24

Анонимен

преди 4 години

До 22 Не се оплаквай,че ти вземали високи данъци.Синът на мой познат работи в Чехия за 220 евро на ЧАС, но от тази сума държавата му взема 120 евро данъци и за него остава 100.

23

Бау

преди 4 години

До Мария Издават се на хартия основно, заради пиратите ... А хората, които си мислят, че трябва да са безплатни, явно не са автори на ... нищо :D

22

Анонимен

преди 4 години

Като човек имащ голяма библиотека, купуващ и четящ книги ще кажа,че ДДС трябва да падне. Той е една от причините за нашето оглупяване. Многократно съм виждал как хора искащи да купят книга не я купувяат поради високата цена. В интернет на български освен нашата класика няма нищо стойностно. Там е пълно с любовни романчета, фентази и др. глупости. Опитай се да намериш там книга по социология, философия, история и др. науки. Книгите в Русия, Чехия, Австрия и Румъния са по-евтини и по-разнообразни

21

Мария

преди 4 години

Откакто влезнах в 21 век и чета само и единствено онлайн съм прочела доста повече книги от времето когато ходих в библиотеката .Колкото и да не ви харесва това е бъдещето .Само Баба ми използва книги но не да ги чете , защото си има таблет а защото все още е на твърдо гориво и се нуждае от разпалки!!!

20

МНЕНИЕ

преди 4 години

Падне ли ДДС за книгите , трябва да падне за всичко .Аз съм Работник и ще ви кажа какви са моите Доходи и Данъци - Бруто 3000 лева - заработил съм 3600 лева - взимам 2300 НЕТО .От тези 2300 Държавата ми взима 20% ДДС в Магазина - 460 лева . Оказва се че България е Разбойнеческа Държава .Да направим Равносметка - 3600 лева Продукт = 1840 лева = 50% Данък .За Фирмите не е така = Фирма с Бруто 1 лев = Къща за Гости = 1 000 000 лева .

19

Ази

преди 4 години

Аз и безплатни да станат няма да започна да чета книги. А ако в замунда направят да се плаща за филми бих си платила.

18

айдееее

преди 4 години

Пак ДДС-то виновно!Пуста печалбица сладка ненагледна!..

17

Гандалф Белият

преди 4 години

Падне ли ДДС върху лекарствата със сигурност ще се купуват повече!Падне ли ДДС върху тока за бита със сигурност ще се купува повече!Падне ли ДДС върху Нещо със сигурност ще се купува повече Нещо!

16

Анонимен

преди 4 години

От падането на ДДС ще спечелят издателите. Който му е скъпо, но иска да чете, сваля от нета, или ходи до библиотеката.

15

Анонимен

преди 4 години

Че да падне и за моя бизнес ддс ? Кво значи ще се ползва повече ? Нали някой печата печели пари , другия продава и пяк печелии пари ? Как така за едните няма ддс за другите има. По тая логика да махнем и на туризма ддс , ще идват още ппвече туристи , а хазната ще се радва само :)))

14

Анонимен

преди 4 години

където и да се намали ДДС някох по веригата ще се възползва веднага и в най добрия случай потребителя ще усети до 5 % спад, а може и 0. Реално бюджета ощетен ще е. Един месец може да има реален спад и след това цената ще се върне на тази с ДДС, само че някой ще си го е сложил в джоба, но няма да е обикновения човек.

13

хмм...

преди 4 години

Днешният българин не обича да чете това е истината! А който твърди обратното е популист, лъжец или глупав човек! Не че е нещо с което би следвало да се гордеем, но не се чете, това е истината, няма интерес, няма мотивация, пък и интересите на поколението са драстично сменени! Днес имаме поколение което живее чрез смартфони, таблети, интернет фейсбук. Всички търсят готово решение чрез програми,приложения,глобални средства за комуникация, почти никой не е впечатлен от книгите!

12

Sas

преди 4 години

За хората на които 13 лв е скъпо, и 11 няма да им е по-добре. Освен да се ощетява бюджета нищо няма да се постигне

11

marquise

преди 4 години

Намаляването или отпадането на ДДС върху книгите, никога няма да доведе до съотвтното процентно увеличение на покупките на тази стока. Противното не е нито обосновано, нито вярно.

10

ай сиктир

преди 4 години

Леле с цели 20% да не би тиквата от скука да е решил да попрочете едно, друго.

9

Бау

преди 4 години

E-books вече има от всички издателства, но моментално са в торентите. Аудиониги не очаквам скоро по същите причини. Не се издават нови заглавия и не се продължават поредици, защото няма клиенти. И аз като коментар "6" съм изцяло на аудиокниги на Английски, колкото и да ми е мъчно ...

8

Ангел

преди 4 години

Кой чете вече хартия хорааа. Аз хартия и в тоалетната не ползвам щот си имам биде .А хартиена книга не съм докосвал с години .Че пък и пари искате да даваме. В нета има всички книги ,Безплатно , без ддс и глупости. Сваляш и четеш на таблета .Чиста работа!!!

7

Анонимен

преди 4 години

Пак мислят глупости колко книги на година си купуваме по 20 на месец, това няма да ни орави положението, който има мерак да чете не го бърка ддс-то на книгите

6

Анонимен

преди 4 години

До zeusАз за 15 долара си вземам аудио книга с месечния абонамент към Амазон. Толкова е и цената на една книжна книга в бг книжарницата.

5

121212

преди 4 години

Това са глупости, книгите не са филми за убиване на свободното време, който чете, ще чете. Ако ще да събира година за една книга, ако ще да прави алтернатива за други "удоволствия". Където се вика: няма да ям, но ако искам да чета нещо, ще заделям за него. Обърнахте комерсиализацията и към книгите. Ниска цена/висока цена/средна цена - така се мерят еднодневките - книги на килограм. За хубавата книга цена няма, мога да я заема от приятел, мога да я взема от Канада, мога да я подаря.