6

Анонимен

преди 4 години

Новина, която е фалшива, но ще накара купища бедни и озверели пpocтаци да оглозгат полета и планини и да съсипят българската природа ОТНОВО. Примерно преди години жълтият кантарион пак го изкупуваха масово и алчните пpocтаци го изтръгваха с корените. В следствие на което силно намаля и в следващите 5 години почти нямаше. Честито!

5

BBB

преди 4 години

Може би са искали да кажат не 4000лева,а 400 лева,едната нула е писана без да искат.

4

...

преди 4 години

Лично съм виждал, как билкари берат света на слънчогледа. Като ги питах за какво им е този цвят, те ми казаха че килограм от него се изкупува за над 5 лв. Да, скъп е цвета, но като го оберат и от слънчогледа вече нищо не става. Няма да роди семе, което е основната цел на земеделеца. Арендатори наемат фирми за охрана, които обикалят полетата за да гонят хората които обират цвета на слънчогледа. Така че пак не могат да се вадят пари от билкарството. С него е вече свършено.

3

...

преди 4 години

Трябва да познаваш билките, за да ги събираш. Българина не ги познава, познават ги хората от ромски произход. Има цели фамилии билкари, но вече и те не искат да събират билки, защото цената е ниска. Няма смисъл цял ден да ходиш по чукарите, да събереш 20 кг. което е равно на 20 лв. А за тия 20 кг., прекупвачите вземат поне 3 пъти повече и си седят в офисите на хладничко. Затова и билкарите се отказаха от това, с което се занимаваха най малко 20 години. 4000 лв. на месец - не е вярно това.

2

:-) :-) :-)

преди 4 години

Интересно, дори в чужбина не се вадят такива пари като посочените в статията, обаче няма работници. Нещо не е наред. Да не би някой да лъже?

1

Анонимен

преди 4 години

Изкарват,изкарват не по 4000 ми по 4 милиона изкарват .Дневно.