77

Krom

преди 4 години

Страхотен филм. И страшен. Истински. Моите спомени? Учех тогава в Техникум С.М.Киров. На 1 Май ***.ите ни накараха в най големия дъжд с огромните знамена и по ризки да минем два пъти за масовост пред трибуната на мавзолея. От където някакви чучела махаха. Защото по късно разбрахме, че правешкия мръс.ник и ЦК се бяха изпокрили. Никога да не намерят мир. Престъпниците не бяха само в Украйна и Русия. И тук ги имаше.

76

Олег

преди 4 години

До Додо:Не ти ли хрумва, че актьорите са американци и е говорят руски. Опитът им да го правят би направил трагедията комична. Не мисля, че езикът е от значение. Или казано просто във филма за Борис първи, Византийците говорят на български, а във Време разделно, еничарите говорят родния ти език, а не турски.

75

Анонимен

преди 4 години

Помня че през Май 1986 черешата на двора бе отрупана. Нашите ми казваха, че трябва задължително да ги мия понеже имало радиация. Но какво е значела думата радиация за едно дете в първи клас ...

74

Троле Евреиски

преди 4 години

До Анонимен"Благодарим на съветите за многократното увеличаване на раковите заболявания"за това ще благодариш за Американските си господари за 10 000 снаряда с обеднен уран който изстреляха по Сърбия в защита на ислама

73

Анонимен

преди 4 години

Благодарим на съветите за многократното увеличаване на раковите заболявания у нас. Благодарение на тяхното мълчание и бездействие ние днес умираме геоично в най-бедната държава в Европа

72

Троле Евреиски

преди 4 години

До vladyа "аварията" във Фукушима на какво се дължи !?

71

vlady

преди 4 години

Причината е в конструктивни недостатъци на реактора, които дори не са били описани в регламента за експлоатация - положителен температурен коефициент на мощността особено при малка мощност, недомислена защита, която увеличава мощността на реактора при определени условия. Опитът на персонала да изведе реактора от т.н. йодна яма е сериозна грешка, но не е нарушение на регламента а и при нормална конструкция на реактора би довела само до аварийно изключване и седмица-две престой.

70

Троле Евреиски

преди 4 години

До Олегмезкия предател Горбачов е ЧИСТ Украински евреингадината е вербувана от западните служби още през 90' години когато Горбачов започва кариера като еко активист Взрива в Чернобил е нарочен и става в резултат на провеждани там "изпитания" на сигурността пряко одобрени от евреина Горбачов !!!

69

Анонимен

преди 4 години

В началото на промените когато започнаха да дават информация за Чернобил бях още дете, но ме побиваха тръпки от това което четях или гледах. Сега, опитвайки се да се поставя на мястото на ликвидаторите, при целия ми страх от радиацията и това което може да направи с тялото ми, не знам дали бих бил способен на техния героизъм. Това ме кара да изпитвам истинско възхищение от делото на тези хора. Единственото което ми идва на ум да кажа е, Благодаря!

68

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен33 години след трагедията в Чернобил, не се знае какво се е случило !!!ПОЗОРНЕЗНАЙКО-ЦЪР ВУЛКО

67

Анонимен

преди 4 години

33 години след трагедията в Чернобил, не се знае какво се е случило !!!ПОЗОР

66

Дидо

преди 4 години

Дразни ме това, че говорят на английски. Някак неуважително е и въпреки, че сериалът е брилянтен, наистина това е като катран в каца с мед. Да бяха го направили с английски субтитри. Странно е хора с руски имена, в ситуация, развиваща се в СССР да говорят на английски.

65

Чичо сам

преди 4 години

Защо путинистите не направят такъв филм?" Защото ти си ***. има филми

64

anon

преди 4 години

сериала е фантастичен и много точно е уловил мисловния процес на съветския/ руския лидер. нищо не се е променило в това отношение от тогава. а аз бях тогава тийнейджър и помня как никой нищо не ни каза със седмици докато "гласът на америка" и "свободна европа" не ни казаха всъщност какво се е случило... а ходихме да манифестираме и ядяхме марули и друго продукти които първи стават радиоактивни... никой не може да ме убеди, че братушките не са си останали същите неебаващи животни като едно време.

63

дам

преди 4 години

А тогава комунистите са ни карали да ходим на манифестация Дано никога не се повтаря такава трагедия

62

Олег

преди 4 години

До Анонимен 63Много ми харесва мнението ти!

61

Анонимен

преди 4 години

Фимът показва безхаберието на партийните апаратчици за които вече знаех, но филма ме запозна и с онези герои за които не бях чувал до сега! Респект и поклон!

60

Олег

преди 4 години

До Да,Всеки реактор с Уран 235 произвежда плутоний. В Козлодуй също. Както при всяко дишане се произвежда CO2. Пратих ти линкове и не четеш. Да кажеш, че ракторите са едни и същи е същото като да кажеш, че няма разлика между бензинов двигател (Чернобил, защото може да се взриви) и дизелов двигател (Козлодуй, защото може само да се запали).

59

Олег

преди 4 години

До ЧернобилНито е украинец Горбачове (роден е в РСФСР и живее в Русия, освен това си пада путинист или поне не му е опозиция), нито е гръмнат реактора нарочно, защото механизмът му е описан от хората преди да отидат на онзи свят, нито някой който е гледал филма ще изкаже такова твърдение, като се има предвид, че без малко не се предизвиква ядрена авария включваща взривяване на всички блокове и разрушаване на Киев.

58

Анонимен

преди 4 години

10x to последният сезон got е трети, иначе щеша да е Но.1