70

човек

преди 4 години

А знаете ли как е в демократичната държава САЩ?В демократичната държава САЩ, ако те хванат че си разхождаш кученцето (може и да е пинчер, може и да е болонка!), без нашийник, наказанието е 6 месеца затвор! Ефективно!И действа!

69

Поредната глупост

преди 4 години

Пияните шофьори никой не ги закача, мутрите също. На бай-*** все някой по-слаб му пречи.

68

аз-ът

преди 4 години

Все едно колко е глобата, като не ги плаща никой. И аз имам куче, но има прекалено много т.ъ.п.а.н.а.р.и. с опасни кучета и си пускат навсякъде.---нека позная..твоето куче е също без наморник нали... ? Щото е добро куче и не хапе никой, а тия с лошите кучета - наморниците за тях ? Познах ли ?Човек за мене си същия, като тоя с 5 те звяра. Никаква разлика. И за тебе и за него закона е врата у поле...

67

аз-ът

преди 4 години

заради калпавите закони нещата отиват на саморазправа. Родители ще трепят кучета, кучкари ще бият деца... еб.. ти и държавата смотана. То реално се и случва - винаги е имало бокл.ци-садисти които тровят кучета от злоба, тука има един мал*умник дето в 100 поста си лее злобата колко лоши по рождение са кучетата, но съм сигурен - че много от тия дето тровят кучета са ухапани или техни близки са били.

66

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 71 Ефекта от голямото завишение на глобите ще бъде същия, както при войната по пътищата.Един свестен закон не могат да измислят. Който гледа "Питбули и бивши затворници " по Дискавъри знае как е в САЩ. Там освем глобата отиваш и при съдията. И те съдят на момента.

65

asdf

преди 4 години

Все едно колко е глобата, като не ги плаща никой. И аз имам куче, но има прекалено много т.ъ.п.а.н.а.р.и. с опасни кучета и си пускат навсякъде.

64

Анна,

преди 4 години

както писах, контролни органи са общините и полицията. Само дето са пълни с връзкари и при сигнал се чудят как да откажат проверка, вместо да си свършат работата, за която ние, гражданите, им плащаме заплати и осигуровки.

63

Анонимен

преди 4 години

И стократно да се вдигнат санкциите - това няманикакво значение, след като контролните органи, в лицето на общините и на полицията, си бъркат в носа, вместо да работят.

62

Анна

преди 4 години

Чудесно, но кой ще бъде контролиращ орган? Къде да се обадя, за да сигнализирам, никъде нали? И колко хора трябваше да бъдат убити или изпохапани, за да помислят за някакви мерки? Замазвате очите *** хората и отново ще чуем великата реплика, че трябва да се разчита на съвестта на хората. Каква полза от увеличени глоби, когато те отново няма да бъдат налагани и наглите кучкари ще продължават да тормозят всички ни?

61

Анонимен

преди 4 години

Какви глоби? Тези кучета трябва да бъдат приспани понеже убиват хора! Това не са домашни любимци, а средства за убийства, не по различни от огнестрелните оръжия. След като убият човек, оглозгат му ръката или му откъснат крака, какво е ползата от 300 лв. глоба? Всички големи и опасни кучета трябва да бъдат иззети и приспани превантивно.

60

Колите

преди 4 години

Забранете колите, фасовете, алкохола - цапат и са вредни, по същата смешна логика.Кой ще прави деца в БГ?Всички нормални и кадърни хора си направиха и изпратиха децата в чужбина.БГ не заслужава деца!

59

Честен

преди 4 години

Да се въведе данък / 5000 лв. / за собствениците на маст*ии!Да се забрани движението им по улиците. Само в заградени телени пространства.

58

Ели

преди 4 години

Кучетата се охлаждат чрез дишане, лятото ако сложите намордник на куче е смъртна присъда, тенямат потни жлези. Всяко куче трябва да бъде регистрирано в общината, чип или татуировка, тест за агресивност, ваксина.При някои породи собствениците да са над 18 г., неосъждани и тест за послушание.Така е в Германия, Испания, Швейцария.В момента има закони, но не се спазват.Направете единна информационна система на чипираните кучета.Не мога всеки път да нося паспорт на кучето, при наличие на чип.

57

Ели

преди 4 години

Два пъти в разстояние на две седмици кучето ми е нападано от МОПС.задължителен тест за агресивност от общинските власти, преди придобиване на каквато и да е порода.Факт е, че кучето ми е нападано само от шпицове,пинчери, мопс, копиращи стопаните си.Всичко зависи от собственика, лапнали фасовете, локат бира по градинките, а кучето им безстопанствено се шляе и цапа.И глоба 200 лв. за непочистени торти, писна ми да газя в ..., потресаваща липса на хигиена по улиците.Мийте улиците!!!

56

Анонимен

преди 4 години

Искам да видя как ще им падат актовете един след друг в съда.Тази думичка "агресивно" ще бъде причината.Няма как общински служител да прецени дали едно куче е агресивно.Достатъчно е периодично ловните дружинки да минават и да отстрелват всички свободно пуснати кучета.

55

магурката

преди 4 години

До татулаКавказката овчарка ще отнесе твоето прехвалено кане корсо като куцо пиле домат.Не е приятно да те лае на метър едно мъжко куче с тегло 70 кг плюс минус пет,но рано сутрин,пуснал го е вероятно вечерта,а и той се придвижваше на зиг-заг,явно неизтрезнял,но все пак го чу.Като се замисля обаче,дано не изненадам някоя мечка,че при нея три инча острие не е достатъчно.А в града собствениците са наблизо,няма да са цяла глутница,а едно и все ще се разсее по някое друго за пет минути.

54

гг

преди 4 години

Това може да се случи само в България - хубава страна, хубави хора и хубавите им кучета...

53

Нека законът...

преди 4 години

..постанови правото на гражданин, почувствал се заплашен от куче без намордник и контрол от стопанина, да екстерминира животинчето и никакви глоби няма повече да са нужни!

52

Татул

преди 4 години

До магуркатаИмал си късмет, че не си попаднал на такива като кане корситата дето убиха човека. Може да си пушиш цигарата докато ти ръфат зад;ника

51

Естет

преди 4 години

Всяко куче трябва да е с намордник!Не ме интересува нито колко ви е добро кучето, нито дали то иска само да си играе...аз и семейството ми не сме играчки за кучета, нито сме длъжни да вървим сред мокет от фекалии навсякъде...почивствайте си след животните, едва ли има друга столица в цивилизования свят, където да има толкова фекалии по улици, паркове и градинки! Срамота!