121

Teo

преди 4 години

Това са първите симптоми на регулираната криза. И как хитро е замислено само - дори и списвачите тук не знаят, какво ще се случи. На техните шефчета им се спуска от тия, дето дават грантовете да напишат нещо хубаво за имотния пазар. Не да мислят, да пишат! Та да може повече хора да си сложат сами веригите. А и нещо напоследък рекламите за кредити от банки понамаляха. Но виж тия за бързи кредити - бол! Та ... какво ви говори това? Липса на ресурс у банките и се опитват да навият народа!

120

боко

преди 4 години

аз познавам много хора в Софи и Варна които са се изнесли от държавата и са оставили апартаментите си запечатани, и такива които имат по няколко апартамента но са богати и ги държат празни защото ги мързи да ги ремонтират да ги дават под наем, сигурно 100 000 празни апартамента има само в софия, не ми се мисли какъв крах ще стане на пазара ако се вдигне данък сгради и тези хора почнат да продават

119

Анонимен

преди 4 години

Дайте ми власт и цените ще паднат като им нацепа едни данъци ще се раздвижи пазара .

118

Шоп от дървените

преди 4 години

Истината е , че хората са бедни и са далеч от бленувания стандарт. Не могат да си позволят покупка на енергоефективна къща от 300 м2 РЗП около София и смятат, че като продадат панелката от 65 м2 ще купят къща и ще им останат пари. Огледи и мераклии бол, ама пари и разум ....!?

117

Цък-цък, пук балонче

преди 4 години

Гладна кокошка, просо сънува! Платена публикация! Брокерчетата харесват това! Точно след 25-26 месеца имотната мафия ще е принудена да капитулира! 200 хил. жилища са празни в София.Редукция на цените за плебса поне с 20% надолу, за политици двойно!

116

Anonimen

преди 4 години

цените са много високи, но на практика тук има дистатъчно желаещи да живеят и да ги плащат, след като свестен апартамент започва от 120 хил. евро. иначе цените просто биха спаднали

115

Анонимен

преди 4 години

От близо 120 коментара, поне около 70-80 са написани от един и същи човек, който много иска да промени обществените нагласи, като убеди хората, че София не е перспективен град. Та дано цените на жилищата да паднат дотолкова, че да си купи и той.

114

Анонимен

преди 4 години

Shkembe voivoda ca kaje krainata cena na samoletite ili na besilkata barje....i tova korumpe...

113

Анонимен

преди 4 години

В новината са омешани данни за град София и Столична община. Освен Град София, в Столична община има още 3 града и 34 села с общо население около 140 хиляди жители по постоянен адрес. Тези 140 хиляди най-произволно се добавят към населението на град София по постоянен адрес, например така се получчават тези 1338864 през 2018 година. Реално в София живеят межди 500 хиляди и 800 хиляди човека, а останалите до милион и триста хиляди си живеят някъде другаде, най-често в чужбина

112

Анонимен

преди 4 години

Празните апартаменти не са критерии дали София расте или намалява. Примерно, ако ЦЦ си купува последователно 10 апартамента с асансьор и до тоалетната, то всеки предишен апартамент остава празен, но ЦЦ си остава в София. Доста се строи в София, а хората често нямат пари да довършат новото жилище и затова стои празно. Няма реална статистика колко са хората живеещи в София. Статистика на база посточнен адрес е несериозна. Повече от половината от хората с постоянен адрес в София не живеят в София.

111

Обективен

преди 4 години

От моята най-близка рода, от общо 25 човека, 16 са постоянно извън България, но се водят на постоянен адрес в София. Подобно е и при колегите ми. Така София излиза над 1 милион и триста хиляди човека, а реално е под 800 хиляди човека. Измамното чувство, че София е пренаселена идва от изключително лошата организация на движението и паркирането в София през последните години, която води до големи задръствания, а задръстванията хората смятат, че са от многото коли, а колите не са много.

110

Анонимен

преди 4 години

Въобще не ме интересува клоаката София.Роднините ми се изнесоха от държавата - деца, племеници, братя, сестри, братовчеди. Почти никой не остана. Със София да става каквото ще. Точно там жилище никога няма да си купя.

109

Анонимен

преди 4 години

"Оказва се, че средният лихвен процент в България е намалял с 60,6% за разглеждания период, пише "Труд"."Леле, майко, то направо банките пари дават! Или пък лихвите за периода са били 70% ?

108

софия намалява 2

преди 4 години

Това става дума за сравнително нов блок в южната част на столицата! Смятайте що за пустош е по изоставените северни квартали!

107

софия намалява

преди 4 години

Само на нашия етаж от 5 апартамента два са необитаеми! Два пък са под наем и постоянно се сменят какви ли не пришълци от провинцията. София НЕ расте, да не кажа НАМАЛЯВА!

106

Разбирач

преди 4 години

Само населението на мохамеданите расте,а иначе лихвите ще продължат да падат

105

May be

преди 4 години

Почетох малко форума и ми прави впечатление масирано брокерско присъствие. Явно найстина нещата отиват към спад, щом имат толково свободно време, че да висят по форумите и да продължават да се опитват да манипулират хората. Живея в София, работя в IT сектора на висока заплата и сред високоплатени хора. Масово дори и при нашите заплати ни се струват цените неоснователно високи и надути. Хора запомнете, това че банките в момента дават лесно пари не означава че тези пари ще се връщат лесно.

104

Анонимен

преди 4 години

повечето мои съседи работят за 850-950 лв от София съм-за какви хиляди пишете не ми е ясно

103

Тео

преди 4 години

Погледнете заглавието. То казва всичко - реално цените се държат високи от няколко хиляди човека в България, накупили имоти и въртейки пари, без да плащат и стотинка данъци на тези пари. Растящо население? Къде? А ниски лихви ??? Какво разбирате под ниски лихви? 7 %? Че в Германия лихвите за къща са 1-2%. А ако си направиш т.нар. bausparvertrag - т.е. вкарваш някакви пари и подпомагаш други, които строят след известно време като събереш за самоучастието лихвата ти е почти нула!В България е обир.

102

ж

преди 4 години

Мечти на брокери - това че българите са много по платежосопособни е скалъпено, само в района на София средната заплата е до към 1500 но това е средно, масово заплатите са под или около 1000лв. От друга страна цените на имотите сега са 2 пъти по високи. Колкото и да са ниски лихвите при тези цени трябват 30+ годишни ипотеки. Освен това тези имоти не са никакво луксозно строителство и са моломерни. При положение че няма голям интерес от чужденци балона ще се спука до към края на годината.