъв *** който да им е продал земя. Ако греша, посочи ми източника от който става ясно че това се е случило. Освен това ББ не е изгонил младите и образовани българи и никого не е морил. Това се случва вече близо трийсет години. Речта ти е много емоционална ама много ***, продиктувана от злоба и омраза. Така не става.