77

Фсгцсгждгхйцддхйцфгк

преди 4 години

Матурата беше мега лесната и това, че някой е направил грешка да отиде, не му дава основание да се оплаква.

76

Анон

преди 4 години

А някой прочете ли въпросите за матурата? Аз ги прочетох и очевадни грешки не видях... живея от 30 години в САЩ и имам бакалавърска и мастърс степени от хубави уни-та.

75

Анонимен

преди 4 години

Испита тряба дасе повтори неможе толкова трудни вапроси на една прозта Матура заштото изкат дасе спрът истичанията на мозаци към западна европа ада не оставаме в Български университет. Верно е че някой от вапросите за Матурата са грешни.

74

Анонимен

преди 4 години

До Съчувствам на децатаВ матурата няма диктовка!

73

Чудя се

преди 4 години

Напишете аргументи към всичко, което пишете. Например - въпросът е ....; възможните отговори са ...! Иначе всичко друго са тенденциозни мнения, които съдават предпоставки за грешни впечатления и манипулират мнението!!!!!!!!

72

Шоп

преди 4 години

Просфетният министур бил категоричен? Да не би да е проверчвал лично? По-скоро някоя "калинка" е свършиля тази работа по калински..

71

Анонимен

преди 4 години

Матурата определено е на ниво С2 което не е нормално за деца на 18 години,да се очаква такова ниво .Част от децата покриват това ниво поради интензивна самоподготовка но не може да подготвиш огромна част от населението с училище на това ниво.Това е все едно да очакваш някое училище да генерира завършени инженери и да не им се налага да продължават висше образование и да губят отще 5 години за образование.

70

Елка Димитрова

преди 4 години

МОЛЯ , НЕ ВИНЕТЕ ДЕЦАТА!Фактът, че всяка година има грешки в определена матура достатъчно говори!Но до сега няма виновни, няма наказани ,няма оставки!

69

Анонимен

преди 4 години

Абе,и аз кът сЪ сетя искам "ревизия" на много неща ама нема да го...Мда.....-))))))

68

Анонимен

преди 4 години

Всичко е ясно , но никой не смее да каже ИСТИНАТА - досега матурата по английски беше много лесна и ставаше вход за някои западни университети, управляващите разбраха това и се опитват тази година да спрат изтичането на млади хора към Запада с трудна матура ,ако не вярвате просто сравнете старите със сегашната, този ход изненада кандидатите за чужбина..да не говорим за вторите матури от минали години,където не се проверяваше правопис , а "размислите" на ученика - и това може да се провери

67

Съчувствам на децата

преди 4 години

Те не се съобразяваха и с възрастта на учениците. В диктовката бяха използвани такива сложни думи, които аз през 20-те години в Канада не съм чувала от канадци, не съм ги срещала в канадски вестници и американските бестселери, които чета непрекъснато. Съчувствам на децата! Имат право!

66

Съчувствам на децата

преди 4 години

18 години аз преподавах английски език в България в езикова гимназия, от 20 години живея в Канада. След осми клас по старата система в езикови гимназии децата полагаха изпит, писаха диктовка, малко съченение и поставяха думички по смисъл в изречения. Диктовката и задачите бяха изпратени от Министерството. Не знам кои бяха тези специалисти, които съставяха тези диктовки и задачи, но те абсолютно нямаха идея за учебника, по който децата учеха цяла година.

65

до 66

преди 4 години

За теб не е похвално, че си написал няколко изречения, в които има десетки грешки. Марш!

64

Пламен Петков

преди 4 години

На всички анонимни които плюят децата ще кажа! Вие случаино знаещи езиците видяхте ли въпросите за да плюете децата! Случайно да да ви прави впечатление че много голяма част от децата са видяли грешки!Немислите ли че може тези които незнаят да неса видяли грешките?Защо по БЕЛ нямаше петиция?Логиката сама подсказва че има нещо сбъркано в тази матура и това не са децата!Похвално е че децата си търсят правата и така теябва да бъде!

63

НОМЕР2

преди 4 години

Не знам кой е министърът, но явно трябва да си подаде оставка! То май всички от това айдиотско правителство са за оставка! Какво направиха "кадрите" на сега управляващите? В МОН, вече може да се сравняват по интелект, с тези от МВР и МО! А "тези" са с фуражките, т.е. без сиво вещество!

62

Анонимен

преди 4 години

На изпита ми по IELTS, в текста за допълване бяха изпуснати определителните членове пред много имена на планини и острови. При предаването казах тихо на служителката в ВС, че този тест повечето англичани не биха го минали. И тя тихо ми отговори, че теста е за имигранти. Не искали още хора като "повечето" местни. А колега грък сподели, че и много българи не биха се справили с една от задачите му на изпита по български в ИЧС, да разтълува: "Синята слива, ако е червена - е зелена."

61

Анонимен

преди 4 години

Горките. Мислили, че като знаят 5 думи на английски ще минат матурата.Скъсаха им шортите и сега матурата виновна.

60

Какъв опит

преди 4 години

Време е да се разчистят калинките от МОН, то няма година без сгрешени матури.

59

Анонимен

преди 4 години

До 59Грешките в матурата нямат нищо общо с тате и мама, английският език си има граматика и правила и а това, че некадърниците от министерството не ги знаят, не е проблем на учениците явили се на матурата

58

Анонимен

преди 4 години

Това показва за пореден път в ръцете на какви награмотни сме ние и нашите деца.Браво на тези деца!