47

Анонимен

преди 4 години

Език сме имали и преди. Хората са говорили и са се разбирали и по времето на Траките. Използваните обаче графични системи са имали ограничена употреба и не са покривали пълния набор от звукови стойности. Освен това са били използвани от определени центрове за контрол и манипулация на народите.Писмената система на Кирил и Методий е създадена, да записва говоримата реч, но е графично сложна, за това ние я опростяваме до Кирилицата.

46

До 56

преди 4 години

До АнонименБраво на Тодор Живков, който подписа решение да бъдем 16 република на СССР . Иначе е един изключително образован човек , който няма и основно образование , но иначе е написал азбуката . Толкова прости хора като червените *** няма.

45

Анонимен

преди 4 години

Определено Празник но всичко свързано с манипулативното Християнизиране на Българския Народ ето тва реално 24 май , няма кой да си признае от срам

44

Ами...

преди 4 години

На тоя червен гьон, колкото и хубава реч да му напишат, от неговата уста все ще звучи фалшиво и някак гнусно.

43

Анонимен

преди 4 години

Добре че беше Тодор Живков. Иначе и азбука нямаше да имате.

42

Анонимен

преди 4 години

В западна Европа мнението е че няма български език. Той е смесица от македонски, руски и турски. А пък азбуката ни била дадена от Русия а пък те я откраднали от римската империя.Взели латиницата и променили нкой неща да я адаптират към руския.

41

забрави

преди 4 години

да каже че след девети септември 44 не беше по малко мракобесие.Ама нали е руски поклонник, простено му е.

40

Анонимен

преди 4 години

В Гърция там където е роден Методий а Кирил в Рим са Методиус и Кирилус а не както на български , българизирания вариант е Кирил и Методи , и всъщност двамата са мисионери които разпространяват Християнството на Славянските народи , не е разбираемо защо ги намесват в някакъв въображаем празник 24 май

39

лицемери

преди 4 години

Тези организирани празнества ми приличат на пир по време на чумa.

38

окрадоха ни езика

преди 4 години

Терминът "славянски староцърковен" или "Old Church Slavonic" е използван за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г. Този термин просто няма как да е използван преди 16-ти век, преди хърватите да измислят думата "славяни". Езикът е БЪЛГАРСКИ.

37

Анонимен

преди 4 години

Клише връз клише, жинглиране с думи и празно говорене.Празника би бил по истински без тези напъни.Честит празник на Българката писменост!

36

Боко

преди 4 години

До 38. Глу.пости. Ти май само БСТ гледаш.

35

Пешо

преди 4 години

Айде стига с товя робство, такова у нас не е имало... Терминът е владичество.

34

Аз

преди 4 години

А от градушкарите герб кой ше ни отърве?

33

АНТИ

преди 4 години

Борисов хитро обеща,европски готини неща.Ако изпълни обещано -тук под небето Рай ще стане !Борисов много обеща,все най-харесвани неща.А кой ще плаща обещано ?!Чак пра - правнуците на *** !

32

Анонимен

преди 4 години

Честит празник на всички македонци!

31

Анонимен

преди 4 години

След като Българския народ е офицялни Християнизирън (Покръстването) през 866 г от Византия , питам аз на кой е тоа празник на братята гърци Кирил и Методий родени в Гърция с не в България

30

Фатмак, ама натовски

преди 4 години

До Джо Всеки натовски *** е повече от повечето царски офицери - фердинандови послушковци и пълни военни накадърници!

29

Анонимен

преди 4 години

Да напомня :Хан Кубрат приема християнството а гърците Кирил и Методий идват от планетата Юпитер вече готови християнизирани......хахаха.......смешна история на смешен Народ

28

вампириte

преди 4 години

Леляна Шмрадлова още малко ако качи, може да не дочака Коледа ..