61

АНТИ

преди 4 години

Соца ви остави собствени жилища, даже и вили,но хищническия капитализъм ще поправи това !На квартира или на улицата, излизаш бедни българино !!

60

Гошо

преди 4 години

Само балъци купуват в момента!

59

Анонимен

преди 4 години

Мноого си прав , но *** е глупав и иска да си копува на 1000 евра

58

Анонимен

преди 4 години

И какво му е на свободния пазар?Докато има хора, склонни да дават 1000+ евро на кв./м. за някоя забита панелка, ще има и хора, продаващи на тази цена. Ако хората спрат да купуват разпадащите се кошери, наречени за удобство "ново строителство", цените ще паднат. Може даже някой и друг алчен предприемач да фалира.

57

Счети

преди 4 години

Ще ви дам пример погледнете последния проект в Лагера на Ваклин груп, който се води висок клас строителство колко точно са продадените апартаменти ! В момента продажбите се забавят, не че цените са намалели, просто продавачите очакват намаление и са предпалзливи, а всички брокери с подобни платени статии се опитват да задържат нивото на продажбите. Аз ще поизчакам още година-две.

56

!?!

преди 4 години

Цените на имотите винаги са били ниски! Питайте Цв. Цв, Цецка Цачева и др.

55

Анонимен

преди 4 години

имотите са в излишък- цените са 3 да 4 пъти спряма производствените разходино нискките доходи принуждават хората да живеят под наемте и панелките ви ще приберат айде на демокрацията и свободния пазар- в който само големите казвато какво да се продава и на какви цени и накого да се продаваи от кого да не се купуваи така се осигуряват равни прова на производителите и на покупателитеимала грава да пати българска- скоро ще сме само географско понятиеако не ни прекрастят на герберландия

54

Анонимен

преди 4 години

цените че са високи, са високи - има хора купуват - да са живи и здрав, явно имат пари ... ... но помислете ако давате 1000 евро/ кв. и вече панелката е посторена преди 30 години, колко живот му остава ? като се гътне след 50 години, да не вземат някои да мрънката , че държавата трябва да им построят жилищата отново ?

53

Reptile

преди 4 години

А, да, забравих, не са ви виновни политиците! Просто, логиката на пазара е такъва. Има свръх концентрация - стига се до много малко собственици и много наематели. В цяла Европа е така и тук ще стане така. Ако искате друго - Русия, ниски доходи и масови панелки... Избийте си от главите други варианти, не са възможни. Капитала така работи - оказва инвестиционен натиск. И понеже имотите са най-лесния начин за доходност, всеки пипнал някакви пари ги вкарва в имоти...

52

Анонимен

преди 4 години

Поредните глупости! За 2018 и 2019 г. има рекорден брой разрешения за строеж и поради това последните месеци цените на имотите падат! Изчакайте половин година и ще се убедите! В момента само балам.и купуват имоти!

51

ГОСТ

преди 4 години

Къде го видяхте това растящо население? Ако си спомням правилно статитиката показваше че населението намалява с 50 000 на година. По скоро има обезлюдяване на малките населени места и насочване към големите градове. Но и това ще е до време. Да не говорорим че със средна заплата от 1000 лв не знам колко ще могат да си позволят да купуват на 4000 лв квадратния метър/

50

Reptile

преди 4 години

Ревете колкото си искате! Да, богатите купуват за да дават под наем. И съвсем скоро в хубавите квартали ще е непосилно да имаш собствен апартамент, само под наем, както е на Запад. Нали искате, като в Англия. ами ето, желанието ви ще се сбъдне. Работиш в Столицата, получаваш повече и набиваш всичко в наеми, а за покупка - забрави, защото в любимата Ви Англия е така, нали. Да не съм Ви чул да мрънкате повече... искахте ЗАПАДНА СХЕМА... ще я получите!

49

Отговор

преди 4 години

До Язеее 52 Ами стани депутат от ГЕРБ и нямаш проблем.

48

Анонимен

преди 4 години

Лошото е че в бг липсва истински пазар на имоти, и още по-лошото е че при едно последващо повишаване на лихвите вноските от 600 месечно , спокойно могат да скочат на 800

47

Анонимен

преди 4 години

това заради ония .. програмистите.те имат пари и купуват и дърпат цените нагоре.и всички програмистки фирми са в софия и за това.аз отдавна повтарям ,че трябва да им се наложат данъци на тах иначе не е честно.

46

Цецо Асансьора

преди 4 години

Пълни глупости! Цените на имотите са много по-ниски отколкото преди 20 години. Ако не вярвате, мога да ви покажа нотариалните си актове. А асансьорите дори вървят като бонус.

45

Язеее

преди 4 години

Искам да си купя апартамент на цена, като депутатите от ГЕРБ 40% от стойността.

44

Анонимен

преди 4 години

Ниски лихви и растящо население повишават цените на имотитеКъде тва?

43

Св

преди 4 години

Дано да го е писал това журналист, а не статистик "С други думи, за периода 2008-2018 г. 109 540 души са получили адресна регистрация в столицата.". Механично са извадили броя на хората с регистр. от 2018 с тези от 2008 г. Т.е. за 10 години сме съхранили цялото население благодарение на здравната система, никой не е умирал, никой не се е изнесъл безвъзвратно от София, БГ или тоя свят??? Само прихождат. Истината е че са много повече новорегистрираните, но ми стана смешен механичния сбор(разлика).

42

Анонимен

преди 4 години

109 хил души нараснала София за десет години и 56 хил жилища за същото време. По двама души на апартамент. Трябва да стане обратното ли? По два апартамента на човек да се падат, за да спрете да лъжете, че е логично цената на панелката в Люлин 1 да е 1000 евро квадрата? И през 2017 г написания горе текст би имал смисъл, но 2019 г - цените падат и ще падат още по съществено.