57

Анонимен

преди 4 години

Чудят се как да не допуснат децата да си тръгнат от тук и да им работят за няма нищо!!! Бягайте

56

Има и добра страна

преди 4 години

в този скандал - хлапетата са наясно, че английският е жизнено необходим в наше време и го учат старателно.Затова идентифицират грешките, имат обосновано самочувствие и настояват за нов изпит.Нека напомня, че това са същите онези старателно обругавани абитуриенти,които според някои не ставали и за ч*п за зеле.Когато ние бяхме абитуриенти, също имаше простовати махленски лелки и квартални ***,които изливаха по нас тонове гадни приказки, а ние още тогава знаехме и можехме много повече от тях

55

До Анонимен 40

преди 4 години

Омръзнало ти било всяка година грешки, изтичане на информация, некадърност.Ти още ли не си разбрал, че това е нивото на поне 80-85% от папащите заплати в МОН, БАН и висшите учебни заведения? Това ни е наследството от онези 45 години, за които някои много плачат. Шуробаджанащина, връзкарство, подкупи, "наши хора"(СМЧ) - така се влизаше в престижни училища и университети, така се правеше кариера преди 1990 г. Същото е и днес. Защо са ти знания и почтеност? За да ти се смеят ли?

54

Анонимен

преди 4 години

В една и същта статия съцителстват и мисли като "...била пълна с грешки..." и "...сертификатите от Кеймбридж не струват нищо пред знанията, изисквани от МОН..."Сега: с грешки ли е пълна или е с високи изисквания.Това по Оруел се наричаше "двумисъл" - съжителството на две противоречиви изказвания в едно изявление и беше върховно достижение на пропагандата.Ама защо ли се опитвам да го обяснявам и аз?...

53

Учител Даскал Lehrer

преди 4 години

Най-добре ще бъде, ако се въведе чалгата като задължителен предмет, влизащ към матурата! Тогава, всички ще бъдат доволни... Нали?

52

Анонимен

преди 4 години

Премахнете матурите, бе!Премахнете изпитването!Премахнете ученето!Превърнете училищата в дискотеки, чалготеки и увеселителни центрове!Учители не ви трябват. Назначете по един аниматор с изкаран 5-дневен курс и вдигайте заплатите!Не виждате ли, че и "горе" в МОН, работят Калинки и Гинки с подарени дипломи и партийно назначени, които не могат едни въпроси да напишат без грешка. Миналата година матурата по български език, тая година матурата по английски език. Позор!

51

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Едно време нямаше...протести по никакви...поводи.Сега при Демокрацията е...модерно да се протестира,защото това...изгражда самочувствието на...индивида;като няма...друго,което да го изгражда.

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 31.Важното е че говорите и се разбирате. Ако всеки тръгне да се чуди дали не е объркъл нещо преди да го каже, то до никъде няма да стигнете.

49

Анонимен

преди 4 години

Немисля, че всеки ученик иска нова матура по Английски. От Мон трябва да не зачита грешните въпроси и това е достатъчно.

48

Само за протокола:

преди 4 години

1. Твърденията на ученици и родители за грешки в матурата са обосновани с примери. Сега тече проверка.2. Матурата по английски не е задължителна. Но може да бъде избрана като втора задължителна/избираема.

47

Я направо

преди 4 години

шестици на всички, че активизират ли се бегемамите им ще закипи фейсбук отново и тогава си ембало мамбата.

46

Анонимен

преди 4 години

Има грешки и от двете страни. Съдейки по числото на интегрираните българи в САЩ и УК грешки със сигурност има допуснати. Основната грешка е допускането на силияндурите навсякъде по света и втората грешка е че някои нашенци им свалят шапка на тесногръдието и селяшките привички наричайки ги родолюбци.

45

Анонимен

преди 4 години

А никой не е виновен, че част от участниците не са се справили с въпросите и сега вдигат шум, та дано склонят да има друга матура. Освен това, твърдящите, че има неправилни въпроси не показаха нито един пример, има само общо изявления: "Ама, те въпросите не са правилни". Освен това няма оценки, т. е няма годен за обжалване акт. Протестиращите, от къде знаят, какви оценки ще изкарат, а и какви са правилните отговори, та твърдят, че има нередности. Така че всичко е истерия.

44

Гъци 1

преди 4 години

До .... 38Не! Ако езиковот ниво е C1, като минимално изискване, то какво ще е съответстващото ниво при другите предмети? Защото не може, да сравня географията от 7-ми до 11-и клас с C1 на чужд език. Първото е сравнително лесно и се учи бързо. Познавам хора, които имаха 5,50 на матурата по география ... А преди това едвам ги пускаха с 3ки! За месец и половина, успяха да наваксат всичко. Не вярвам, че ще успеят с чужд език.

43

Анонимен

преди 4 години

Веднага да се наложи на английски говорещите държави да провеждат задължителна матура по български език. "Велика" България със задължителна матура по английски език, ами толкова е велика в действителност.

42

Анонимен

преди 4 години

Доколкото гледах е започнала проверка!

41

Анонимен

преди 4 години

41, ако няма грешки, защо да не се направи проверка? Защо е този страх? Тъкмо проверката ще го докаже и нещата ще спрат до там.

40

Анонимен

преди 4 години

Ревизия следва да се направи незабавно. И ако има грешки виновните да се уволнят! Омръзна ни всяка година от грешки, изтичане на информация, некадърност и простотия. Кога най- после ще се наемат на робота кадърни, учили и знаещи хора.

39

Анонимен

преди 4 години

Ще ходя да бера ягоди,дано съм изкарал три поне на матурата!

38

....

преди 4 години

До Анонименаз също я погледнах, не съм завършил английска гимназия, не смятам че съм про на езика, но пък го използвам всекидневно. Наистина има тънкости на които човек който трябва да знае английски ще ги схване, но има и няколко въпроса които са двусмислени и не е казано в точния текст, а отговора е от обща култура. Все пак не очакваме всички да са перфектни, но в последните години матурата беше много лесна. Трябва да се сложи някаква граница и ако не си на ниво поне C1 изобщо да не ходиш