35

До 34

преди 4 години

Ти нали си наясно, че бомбите са проектирани проектирана и създадени да убиват. Да убиват... и то колкото може повече хора. А АЕЦ е проектиран да произвежда ток... за колкото може повече хора. Сигурно там е разликата...

34

Странно

преди 4 години

Най-странното събитие след Чербновил е кабинетът Борисов 3.

33

do 34

преди 4 години

Бъркаш Стара Загора с Нова Зеландия.Разликата между Чернобил и Хирошима е доста голяма. В единия случай е истински ядрен взрив, в другия е преграл реактор, в следствие на което налягането на парата разрушава обшивката на реактора и започва изхвърлане на съдържанието му в атмосферата.

32

Анонимен

преди 4 години

До До 15"Сигурно защото еквивалента на изхвърлената в атмосферата радиация след аварията се равнява на над 200 бомби като тази хвърлена над Хирошима..."И това кой ти го каза, че да вЕрваш в него на 1000%? Значи от две атомни бомби, взривени умишлено над главите на няколко стотин хиляди човека и дали над 200 хил. жертви, пораженията били "200 пъти по-малки" от взрива в Чернобил причинил според статистиките непосредствената смърт на 32 човека!? Глупости на търкалета!

31

Анонимен

преди 4 години

От радиацията на Чернобил най-много пострадаха членовете на ГЕРБ

30

Анонимен

преди 4 години

Добре бе! Колко месеца ще дъвчем тоя чернобил? Как не ви омръзна?! Като говорите постоянно за него, по-малки ли стават пораженията за хората и околната среда?! До преди месец, никой и не си спомняше за таза катастрофа, сега на ден по 20 статии. Изобщо кой плаща да се раздухва тая палавра? Щото не ми се види да е безплатно.И отделно, съм сигурен ,че 3/4 от коментаторите тук до преди 1 година не са знаели, че е имало авария. Значи някой иска да раздухва сплетни и се справя отлично.

29

do 28

преди 4 години

Какво общо има берлинската стена и арабската пролет със ситуацията у нас?! Въпреки, че няма, да видин как издиша логиката ти - визираш разпадането на бившия соц. лагер. Как пък Полша, Унгария, Чехия, Словакия.. си намериха пътя и вървят напред, а такива като нас, Русия, донякъде Румъния продължаваме да копаем дъното? М? Щото само в тея държави останаха другарите-"бизнесмени". Гореспоменатите ги изринаха най-позорно и думи като соц., комунизъм, СССР се считат за мръсни. Само тука плачем по тях!

28

Нино Аним

преди 4 години

"Птиците, гризачите и насекомите и до днес развиват туморни образования и катаракт. Някои от тях имат и по-малки мозъци от обичайното." - някой, завършил незнайно КАК журналистика, явно има още по-малък мозък, щом е решил, че туморите се образОват...

27

Анонимен

преди 4 години

Мизерията върви ръка за ръка с трагедията. Факт.

26

Анонимен

преди 4 години

А ти верно ли вярваш, че другарите събориха Берлинската стена и направиха Перестройка ? Кой според теб създава преврати и арабски пролети и внася демокрация по целия свят ?

25

Анонимен

преди 4 години

Много пъти ми е правило впечатление, че много хора не разбират идеята на създаване на атомна бомба. Те си мислят, че тази бомба се прави, за да я хвърлят някъде и тя да разпръсне радиация, която да убива. Не! Прави се за да се отдели голяма енергия! Има радиация, има разпръскване на неутрони, гама лъчи и т.н. но това става за секунди и всичко бива разнесено от ударната вълна на огромни разстояния, а не се концентрира. Да, има ядрено замърсяване, но е страничен ефект, породен от несъвършености.

24

Ради

преди 4 години

Радияцията не е химичен елемент

23

Анонимен

преди 4 години

Ами, ИСКАТЕ ЛИ И НА ВАС ДА ВИ СЕ СЛУЧВАТ ТИЯ 11--СТРАННИ НЕЩА,КАТО ПУСНАТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ!!!!МНОГО ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО!!!!!!

22

до 5

преди 4 години

Верно ли все още има такива, дето си мислят, че "прехода", дето ни го спретнаха другарите, понастоящем наричащи се "бизнесмени", има нещо общо с демокрация?!?!?!!Или просто поредния червен платен трoл?!

21

Анонимен

преди 4 години

До 20 А защо не ги унищожиха през кмунизъма ?

20

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 15Някой може ли да каже, как в Япония градовете унищожени от ядрени взривове са въстановени и се живее там, там няма ли радиация?Има радиация и се раждат деца с малформации.Япония е островна държава и основните острови са 3.Къде отидат да живеят според теб?

19

Друг анонимен

преди 4 години

До Анонимен .Бомбите пуснати над Япония са съдържали по няколко килограма радиоактивен материал, който до голяма степен се е разпаднал при самия взрив. Вторичното излъчване след атомен взрив е предимно от краткоживеещи изотопи с малък период на полуразпад. В Чернобил във въздуха бяха изхвърлени тонове отработено ядрено гориво което остава радиоактивно стотици години.

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11Погледнете Хирошима и Нагазаки там са пуснати ядрени бомби, сега си погледнете държавата там са пуснати cедерасти. Странно ?Кои ***?Банев, Ковачки, Арабаджиев, Бенчев и т.н. спонсори на БСП, които унищожиха стотици заводи ли?

17

до 16

преди 4 години

Цезият се топи при температура 29 градуса. В момента на взрива ядрото на атома развива тепература 50 000 градуса. Изгарянето предизвиква тия лъчи Там ако има Цезии той си е бил отпреди там. Въобще цялата авария прилича, че е избухнало нещо друго като например мини ядрена бомба внесена отвън.

16

До 15

преди 4 години

Сигурно защото еквивалента на изхвърлената в атмосферата радиация след аварията се равнява на над 200 бомби като тази хвърлена над Хирошима...