41

Пране на пари

преди 4 години

Значи теглим заемче от банката, купуваме зема парцел, продаваме.Узаконяваме доходи с неизвестен произход.Прокуратурата и разследващите органи - спят.Все пак "Ти си ги назначи".Убеден съм, че 90% да има незаети жилища, бумът при строежите, ремонтите ще продължава с комсомолски ентусиазъм, ненаяли се местни аборигени. Визирам политиците и обръчът от фирми около тях.Чудничко, чудно.

40

Анонимен

преди 4 години

Това е балон.Хората намаляват но се бутат на едно място.Вместо да дават разрешителни за строеж към Кремиковци и Ихтиман , мутрите презастрояването южните части , а хора с пари кой от кражби на европари кой от рвд и т.н. влага в апартаменти и разчита да печели от наем. Лихвите на банките са много високи за кредити спрямо депозит и това също е дело на герб и лобита. Този изкривен пазар и фин. политика ще изгърмят в един момент.Ююжните кв. станаха по лошо от Люлин а и нямат канализация.

39

Victimized

преди 4 години

И за да не се чудите защо разни архитекти и такива ви обясняват че София можела да го поеме още, и защо политици от край време централизират големите градове. За да се качват цените на имотите в тях и да се обезценяват цените на земята в провинцията за да може да се препродава на чужди инвеститори с голяма печалба.

38

Анонимен

преди 4 години

нищо чудно, че си вдигат цените - физкултурника има само 6-7 апартамента и то официално, неофициално всеки дупетат по 6-7 апартамента, правете сметка. отделно роднини до девето коляно. нормален човек такива пари да набие в кредити - трудно

37

www

преди 4 години

НИСКИ ЛИХВИ - И ПОСЛЕ ЦЯЛ ЖИВОТ РАБОТИШ ЗА РОБОВЛАДЕЛЕЦА НАРЕЧЕНА БАНКА...

36

Анонимен

преди 4 години

В престижен район жилищата няма да поевтинеят, това е ясно, но хората вече започнаха да стоплят, че не всичко, което хвърчи, се яде и че не е окей да блъскат по 30 години за някоя люлинска панелка на цената на същото жилище в Атина, примерно.

35

Ф.С.В.

преди 4 години

В БГ населението намаля с 2,5 мил а апартаментите се увеличават?/ Богатите искат да имат по 20--30 апартамента за да ги дават под наем на бедните- И определени политици искат да имат ВИП апартаменти по 20 -40 апартамента- не защото ще ги дават под наем - а защото на момента имат предложение ( от бизнесмена) в пъти по ниска цена подарък- инвестиция в бъдещето с изпрани пари)

34

Имотен балон в София

преди 4 години

Жилищата са скъпи, само за гражданите, които биват набутвани със хлъзгави ипотечни кредити. Я питайте депутатите от ГЕРБ, а и всички партии в Парламента, дали са им скъпи жилищата?? Нали видяхме на какви цени купуват. Стига сте манипулирали хората!!

33

Анонимен

преди 4 години

Искам гадните брокерчета да фалират!

32

Анонимен

преди 4 години

Всеки купува с цел да дава под наем но след 10 години ще има толкова много такива жилища че няма да има на кой да ги давате

31

Анонимен

преди 4 години

Крадените кинти трябва някъде да се изперат.

30

Анонимен

преди 4 години

До анализатор"нормално обитаеми от 3-4 човека"?!?!Масовият тип апартамент у нас е все още двустайният. Младите хора си мечтаят да могат да се отделят в самостоятелно жилище още щом станат пълнолетни, но засега в Бг това е само мечта за 90% от младежите.Тенденцията е да идат там, където има работа, да си наемат квартири, после да купят свое. Това също е причина за нарастване на търсенето в определени градове и райони.Наивно е да чакаш в престижен район хубаво жилище да поевтинее.

29

Анонимен

преди 4 години

Живея в много престижен квартал и само в нашия вход има 2 празни апартамента. Отделно има поне три, които са под наем. Не ми се мисли какво ще е след едни 15 години, то освен от чужбина, тук няма откъде да дойдат хора.

28

до пецата

преди 4 години

Строителя инвестира собствени пари, изложен е на риск от фалит и си има години работа с некадърни и корумпирани държавни служители. Банките дават 6 цифрен кредит и му треперят дали ще се върне, дали икономиката ще е в криза, на каква цена ще могат да рефинансират собствените си кредити, за да могат да ти осигурят заемните средства за 30 години и т.н.Брокера... работи 30-50 часа и голяма част от тях са лъжене на клиенти и партньори!

27

Анонимен

преди 4 години

До пецатаИма и много свестни, коректни и опитни брокери. никой не реве срещу цялото съсловие, а само срещу спекулантите и срещу онези, които си вършат работата през пръсти. Има много такива - или ще те излъже, или ще оскубе комисиона и от двете страни, а няма да си направи труда да провери имота за тежести и трябва купувачът да стори това сам, ако се сети (има много наивни хора, които продават за купуват за пръв и единствен път в живота си).

26

Анонимен

преди 4 години

.......... Не са малко и тези, които работят в чужбина и не са забогатели там. Затова се връщат, когато се пенсионират и вземат пенсии, които на Запад са скромни, но за тук са солидни.Такива семейства са десетки хиляди и техните жилища също стоят под ключ по 11 месеца в годината, защото засега си идват само през отпуските.

25

Анонимен

преди 4 години

Преди 10 години и в Банско говореха така. Идете ги питайте сега.

24

Kristian

преди 4 години

Авторката Боряна Павлова нещо е проспала че сме 2019 и ПР статийки на отчаяната група от некадърни брокери не върви да пускат статия от 2018.Започва якото насиране сред брокерите.Цените от още в края на 2018 цъкнаха с 1-5% надолу и продължават. А и няма как.Пътят надолу е бавен и мачителен най вече за брокерите.

23

Пак до Анализатор

преди 4 години

Не забравяй, че през последните десетилетия се "изпраха" доста милиарди. Да се вложат в строителството е един от начините.След като не са се потили за тези пари, нямат нищо против да ги влагат в нови блокове, построени на м.а.***-райна, където няма дори инфраструктура и да изчакат, за да ги продават после на хора, идващи в София, защото по родните им места няма работа.Хората казват "Има си крушка опашка" и са прави. Всяко нещо има причина.Не са малко и тези, които работят в чужбина, но.......

22

Анонимен

преди 4 години

ЕДНА СТОКА СТРУВА ТОЛКОВА, КОЛКОТО НЯКОЙ Е ГОТОВ ДА ПЛАТИ ЗА НЕЯ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СТОИ НА ПАЗАРА С ГОДИНИ. ТАКА Е И ПРИ НАС АПАРТАМЕНТИ СТОЯТ НА ПАЗАРА НАД 10 ГОДИНИ.