80

Анонимен

преди 4 години

100 хиляди са към момента пенсионерите от преди 1989 година. Останалите над 2,1 милиона пенсионери са пенсионери на демокрацията. Сега се пенсионират хората, които през 1989 година са били на по 31-34 години и По-голямата част от трудовият им стаж е по времето на демокрацията и пазарната икономика.Песниите са ниски поради много причини, но всичко те са в резултат на некадърното управление на демократите.

79

Анонимен

преди 4 години

Тези 220 лева пенсия им осигурява живот, какъвто имаха с 11 лева преди 1989 година.

78

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 79Неудачник, какво ще коментираш доходите ми? Малко над 4хил.лв.на месец. Всичко по банков път, декларирано и обложено. Клиентите ми не са държавни или общински структури. Новите кола и жилище са ми 1200лв. на месец. Всичко на мой риск и мое име. В бюрата по труда има работа и курсове за преквалификация колкото искаш! Сина ми така започна. Всички в моята фамилия работят, трима са в северозападнала България. На родителите ми хартисват по 400лв.на месец от пенсиите. Друг ти е виновен

77

Анонимен

преди 4 години

И тия са ви много,щом си мълчите.

76

Анонимен

преди 4 години

Не са само 20% и не трябва да броим само пенсионерите.40% от хората живеят под санитарния минимум.Т.е.едва оцеляват.Останалите 45% живуркат от заплата до заплата и теглят убийствени кредити за жилища,обзавеждане или почивка.Само едни 10-15% живеят добре,няма да коментирам доходите им.Това е друга тема.

75

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 50Кви пенсионни фондове са окрали комунистите през 44 г бе, като до тогава пенсии са взимали само държавни чиновници, военните и учителите, а след това всички

74

Лиляна Павлова

преди 4 години

Всички пенсионери са комунисти и борци против фашизма и капитализма. Да не им се дават пенсии!

73

Анонимен

преди 4 години

Айде стига сте философствали кога как е било.По цял свят при такава мизерия хората излизат на улицата и си търсят правата,а вас ви мързи или ви е страх.От кого,бе?И от какво?

72

Анонимен

преди 4 години

Срам и позор за управлението на "европейска" България!!!

71

бай х

преди 4 години

Защо трябва да внасяш цял живот задължително пари на някой /за пенсия/ със презумцията че този някой / държ или пф / ще се грижи за твоите вноски или спестявания , ще ги управлява добре , ще се натрупват , ще покриват годишната инфлация от 5% ... и ще живееш добре на стари години Реалността е : ако доживееш ще си върнеш до 1/3 от това което си внесъл и ще чакаш някой крадлив министър да ти отпуска по 5 лв на година увеличение ...Защо трябва ви внасям , като ще ме обричате на глад и мизерия?

70

Добре де !

преди 4 години

Само тези хора да гласуват против ГЕРБ и те са загубили---има 2 варианта или не гласуват против ГЕРБ защото така им е добре --или след като почне броенето някой не може да брой.

69

Анонимен

преди 4 години

Народ който не се грижи за възрастните си хора е обречен на заличаване!

68

дедо Ташунко

преди 4 години

Реално такава пенсия отговаря на 25 лв пенсия от времената на Тато по покупателна способност. Малка част от пенсионерите живеят нормално, останалите са подложени на геноцид. Това е истината.

67

дядо Пенс

преди 4 години

Мен ме хранят идеите на ГЕРБ за обединена Европа и силни Западни Балкани ! Сили ми дава и авторитетът на който се радва нашият пръв държавен и партиен ръководител-великият Бойко Методиев Борисов,да се слави името му,да се множат островите му и да се разрастват хасиендите му !!! Слава !!! Слава !!! Слава !!!

66

Анонимен

преди 4 години

Не ме интересуват комунягии. За част от моя живот се погрижаха да е беден, изостанал и никакъв. Нима сега чакат съчувствие? Едвали, ще стане. Жалко, че между тях има и добри истински Българи на които отнеха целия живот. Но съдбата си знае работа.

65

Анонимен

преди 4 години

Нали през март миналата година Лиляна Павлова заяви на среща с младежи, че няма да увеличават пенсиите, защото на пенсионерите им оставали средно по 6-7 г. живот след пенсиониране?И какво? Никой не я порица или санкционира. Чудят се какъв по-изгоден пост да й намерят на тази охранена внучка на обирачи на мандри! Така е свикнала.

64

До 64 - продълж.

преди 4 години

Тези двамата хем работят в града /висшисти са/, хем обработват наследените от дядовците им декари. И двамата са си купили трактори, имат и овощни градини. Наскоро говорих с по-младия.Оплаква се човекът, че напролет някой минава край овошките и отчупва младите клончета, които са с пъпки.Ако се съди по височината, на която растат тези клончета, не са откършени от кози или овце, а от човек.В селото вегетират повече от 20 човека на 30-38 г., със средно или висше образование. Хранят ги родителите им

63

Анонимен

преди 4 години

1997 година фалираха държавата отвън, за да смажат социалистите. Как изведнъж при Костов всичко излезе? Всеки, който поне малко се интересува от външна политика, вижда как САЩ опитват да блокират, да смажат Турция, там не смеят съвсем, защото само тя е останала с реална армия в НАТО. Лондон също не се съобразява с международното законодателство. Живеем в един свят, в който смъртта, способността да унищожиш е върховно качество.

62

До 64

преди 4 години

Семейството ми от 3 поколения живее в София, но има наследена земя в едно голямо и някога богато село. Днес това село пак е голямо, с почти 1 000 човека население, но много от млади хора или са се изселили, или спят на село, но работят в града. Много декари плодородна земя пустее.Има само един местен арендатор, под 50 г. е. Находчив, работлив, печели добре, но много му завиждат. Освен него, само двама мъже /на 34 г. и на 48 г./ успяват хем да работят в града, хем да обработват /ще продължа/

61

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 561951г. се премахва фондовото осигуряване и парите по сметките на хората отиват в Държавния бюджет. От там насетне в края на всяка година, остатъка в НОИ се прехвърля в Държавния бюджет. Та чуди се още кой е окрал фондовете. Ааа, еврейте!Удобно, макар и невярно.