20

Анонимен

преди 4 години

*** Бойко Борисов за 10 години умори от глад и мизерия най малко 300 хил. пенсионери и изгони в чужбина над 1 милион млади и образовани българи.За сметка на това, *** Бойко Борисов взе над 20 милиарда лева заеми, провали проекта Белене, и продаде държавни земеделски земи на Саудитска Арабия и Израел!Покрай тия негови "политики" той направи и мнооого други тайни зулуми който тепърва предстои да бъдат разкрити. Жалко че накрая пак народа ще плати сметката.

19

а

преди 4 години

"А и това били унаследени проблеми."В България всичко е унаследено. Ако примерно баща ти е убиец, и му вземат жилището, и ти унаследяващ бедността. Ако татето е партийна bigwig (голяма перука), то и ти унаследяваш. Няма среден вариант, тук е 90% унаследяване. И после - 2 милиона млади хора избягали от тук. Защо ли? Кой бяга от хубавото? Все въпроси, за които си заслужава да се замисли човек.

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16 Остави ББ на мира. Проблемът си съществува още от първите години на демокрацията. Що правителства се смениха но нито едно не направи това, което трябваше,за да направи живота на хората сносен.Да има работа и заплащане като на бели хора И нямаше да има демографска криза и нямаше да има застаряло население. Но не би. Икономиката само се рушеше и нищо ново не се направи. И кражби като за световно. И сега пенсионерите ни виновни - много били станали. И да мизерстват. Гадно.

17

Чичо Пей

преди 4 години

Тия хора направо са оскотели след като не им идва на ум да излязат на улицата спонтанно,да заблъскат празни тенджери и тига,ни и до 24 часа *** от ГЕРБ са подали оставка.Те това го могат от опит.Гарантирано!

16

до14

преди 4 години

300 лв. 1970 = 30 стотинки 1999

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 12 Ясно е на всички че пенсията не се дава. Тук обаче става въпрос за друго. Аз говоря за увеличаване на доходите тоест за по - високо заплащане на работещите а оттам и по - високи осигуровки. А оттам и по - високи пенсии. Тоест да се повиши стандартът на живот. Това трябва да е приоритет номер едно за всяко правителство, но като че ли това е най - малкия им дерт. Иначе драпаме да влизаме в еврозона. И на какво отгоре? На гол тумбак чифте пищови.

14

Анонимен

преди 4 години

Срам за алчната Тиква!Срам и за ортаците му от ОПГ-то!

13

Относно Сус бре!

преди 4 години

това изчисление беше правено тогава, когато минималната заплата беше 240 лв. Сега тази заплата е доста по-висока, затова и размерът на помощите е друг. Индийците днес получават във вид на помощи повече, отколкото преди години.

12

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 12Покупателната стойност на парите се променя. Имаш ли представа какво е можело да се купи с месечна заплата 300 лв през 1970 г.?

11

Сус бре!

преди 4 години

Не ви ли е срам?Вече са заговори за "раздути социални пакети, които създават условия за пара..зи..ти..ране". И ще вземат да орежат 22-та вида помощи, предвидени за онези, които започват да се размножават още във възрастта, в която трябва да са ученици в основното училище! Та да увеличат пенсиите!Как не! Нали вече беше изчислено, че ако спрат парите, давани като помощи на здрави млади индийци, тогава месечният доход на всеки трудов пенсионер ще се увеличи с по около 200 лв.

10

Анонимен

преди 4 години

Пенсията не се ДАВА, тя се заработва цял живот, не може, да се осигуряваш на 300 лв. , а пенсията ти , да е 500 лв.

9

защото години наред

преди 4 години

техни некадърни, но закриляни колеги амбициозна са им пречили да напреднат и сантиметър в кариерното си развитие, та да започнат да получават малко по-човешки заплати и да могат да си позволят брак и деца?Понастоящем, колко от тези хора живеят в мизерия с пенсии под 300 лв или вече са починали самотни и гладуващи.После ще е интересно да се проучат и приносите им не само в сферата на хамалогията, свързана с науката (да работят като роби на некадърниците), но и реалните им научни постижения!

8

Анонимен

преди 4 години

Не познавам д-р Равначка от БАН, но в замяна на това, по стечение на обстоятелствата лично се познавам с над 200 човека от три поколения, работили или работещи там. С едни от тях сме си сътрудничили, при други ходех на консултации (едни успяха да ме изумят с компетентността си, а други - с малограмотността си), трети са ми познати извън служебните ми контакти.Затова мисля, че ще е полезно да направят едно проучване в самата БАН. колко от служителите й са останали без семейства, защото .........

7

Анонимен

преди 4 години

Трябва да са бедни, за да гласуват срещу кебапчета. Човек с нормални доходи по-трудно се купува.

6

Анонимен

преди 4 години

И какво трябва да значи това? То сигурно може и с още по - малко ама там ли е въпросът? Гадно е да се разсъждава така. Не е въпросът с колко може а колко трябва. Трябва не да е много, но достатъчно, което обаче не е 220 лв. С такива мизерии не се живее. Защото тези хора не живеят а оцеляват. Няма нужда да се витийства с това че нацията застарява, а да са увеличат доходите Това е истинският проблем. Другото са празни приказки.

5

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"а тези които нямат кой да им помогне какво правят с 200лв за 30 дена"Спестяват за почивка в Гърция. Нали Борисов каза, че само се лигавели, пък почивните дни границата с Гърция била задръстена.

4

Анонимен

преди 4 години

Нали "патриотите" казаха, че ще вдигнат незабавно пенсиите. Казаха, че знаят как и знаят откъде ще дойдат парите. Разправяха, че достойнството на българина и в частност на българския пенсионер трябва да се върне. С такава кампания влязоха в парламента и твърдяха, че няма да се коалират с никого, който не споделя тези намерения. И... на другия ден след изборите прегърнаха краката на Бойко и забравиха, какво са говорили само ден преди това.

3

Анонимен

преди 4 години

Майка ми е с 42г стаж като архитект и познайте, пенсия 230лв. Направо нямам думи, и сърцето ми се къса защото аз мога да и помагам всеки месец а тези които нямат кой да им помогне какво правят с 200лв за 30 дена.Държавата е разсипаха но се чудя аз колко пенсия ще взема. С изчезващо младо поколение нещата са трагични.Бас хващам че след 20г и нашите пенсии ще са толкова и ще ровим в кофите за огризки.

2

Анонимен

преди 4 години

И останалите пенсионери ще се научат, въпрос на време.

1

Анонимен

преди 4 години

С 220 явно са богати пенсионери повечето са бедни на 132