37

Свещен Гущер

преди 4 години

Нормално е да ги пишат грешни матурите щатско-турски слуги...Видими резултати от съешаването на Тюркие и СрАЩ

36

Анонимен

преди 4 години

Който е с добро ниво по английски може да разбере ,че грешките в матурата са на двойкаджии.

35

Анонимен

преди 4 години

В интерес на истината току що говорих със съседско дете, което е било на тази матура. Момиче от частна езикова гимназия. Очаква 6.00. Каза, че се чуди какви са празните приказки кое е сбъркано. Както вече казах- погледнах матурата, има някои по-сложни неща, но нищо сбъркано, нищо фрапиращо, никакви двусмислици. Момичето от видеото не може на български да се изкаже- седнала да реве, че няма да има 6 на матурата. Типично по ученически- дай да седнем да ревем, защото сме сбъркали. Голяма работа...

34

Ученик

преди 4 години

Искаме двойките да станат на шестици !

33

Мързела

преди 4 години

Какви са тия глупости с английския език? До 10 години ще има брилянтни компютърни транслейтъри. Защо да си губя години време да уча несвойствен език ?!

32

Мдааа

преди 4 години

Тия със знанията по английски от тубата, вече са на работа в МОН. Нищо неочаквано.

31

Анонимен

преди 4 години

Относно английския език- аз съм завършил II АЕГ в София преди сума години. В работата си ежедневно използвам английски, комуникирам на бизнес ниво с клиенти, с екипи и какво ли не. Водя какви ли не интервюта на постъпващи хора на работа- един от 20 говори без грешки, а всички в CV-то написали Proficient level. Същото е и на матурите- назубрят заучени фрази и си мислят, че знаят език. Ами, не. Погледнах матурата от интерес- не виждам нищо сложно за човек, който твърди, че знае английски...

30

Анонимен

преди 4 години

Матурата по английски дори беше по лесна от миналогодишната.

29

Анонимен

преди 4 години

Интересно за високите оценки няма грешки,а за двойките е сбъркана матурата!

28

Анонимен

преди 4 години

Имало подвеждащи въпроси... Тези въпроси искат така наречената "функционална грамотност". 3-4 години английската матура беше лесна, защото хора в или около МОН имаха абитуриенти. А тази година писнаха. Ами това е в БГ. Отвсякъде дебнат изненади.

27

Анонимен

преди 4 години

Ще ме прощавате, мили деца, матурата е еднаква за всички. Типичните болни амбиции на разни псевдо отличници. Каквото е сбъркано, ще се анулира като въпрос. Това го казвам като образован човек, мениджър в голяма компания, занимаващ се с интелектуална работа. Винаги съм имал добри оценки в училище, но, при условие, че изпитът е еднакво сгрешен за всички, не знам какво лаят. Наистина. Да не говорим, че тези матури искат да проверят да не би ученикът да има спряло развитие в трети клас- елементарни.

26

възмутен

преди 4 години

Основен проблем са делегираните бюджети. Учителите са принудени да пишат нереални оценки за да има пари училището и дотолкова се самозабравят, че създават фалшиво усещане за знание. После се оказва, че няма такова при оценяване за Среден 3 23 от общо 100. Защо тая бедна държава хвърля пари на вятъра не става ясно.

25

Анонимен

преди 4 години

Учителят по английски да се научи първо да пише!

24

Учител по английски

преди 4 години

Разгледах внимателно въпросите,не открих грешки верно има подвеждащи въпроси,но тук вече играе подготовката!

23

Анонимен

преди 4 години

До Ф.С.В.Aбсолютно си прав! Младите са на ниво - представа! Много са зле горките - затрупани са от информация, която хал хабер си нямат как да използват. Всичко е много лесно да го видиш, затова защо ти е да го знаеш?! Такава им е логиката. Затуй тая мома от Бургас писала, че не било нужно да знае, че Манхатън е в Ню Йорк, това била матура по английски, а не тест за интелигентност. Иначе претенции и чудесии - всички знаят "перфектно" компютрите, и поне по 5-6 езика! Жалка история!

22

Анонимен

преди 4 години

Управлява ни еднокнижник с отбор калинки.Никой в правителството и администрацията не трябва да е по умен от него.Кой *** направи матура с английски???,Зрелостния изпит трябва да включва български , математика и може да има избираем от биология , химия, физика.Това показва усвояване на знания по основни предмети.Други езици, рисуване пеене всеки според таланта и възможностите изучава допълнително, ако възможност и желание.

21

Ф.С.В.

преди 4 години

Истината е -че младите имат огромно самочувствие а не знаят добре английски- българският им куца тотално и въобще са много зле- питаш ги разбират ли от компютри?- отговорът е А ДА!-оказва се че знаят само фейсбуук и вайбър-програми инсталации уйндолси- въобще много зле - да не говорим за хардуеър, И от автомобили "разбират" от 2ра на 4та скорост вдигал 200км- била турбо- Питам го какво е турбо- Би турбо? Туйн Турбо- ? каква е разликата в тях- колко бара нагнетява- а комресор? А V или W двигател?

20

Анонимен

преди 4 години

Нормално е да учат езици и компютри и да се ометат,след като министърът им каза че няма лошо да станат овчари!

19

Учителка

преди 4 години

Прегледах няколко пъти матурата - по-трудна е от предни години, но в никакъв случай не може да говорим за двусмислици. Въпросите ТRUE/FALSE/NO INFORMATION са с уловки по принцип, иска се внимателно да прочетеш и още по-внимателно да интерпретираш информацията. Моите ученици нямаха проблем с матурата, защото са добре подготвени.Оплакванията са от хора, които си търсят извинения за слабата подготовка.

18

Акт 16

преди 4 години

Е кво тука ли да седят та да ги унижават.А англииският е най-полезен защото навсякъде се говори.