64

Анонимен

преди 4 години

Много малко хора отчитат това ДДС. По причина , че приватизацията е не реална има я само в мислите на управляващите от времето на соца. И нова ДДС минава покрай ушите на хората . Те ни са наясно за тоя данък ако не дават продукт или услуга. Нова което слагат в хранопровода ги драсни , че е с ДДС. Но ако се захванат да купуват инструменти, материали и да влагат в продукт. Ще мислят по различно.

63

Анонимен

преди 4 години

До62. Напълно си прав. Така е в ЕС. Развлекателен бизнес и стоки плоския данък е по висок. Завъка на продуктивността наречен ДДС / данък добавена стойност/ . Плащат всички който дават продук. Без тия хора живота замира. От артисти, спортисти администратори и подобни . Почти не им ползвам услугата / продукта /

62

Анонимен

преди 4 години

Няма да намалят цената на книгите, защото хората могат да почнат да четат. А това няма да изгодно на управляващите.

61

ДДС маниак

преди 4 години

Книгата е стока и трябва да се облага с данък. Ако някой не го устройват цените, да ползва библиотека.

60

Анонимен

преди 4 години

Като теория така е , но на практика не ми се вярва с падането да тръгне продажбата с 20%

59

Анонимен

преди 4 години

ДДС трябва да е 25 % а плоският данък да се вдигне за депутати, футболисти и министри на 80 %. Цените на книгите ще паднат само след национализация на книжарниците.

58

Анонимен

преди 4 години

От четене на книги да не забравите да оставите поколение. Защото виждам такава тенденция сред младежите на запад и у нас. Мислят се за умни, защото четяли много и се радват, че били по-различни от нечетящата маса. А какво се оказва накрая, че тези, които не четат имат най-много деца. Всички знаем кои.

57

Snorky

преди 4 години

Гладен човек книги не купува. По-логично е да намалят или премахнат ДДС на хранителни продукти или лекарства.

56

ВЪПРОС

преди 4 години

Знаете ли че в Хималайските Планини има наплив от Туристи с раници - събират Хималайска СОЛ - тази Сол е без ДДС . Но всъщност се прави в Поморие , в един Гараж , и струва по 10 лева килото е Големите вериги магазини .Смешно е - в Тази планина Няма СОЛ и няма как да има , ама Народа Глупав .

55

Анонимен

преди 4 години

Акосе мисли за млаото поколение,което сега трябва а чете,намалете ДДС не на всички книги,а само на бг и световна литературна класика.чебници.Разни *** и фентъзита,или порно розови романчета трябва даже да са с тройно ДДС.

54

Анонимен

преди 4 години

До бгАми евала на тебе, батенце, ама за мен има огормно значение, дали са 2 или 20 лева книгите. Ако ми беше 3500 лева заплтата, нямаше да има, но за съжаление, като студентче, за "само" 30 часа на седмица се радвам на 350 лева в края на месеца.

53

Анонимен

преди 4 години

До КрайЗатвори IKEA тогава. Само 5% от световният дърводобив отива за тях :)

52

Анонимен

преди 4 години

Печелбари .

51

Аха

преди 4 години

Да, бе. И да останем без пари за изтребители. Айде марш!

50

Анонимен

преди 4 години

До опетковПрав си .На околовръстното няма ДДС и въпреки това цените са високи.

49

Край

преди 4 години

Върху книгите трябва да има акциз от поне 100%. Много са вредни - изсекоха се горите а има ел. книги. Отделно от това един дето е чел Винету такива бели направи, че ако ни подхване некой дето е чел и Оцеола сигурно камък върху камък няма да остане от България.

48

опетков

преди 4 години

Готов съм да се хвана на бас с всеки, че само няколко месеца след падането на ДДС, цените на каквато и да била стока с намалено такова, леко, тихо и кротко ще се върнат на старите си високи нива. Освен това хиляди шмекери ще започнат да пробутват своите стоки за "печатни" изделия или за каквото се сетиш. Освен това, доколкото си спомням ставаше дума само за намаляване на ДДС-то на дарения от книги, а не за продадени такива. То какво ли не се обещава и какви ли не глупости се правят преди избори.

47

Анонимен

преди 4 години

Какво се постига с това , повече образовани хора или по малко харчове на българина. Нито едно от двете, чисто и просто му се вика кьор фишек

46

Анонимен

преди 4 години

До До БауСинковецът е начетен, добре ... Ама не го е взел от теб.И ощеТИ добре ли си, да даваш лаптоп на 7-8 годишно? Първо - децата са деца. Ако не то, то някое друго ще го бутне и ще го строши. Второ - Ако е от етините лаптоп и се мъкне и зарядно - тея тежат по 3 кила. Все едно, ти да мъкнеш 10 кила отгоре.Третоо - АКо е е нов и скъп лаптоп, то просто детето става потенциана жертва на крадци. Сестра ми имаше родители,които купиха макбук за 2800 лева на 9 годишен. Откраднаха му го!

45

СТОП

преди 4 години

За КОИ Книги става ДУМА ?За написаните от БГ *учени* , и Промотирани в Частни ВУЗ ?