306

Не това е проблема

преди 4 години

До проблема: Не това е проблема. Гориво за нашите ядрени реактори може да се купи и от другаде, не само от Русия. Но с Русия имаме договор те да получават обратно отработеното гориво и така го получаваме по-евтино, и освен това няма нужда да строим хранилище за него.А до 307: Защо да строим руска централа? Централата ще бъде българска, на наша територия. Кой ще я строи ще решим ние. Дано да има кандидати.

305

Тъпото парче

преди 4 години

Радефф ще загроби България в мерака си да угоди на руските си гасудариОставка!

304

Ей, българи...

преди 4 години

РАДЕВ ИСКА ДА ПЛАЩАТЕ НОВИ ГАРАНЦИИ!!!

303

По-добре

преди 4 години

Да купим американски самолети за три милиардаОтколкото руска атомна бомба за тридесетХау!

302

Ей, българи...

преди 4 години

*** Иска да ви загроби освен за американските ТЕЦ-Марици, да плащате и държавната гаранция наАЕЦ-Белене.Помислете само колко още по-скъп ток ще плащате с тая нова " руска гаранция" на реакторите с минала годност!Чака ви сигурен Чернобил, ако не умрете от глад!!!!

301

sallesman

преди 4 години

П о - добре да спрем на 3млрд,,,да не се чудим на 30млрд. как да спрем....

300

НеВнимателно

преди 4 години

До "ВНимателно": Не внимаваш какво пишеш. Излиза, че АЕЦ "Белене" е трябвало да се завърши още през 1989г. за да носи печалба. Това е така, къде щяхме та бъдем, ако толкова години имахме евтин ток и от АЕЦ "Белене". А вместо това продадохме един готов реактор на безценица и спряхме строителството.Но това противоречи на т'ролската опорна точка да се пише против строителството на АЕЦ "Белене".

299

проблема

преди 4 години

Проблема с руските АЕЦ е в това че те работят с обогатен уран с висока чистота.Това гориво е скъпо /поради високата чистота/.Това ги прави скъпи и опасни.Причината е, че така /безплатно защото е платено от потребителите/ се произвежда плутоний за ВПК на Русия.Просто трябва да се обърнем към по-безопасна технология с не толкова обогатен уран.Такива са американските, английските и френските.Но някой иска да ни набута в киреча и това е!

298

За 306

преди 4 години

И Що точна руска централа да строим?Що да зависим енергийно от раССия?Нито са напред с технологиите , нито са коректниВиж само мошениците от Лукоил

297

Простотията тролска

преди 4 години

До "Неизбежна е само" и "Тоз кавал": Всичко си има край. И експлоатационният срок на реакторите в АЕЦ "Козлодуй", и нискокалоричните лигнитни въглища за ТЕЦ "Марица" 1, 2 и 3, и нарастването на цената на въглеродните емисии, след която ще е по-евтино да спрат да работят. Само п'ростотията т'ролска е безгранична.Сега, като "най-смислен" коментар по темата очаквам да напишат нещо за зелените чорапи на ген. Радев. Това за "***" вече си мина от реда.

296

ВНимателно

преди 4 години

Около 1989 година в Белене Григор Стоичков Първи зам председател на МИнистерски съвет остро разкритикува некадърни бюрократи в София в Министерства и ведомства.Официално съобщи че обекти за над 169 000 000 000 ограбени от народа левове/$/ не са завършени и не носят печалба на БЪлгария.Същите некадърници след 1989 година показно ограбват от народа стотицимилиарди живи кървави левове които харчат само за НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ.Ползват спец наркотици за да ТЛАСКАТ БОРИСОВ И други

295

Намерете доклада

преди 4 години

За пукнатините в основите на БеляНеОще от сега онзи гьол е опасенИскаме ли Чернобил у нас ?

294

Тоз кавал

преди 4 години

Президент ли или е главен енергетик?

293

Неизбежна е само

преди 4 години

Простотията фатмашкаВсичко друго е понисимо

292

Гогол

преди 4 години

Плюшкин намерил едно копче и решил да си ушие шинел за да ползва копчето.Лъсна ролята на Радан Кънев от Февруари 2013 за временното назначение на Орешарски за да въвлекат България в този вреден за страната проект.

291

Търси се инвеститор

преди 4 години

Можем и да не строим АЕЦ "Белене". Когато изтече времето за експлоатация на блокове 5 и 6 в АЕЦ Козлодуй, ще започнем да внасяме ел енергия. И така може. Въпроса е дали е по изгодно да строим или да правим музей на открито от площадката на Белене с реакторите на неяБелене е наш проект. Ние решаваме кой и при какви условия ще го строи. Дано да се намери инвеститор който да е готов да вложи пари в проектаДа си припомним, че Westinghouse категорично отказа да инвестира в 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй

290

Анонимен

преди 4 години

Кой строи с 30 годишни реактори.тоя е пълен

289

Начо

преди 4 години

Кой ще дава тия пари ве шапкар.цял живот си на държавната софра,един лев не си изработил

288

Анонимен

преди 4 години

До Бах маамуПазарите се мерят в пари .Русия има икономиката на Холандия и е такава като пазар.ЕС е най-големия пазар в света ,към който България беше допусната и ти искаш да я изкараш за да бъде завладяна от Кремълските ти господари.

287

Анонимен

преди 4 години

Нощес в пункта лесничеите минали два часа тия да не са мръднал и на това лошо време да ловят лисици из хоремака по поръчка