84

2+2 е 4, не е 5

преди 4 години

Фантасмагориите нямат край. Дори ДДС да стане нула, то цените няма да се променят. Само дето в хазната няма да влезе нищо от продажбата на книги. Същото е с хляба, лекарствата и т.н. Не е нужно намаляване на цените, нужно е увеличаване на доходите.

83

Анонимен

преди 4 години

Книгата ще струва толкова, колкото можеш да платиш за нея. ДДС просто определя какъв процент от общата цена няма да отиде в джоба на тоя дето продава, а в джоба на държавата. Не виждам, кое ме е сложното. С по-ниско ДДС можеш да стимулираш по-голямо производство на определен продукт, ама ако искаш да видиш 5% по-ниски цени в следствие смъкване на ДДС трябва да го намалиш с 15% сигурно. Излезте от филма и просто се сетете, че тоя дето го предложи има най-големите печатници в България.

82

Само питам

преди 4 години

Какво ще се купува повече, цигари и алкохол ли?

81

Мосю Густав

преди 4 години

До Джедай МастърТой, Винету, разчита само димни сигнали :)

80

Джедай Мастър

преди 4 години

До ВинетуИ ти май не си от най-четящите, като гледам как пишеш. КОпувай се пише с у.

79

дърт

преди 4 години

До Анонимен 76От където и да ги вземеш ще ти вземат коричната цена.

78

Ванката

преди 4 години

Когато Петка заменил думата пиене с четене за училищното съчинение - "Ставам аз сутринта, ама ми се чете та 2 не виждам. Отивам в домашната библиотека, гледам всичко съм прочел. Намирам едно спотаено малко книжле и го прочитам на един дъх. Излизам и отивам в градската библиотека - там си поръчвам 3те тома на "Война и мир". Прочитам ги набързо и след тях още едно малко книжле. Излизам навън и гледам Петка - ама се е начелта едва ходи... "

77

Анонимен

преди 4 години

В Румъния, който чете книга в градския транспорт, пътува безплатно. Така се стимулира четенето, но даскалицата Фандъкова никога няма да го разреши.

76

Анонимен

преди 4 години

надуши далаверата издателя .. ще има нов джип къща в испания децата в оксфорд ...

75

Анонимен

преди 4 години

По-добре да падне ДДС на тоалетната хартия,че с тия книги...

74

Анонимен

преди 4 години

80% не са чели книга в последните 10 години.

73

Анонимен

преди 4 години

До дъртЕми може, да ходиш от издателството да си ги взимаш. Или да си ги поръчваш :)

72

дърт

преди 4 години

В писанието е пропуснато, че 35% от крайната цена е за търговците!

71

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 62Да си създаде държавата собствени. То много лесно с нацонализация Идват банда прогнили селяци, подпомагани от 40 000 чарвени танка и "ами аз ша си зема туй, унуй и това и унувааа" и после 10 години има гладна криза...

70

Анонимен

преди 4 години

До бгБлагодаря за излишното изкаване. Ще го сложа в папка "*** българщини".

69

Свиня

преди 4 години

Не само че разликата в цената ще се прибере от само и единствено от шефа и цената на книгите ще остане непроменена, но и ще се вдигне врява че намаленото ДДС е глътка въздух за бизнеса и че досега едва ли не са работили на загуба и почти до фалит са я докарали и да се радва потребителя че с намаляването на ДДС то ще задържат с кански сили цените непроменени....никакво сваляне на ДДС на нищо ...аман от Q7ци АМGи та в тая продънена държава...

68

Анонимен

преди 4 години

Ще започне една голяма продажба на книги, едно непрекъснато четене. Всякакви други услуги ще започнат да се отчитат като продажба на книги. Клиентът ще плаща нещо и ще му бутат в ръцете една листовка без ДДС.

67

бг

преди 4 години

До 57И аз съм бил беден студент, ама наистина беден. Нов учебник рядко ползвах , но намирах начин да се подготвя. Ако все пак се налагаше да се чете нещо новоиздадено, правихме партия и си деляхме разходите. Който не иска намира оправдание, който иска намира начин.

66

Стига с тия книги

преди 4 години

Книгите - та книгите! А за кифтетата кога шъ падни? Тогас шъ ядем с 20% повичи кифтета!

65

До 52 - Край

преди 4 години

И тука ли намесихте Бойко бе ***, какъвто и да е Бойко е победител а победителите не ги съдят, но за *** кучета като теб са измислени демократиччните свободи като свободата на словото например за да лаеш и разнасяш славата на Бойко от форум на форум и от пост на пост.