51

до 53

преди 4 години

Какъв собствен бизнес , ако имаше собствен бизнес кредите ти трябват за бизнеса а за апартамент въобще не ти пука докато не си върнеш кредитите , ако вече си стабилизирал бизнеса си и нямаш кредити и работиш с собствени пари тогава не стои въпроса пред тебе да взимаш ли кредит да си купиш жилище.

50

До 45

преди 4 години

Ако дохода ми е 2-3к евро без да имам собствен бизнес да взимам ли?

49

Таню

преди 4 години

Сeляни с отрицателна финансова грамотност... Панелки старо, кутийки ново... Двеста бона за дом за пчелички... Живи и здрави!

48

до 48

преди 4 години

Като започнат българските фирми да привличат германски специалисти като им дават по висока заплата и по добри условия от германия, тогава последните ще си купуват имоти в България нали трябва да живеят някъде може и под наем но голяма част ще предпочетат да си купят.Та на въпроса ти защо чужденците не купуват никой не им предлага подходящата работа в България на този етап.

47

Анонимен

преди 4 години

Няма нищо лошо хората искат да си имат собствен дом теглят кредит и си го създават, да не като да имаш парите и да си го купиш но идеята не как да икономисаш пари , а как да си направиш мечтата да имаш собствен дом естествено това си има и цена която трябва да платиш.Кредит за инвестиция за жилище обаче е наистина глупост, вероятно се намира някой умник които го прави това, но хората имат право да си пропукват парите както сметнат за добре.

46

Стамат

преди 4 години

Кредит за инвестиция?Мухахахаха-ха-ха-хаааааа

45

Анонимен

преди 4 години

За кой ли път питам: Защо не инвестират в имоти в София чужди граждани, фондове и банки? Те не разбират ли от финанси и не виждат ли колко се печели от това? Така и по времето на пирамидите някои "тарикати" за известно време отчитаха страхотна доходност. Но чужденците не си влагаха парите, защо ли? Видяхме скоро след това защо. Оттогава мина едно поколение. Каква инвестиция е да платиш стока на тройна и четворна цена?! Да разчитам, че ще намеря още по-голям балък, който да ми плати петорна?!

44

Dr. Watson

преди 4 години

иначе балонът е надут, въпросът е не дали, а кога ще се спука? може да минат още поне 5-7 години до голямата криза

43

Dr. Watson

преди 4 години

До експертТочно имигрантите купуват апартаменти почти винаги в брой.

42

Мили млади хора,

преди 4 години

Ако нямате доходоносен бизнес,т.е над 2-3 хил EUR месечно,не бих Ви дал съвет да купувате!Инвестиционен имот е онзи,който е осигурил Европейски условия за наемателя-на това отговарят 7 % от имотите и те не са закупени от Вас!За да "живеете",не е нужна само бричка,Ай и СВОЕ жилище(виж началото).За да оживявате,не изпробвайте живота в Столицата-за храната,пиенето,нета,колата и фона,могат да се погрижат и близките(та до жива баба) на регионално ниво.БГ не е Америка!Банките не са приятели!А???

41

за мароканските

преди 4 години

В Мароко е скъпо, защото имат хубав климат - слънце целогодишно. Нямат зима и т.н. България какво има - два сезона - гадно лято, гадна зима.

40

експерт

преди 4 години

Към 90 % от жилищния фонд е частна собственост. Нуждаещи се почти няма. Кой тегли заеми срещу ипотека - гастарбайтери, пришълци и т.н., от които голяма част имат наследствени имоти в провинцията като къщи, апартаменти. Много манипулативна статия - били теглели кредити , теглят спекулантите.

39

Гост

преди 4 години

Теглете и купувайте,само после да няма оплакване ,че са ви земали имота банките.Това е хубаво така банките и строителите печелят,а хората след като са задлъжнели са принудени да работят.Няма как да отказва работа.Супер!

38

Анонимен

преди 4 години

Бях гледала едно предаване за имоти. Англичани си търсиха имот в Мароко. Мъжът беше от марокански произход. Имотите бяха между 500 000 -1 000 000 долара за керпич . Дори врати и *** нямаше. При нас си е супер евтино в сравнение в чужбина. Друг е въпроса , че с магазинерска заплата си тръгнал да теглиш кредит за 80000 лв. И е следващите 20 г половиният ти доход отива за вноски.

37

О, НЕРАЗУМНИ НАРОДЕ

преди 4 години

О, неразумни народе, малко ли робство знаеш, че и на банките се даваш,за две стаи живота си продаваш!Честит празник съграждани!..и умната

36

ИЗВЪН

преди 4 години

Докато едни си чакат балона да се спука, други вече си изплатихме жилищните кредити и наема си е вид доход (втора заплата). Но всеки си има мнение по въпроса, често различно от моето. Нали някой трябва да ми е наемател.... все пак. И какво се оказва , риска е не в този който взима кредит, риска е да живееш под наем и да плащаш всеки месец на някого.

35

Само разбирачи бате

преди 4 години

Мда балона е голям и Турция щеше да фалира като писах в инвестор на 7,80 лири за долар.Купиха се тогава 3 апартамента по 70 000 евра и 2 месеца по-късно се продадоха за по 133 000 от приятел, който ме слуша внимателно, а аз който съм финансист слушах такива предвиждания.Драги коментиращи готов съм да се хвана поименно на бас с всеки от вас, че през 2025, когато сме в Шенген и апартаментите стигнат нивата в Прага, Будапеща и Братислава ще си скубете косите!Тоя филм с какво ще стане го гледах!

34

Сп??нс !?

преди 4 години

От любопитство погледнах предложенията на една бг. банка, 85 000лв размен на заема.За 10 години - 20 000 лихвиЗа 20 години- 45 000 лихвиТа такаааам.

33

Анонимен

преди 4 години

До 33 cinikА защо изобщо живееш, след като ще умреш!

32

Анонимен

преди 4 години

Дедо Ташунко, София не ми прилича на мъртъв или умиращ град, да ти кажа. България е много богата на някои ресурси и превъзходна по климат страна. Ще удари и нашият час някога. Няма да изчезнем толкова лесно. Има ни като държава повече от 1300 г. Даже и азбука си направихме. Честит ви празник на буквите!