17

Анонимен

преди 4 години

А бре ! Не можеш да разхвърляш по равно 13 лв върху младежа дето си купува бира и цигари и върху пенсионера дето дава 150лв за лекарства от мизерната си пенсия всеки месец, тогава за пенсионера няма да е 13лв. Правиш се че не разбираш или напразно си ходил на училище. Много си ритал топка май.

16

Анонимен

преди 4 години

Никой не ти е казвал че ДДС поевтинява стоката. Ако го е казал някой то те е заблудил.Този Данък - ДДС е данъка на продуктивността. Който пройзвежда го слага в цената на продукта си. А който консумира и е краен купувач няма как да го отчете. Просто му влиза в хранопровода.

15

Анонимен

преди 4 години

В цяла Европа с пазарна икономика ДЕЙСТВАЩА. Този Данък Добавена Стойност ДДС НЕ Е Проблем за фирмите. Те са 90% частни и се развиват. Тук 90% п. А ра зити с- консуматори и реват. Защото са крайни потребители.За човек който действа и печели ДДС не е накакъв проблем.

14

odpo

преди 4 години

Тоя е пълен ***!

13

Щирлиц

преди 4 години

Когато въведоха ДДС,ни убеждаваха яко,как видите ли стоките ще ...поевтинеят!Е да,ама не!Кой ще плати този данък,за да "поевтинее"нещо,върху което е наложен въпросният данък?Може би Господ?Ай сикти.р.

12

Анонимен

преди 4 години

Четейки някои коментари по долу разбирам , че и 20 % ДДС на българите им е малко . Не случайно сме в това състояние . Матрял :) ще каже Бойко и е прав .

11

Анонимен

преди 4 години

Ако 20% са 13 лева означава , че ядем за 65 лева на месец . Браво Каролев . Явно българите пазят здрава диета .

10

Анонимен

преди 4 години

Каролев, Каролев да ти таковам и аритметиката. Смяташ го на глава от населението, аре стига с тази статистика. като си толкова можещ и знаещ дай реално какво ще се получи на практика не само върху "кошницата" от стоки. Защото в нея влиза дори и пиано.

9

Анонимен

преди 4 години

Което разбирам, е, че страховете ви са, че търговецът ще се възползва от липсата на ДДС, като го остави в образуването на цената, но го сложи в джоба си, или купи кожено палто на любовницата си. А няма ли някакъв контрол върху ценообразуването.Някакъв, поне?

8

:):)

преди 4 години

този като цяло приказва глупости, но в едно е прав ,за потребителя няма полза. Просто производители и прекупвачи ще се наместят в тези освободени 20%

7

Мнение

преди 4 години

Каролев е 100% прав в случая. Намаленото ДДС просто ще увеличи печалбите на тези отрасли. Или някой си мисли, че в нашата мила родина бизнеса ще реагира веднага и ще намали цените. В началото ДА, за да се подлъжем, но после ще си го вземат с лихвите! И накрая ние ще платим сметката. Ще ни вдигнат данъците сигурно или друга простотия. И ще стане така, че хем ще купуваме по-скъпо, хем ще плащаме по-високи данъци. Големите печеливши ще са търговците в тези отрасли...

6

Анонимен

преди 4 години

Хляб всеки купува. А лекарствата? Какво ще кажете за един пенсионер, който си дава половината от "огромната" пенсия за лекарства? Как ще му се отрази?Не знам с чии пари сте учили.С държавни или с на бащите ви. И в двата случая сте трошили пара за няма нищо!

5

Анонимен

преди 4 години

Така и не разбирам къде е "пазарния механизъм" и "конкуренцията" в това, че едни и същи "експерти", дрънкат "врели не кипели" в всички телевизии, с централи в София.Лев не давам за тях, а пък са навсякъде. Тука има измама.Щом ми казат "онче", аз веднага залагам на "бонче". А от време на време фърлям чоп. Нема да знаят те, що си си мислим Я.Много умни биле, брей!

4

Анонимен

преди 4 години

Ефекта ще е нулев, защото търговците няма да намалят цените и ще продължат да продават на същите, като с включено ДДС.

3

частник

преди 4 години

Проблема не е в ДДС за хляба. За мен е важно горивото от Лукойл да е с 1лв. на литър по евтино. На хляба и 1лв. Да е нагоре да бъде и по качествен е добре.

2

Анонимен

преди 4 години

Пак ли тоз "защитник" на правдата - винаги е със силните на деня и да има знания ,никога не е казвал реалните неща , а само това ,което е изгодно на го..с по..до..р..че..тата му , че се опитва като Слабаков за човек с различна позиция ,уж де , от властимащите.. към тази групичка спокойно може да се постави и пишман професора Константинов пен..ки..лер по всичко въпроси ,но пак у угода на ба..ба..и тите..подозирам ги ,че извън общественото представяне се подиграват на обикновените хора

1

Анонимен

преди 4 години

Във времена на търговска война,България може да вдигне митата за вноса на руска стока и да си изравни търговското салдо