20

До 14

преди 4 години

Да прав си, защото в България се хвалят, че АйТи бранша е с най-голямо заплащане, но никой не знае, че в сравнение с Европа са малки заплатите, както останалите заплати са ни в пъти по ниски от останалия ЕС, така и в нашия АйТи сектор заплатите са в пъти по ниски от европейските.

19

Анонимен

преди 4 години

До: номер 9Е да де, ама кой учи за депутат?И къде?

18

Анонимен

преди 4 години

Всички Ай Ти сектора знаят Английски , а накои Английски + Немски или Английски + Френски..Без Английски ти не можеш да завършиш ТУ-София или ФМИ ..

17

Анонимен

преди 4 години

За тези, които не знаят какво се случва в IT сектора, нека ви светна. В момента програмистите са скъпи и много фирми трудно ги привличат и задържат, затова маркетинговата стратегия е "нека наводним пазара от кадри, за да им падне цената" - това е простото търсене / предлагане. От там идват тези статии и новини. Това, че нямало кадри, са пълни глупости - няма ЕВТИНИ кадри. Само че не осъзнават, че като научиш 100 човека да програмират добри ще са само 10, и те пак ще станат скъпи.

16

Анонимен

преди 4 години

Това изобщо статия ли е???Написали са някакви каламбури!Писали са за компютърни науки, после отделно - за университет!?!?!?!?Че това къде се учи според вас?Да оставим настрана факта, че изобщо не разбират вица: "Учи мама, за да не работиш в производството!"Това е пълната версия.През комунизма всеки който стане учен отива в някой институт където пие кафе по цял ден и си клати краката, лафи си с колежки и не върши нищо!

15

Програмисче Ге&#

преди 4 години

Аз съм на 6 КДа му мислът бедните комунисти с 200 лв пенсия

14

IT специалист

преди 4 години

Искаме ОЩЕ вдигане на заплатите! Искаме стартова 5К лв.

13

Е как да не е

преди 4 години

Важи, но сега е:Учи, мама езици, да не работиш. Знаеш ли английски, франски, немски, някой от скандинавските езици, японски или китайски, ще имаш работа. От мой познат съм чувал за жена от ромски произход, която е учила до 4-ти клас, но е работила в Норвегия и знае езика, а сега работи за 1700 лева, което не е зле за нейното образование.

12

aa

преди 4 години

До :)тази митология за 4-5 пъти повече на запад отдавна умря, масовите са почти изравнени. трябва да си на много високо ниво за да скочиш на такава заплата

11

До Анонимен 2

преди 4 години

Викаш, инструментът няма ли сап, какъв инструмент е?

10

Анонимен

преди 4 години

Моряците ходят под чужд флаг и извън България. Тука говорят за България. Ако мерим така ръководните постове в Google, Amazon, Facebook и др вземат по 100 000 на месец. Хахаха

9

Анонимен

преди 4 години

Учи, мама, да не работиш - важи,ама за депутат!

8

Анонимен

преди 4 години

Най-много пари взимат капитан на кораб -20000лв. Ама това са шепа хора..

7

marquise

преди 4 години

Твърдението в статията е невярно. Най-високо месечно възнаграждение като начало получават не IT специалистите, а морските специалисти. Един офицер от най-ниското ниво започва с начална месечна заплата над 7000 лева. Заплатата на висшият състав е над 12000 лева.

6

Анонимен

преди 4 години

Ми да работят бе кой ги спира за какво е тая статия въобще.

5

Pen

преди 4 години

Айде пак дежурната статия за заплатите на IT-тата.

4

zeus

преди 4 години

До Анонимен 2IT-Тата не работят нищо, от което такива като теб могат да вдянат, така че за теб нормално е нищо :)

3

:)

преди 4 години

И още ще се вдигат заплатите на IT-тата. В момента младите програмисти блъскат по 3-4 години в БГ-то за жълти стотинки, понаучат занаята и после бягат, за да взимат 4-5 пъти повече в Западна Европа. Гладът за кадри е огромен.

2

Анонимен

преди 4 години

Точно си важи!Ай Ти-тата какво работят?Нищо.

1

Анонимен

преди 4 години

Статията няма смисъл,защото почти всичките ми познати след като учиха години са безработни в тая държава колкото повече учиш и знаеш езици толкова по-голям шанса е да си безработен и да трябва да емигрираш