40

aa

преди 4 години

Като идете на запад си договаряте брутната заплата и после плащате едни данъци към 40-50% и като остане чистата заплата, тогава започва веселбата. Там никой не се занимава с вашите изисквания и претенции какви данъци ви се плащат и какви не - защото всички плащат данъци.Тук договаряте чистата заплата. И като сметнете две и две колко прави си вижда.Ама *** философ дръвен, разбирач, абе трошете си главите

39

Az

преди 4 години

В живота успяват тези които научават и се учат постоянно, а не тези дето са учили висУтУ...

38

Анонимен

преди 4 години

Впрочем за желаещите да избягат съотношението специалност-заплата е съвсем друго. Особено за педагозите. С нежелана и ниско платена специалност в България като предучилищна или начална училищна педагогика заплатата в Германия е същата като на програмистите, плюс статус на държавен служител с всички привилегии. Чужденци получават такава работа много лесно. Учителките са масово туркини и рускини, а от децата в държавните училища почти няма етнически германци.

37

Анонимен

преди 4 години

Скоро работихме по проекти на западни клиенти и шок. Всичките им софтуери за хостинг са 2 поколения назад от нашите в момента. Интернет скоростта им е слаба и бавна далеч от Българската в момента. Като цяло България е едно много добро място за ИТ сектора и за това толкова фирми акостират тук.

36

Анонимен

преди 4 години

Не само че има сектор, а е един от силните в Европа. Не се напъвай, че си елементарен. Карай киселото мляко сутрин и не се пени.

35

Анонимен

преди 4 години

Нивото не е много високо при ИТтата, всички български проекти досега се провалят, и НОИ системата, и системата за винетки гръмнаха. В България още няма истински ИТ фирми с фирмена култура и опит да разработват собсвени проекти. Всички работят по западни проекти деймости като доработка на стари проекти, поддръжка, тестване, оправяне на бъгове, и взимат дорби пари, а на западняците също им излиза много изгодно.

34

Тлъст ДупеДат

преди 4 години

Аз съм си много доволен от Бойко.Откакто дойде ГЕРБ се позамогах.А преди бях беден като църковна мишка.

33

Инженер

преди 4 години

Аз познавам много добре АйТи Сектора в София и в Германия.. В Германия малко градове имат по добър Ай Ти Сектор от София.. -- само Мюнхен , Хамбург, Щутгард (Карлсруе) , Берлин.. са по-добри с повече фирми..

32

Анонимен

преди 4 години

.....компютърни науки, информатика, инженерство и математика, получават средно между 3800 и 2430 лв......А толкова трябва да взима обикновен работяга , за да се наричаме "страна членка на EU"Явно екс-*** от герб няма да направят България европейска държава !

31

Анонимен

преди 4 години

Хаххяххх какви 4-5 пъти по висока заплата на запад ве *** в IT. Стой в Бг и се радвай на парите . В Гер IT специалисти с лопата да ги ринеш а заплащането е малко по добро, но за сметка на това стансарта е убийствен

30

до 2

преди 4 години

Ако ги нямаше програмистите, нямаше да можеш да си напишеш недомисленият коментар.И какво според теб е работа, само това, което се върши с ръце, крака, кирка и лопата ли? Айде, отивай обратно в каменната ера, там ще ти е добре. Или стани ти програмист, ама можеш ли?

29

Анонимен

преди 4 години

В България няма ИТ сектор, може би много малък, незначителен, защото България няма икономика. ИТ е сървис и може да съществува само когато "сервира" на някой отрасъл, такива в България след 1989та година няма, България е страна от Третия свят без икономика. Това което наричат ИТ сектор е по скоро кол-центрове за ИТ поръчки от Запад, там използват евтината работна ръка тук и то за второстепенни ИТ дейности, не за истински проекти. Има работа за не повече от 50-60 хил специалисти, това е нищо.

28

Анонимен

преди 4 години

А коко дават в Нидерландия, коко дава в Нидерландия за програмисти?

27

Внимание !!!

преди 4 години

Хората с купени дипломи, вече са на работа !

26

за сведение

преди 4 години

Завършилите Стоматология ....От 2007 г. в нашето законодателство "Стоматология" е преименувана в "Дентална медицина", което е отразено във всички съответни нормативни документи!Тече 2019 г., би трябвало да го знаете!

25

Анонимен

преди 4 години

В Германия дават 4000 евро на програмисти .. получаваш чисти 2170 евро.. За такива пари не бих отишъл в Германия..

24

Анонимен

преди 4 години

До: 19Така е. Ако отидеш в Англия или САЩ и знаеш само английски си нищо. Щото всички знаят английски.Или поне така беше. Сега май не всички го знаят добре и там, особено след бежанските вълни.

23

АНТИ

преди 4 години

До Бирено мечеИ общинската хранилка е много сладка.

22

Анонимен

преди 4 години

Не може да се наводни пазара с програмисти защото не всеки става .. Дипломата не гарантира работа.. Дори няма значение...

21

Анонимен

преди 4 години

ХахахахахахIT-тата не знаят как се ДЪРЖИ КИРКА. Приключихме статията.Айде!!!