88

ьааьаьаь

преди 4 години

Преди 15 години, като бях в Китай видях, че той е 50 години напред пред САЩ. Сега сигурно са над 100 години напред. САЩ умират и Тръмп се опитва да ги спаси, но няма да успее. Амариканците са *** и мързеливи масово. Имат малко атомни бомби и самолетоносачи за да всяват страх над чалмистите *** с нефта, това е. Пътници са. Икономически не могат да са преборят с никой. След 10 години, САЩ ще са в ултра депресия и безработица. А след 20 ще се трепят масово.

87

Анонимен

преди 4 години

Колкото по рано се отсече главата на дракона толкова по добре. Тръмп е абсолютно прав да опита да раздели сащ от китай икономически - дано да успее... Иначе със западната цивилизация ( където членува и бг) е свършено...

86

Гoшу

преди 4 години

В момента и аз съм с Хуйвeй P30 Pro. Уникален телефон с Лайка камера. Години наред бях със Samsung Note. Не ме интересува какво и кой следят, нека ме следят, че като се надрусам и напия, да знаят къде съм. А Китай изкупува от САЩ всички коледни лампички, претопява ги, прави ги на медни листи и ги продава обратно в САЩ. Е те това е търговия за милиарди, а вие си говорете за някаква си тяхна търговска война

85

до Батко дедко ли е

преди 4 години

5G ще го взема от Wi-fi,сателит,споделяне и подобни технологии,в момента изстрелват стотици куб спътници заради 5G!

84

Анонимен

преди 4 години

Само влезте в някой китайски сайт като Алибаба и напишете нещо. Ще видите веднага за какво става дума. Примерно нещо свързано с химията като да кажем "Kevlar" , "aramid".... Китай е толкова мощна държава че на практика произвежда абсолютно всичко. Дори американски компании искат да изпращат суровини за рафиниране в Китай понеже те не са в състояние да го направят.

83

Паметлив

преди 4 години

Откъде идва идеята за държавно стимулиране на иначе пазарна по същността си икономика?Ами спомнете си как през 80-те години западни икономисти предложиха икономическа система вземаща най-доброто от капитализма и социализма-свободна инициатива и конкуренция,но и държавно планиране на основните насоки за развитие,държавна помощ в трудни моменти,строеж на инфраструктура и прочее.Това беше забравено с падането на комунизма в Европа,но в Китай стана основа за развитието!И резултатът е очевиден!

82

Паметлив

преди 4 години

САЩ са недоволни от това,че китайската държава застава зад бизнеса и го пази,а той се отблагодарява подобаващо!На практика няма фалирала голяма китайска компания-закъсалите се изкупуват от държавата,оздравяват се и после се приватизират отново!Така китайските компании са неподатливи на борсови атаки(обикновено с американски произход).Отделно държавата строи със зашеметяващи темпове инфраструктура необходима за бъдещи производства!Което въобще го няма в САЩ!

81

Анонимен

преди 4 години

До 83?!?? Ок.

80

Анонимен

преди 4 години

Ами добре е, защто дават хубави парички :)

79

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

ПОЧТИ ВСИЧКИ ТЕЛЕФОНИ НА САМСУНГ СА ОТ КОРПОРАЦИЯТА В ВИЕТНАМ!!! КОРЕЙСКИЯ ГИГАНТ КАЗА ЧЕ МЕСТИ ПРОИЗВОДСТВОТО СИ В ВИЕТНАМ НАЙ ВЕЧЕ ПОНЕЖЕ СА ДОВОЛНИ ОТ КАЧЕСТВОТО НА ПРОДУКТИТЕ СИ И НАДЕЖНОСТА ИМ!!!!

78

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

ДО ***:ТИ ОСТАВИ ДА ВИДИШ ВИЕТНАМ СЛЕД 4-5 ГОДИНИ ЩЕ СА СЛЕДВАЩИЯ ТИГЪР НА АЗИЯ С СЪЩЕСТВЕНАТА РАЗЛИКА ЧЕ ВИЕТНАМСКИТЕ ПРОДУКТИ СА ИЗПИПАНИ ПОНЕЖЕ ВИЕТНАМЦИТЕ(ПОНЕЖЕ СА НАПОЛОВИНА КХМЕРИ) ИЗПИПВАТ НЕЩАТА ДО ДУПКА!! ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ВОЙНИ ПРЕЗ ИСТОРИЯТА СИ ПОБЕДИЛИ СА КИТАЙЦИТЕ,ЯПОНЦИТЕ,МОНГОЛИТЕ,ФРАНЦУЗИТЕ,АМЕРИКАНЦИТЕ И ВСЕКИ КОЙТО Е ДРЪЗНАЛ ДА ИМ ЗАСТРАШИ ЗЕМЯТА И НАРОДА!! НО ВСЕ ПАК ТОВА СА СЪЩИТЕ АРИЙСКИ КХМЕРИ КАКВИТО СА И В ТАЙЛАНД,ЛАОС,КАМБОДЖА,МИАНМАР!!!!!

77

Циник

преди 4 години

До Гледна точкаПоздрави от Франкфурт ... наивно е само да се мисли, че предотставеното от лакомите за профит мултинационални концерни НОУ ХАУ може да "остане само в рамките на построените от тях заводи" в Китай...Грозното в цялата работа е, че унищожавайки (вече) милиони работни места в собствените им държави ... те се виждат изправени до стената - от същия Китай - когото - ТЕ - ОТ ИЗОСТАНАЛА АГРАРНА СТРАНА ПРЕВЪРНАХА В ПРОМИШЛЕН ГИГАНТ! И май - връщане назад - няма да има.Късогледи тъnaци

76

Анонимен

преди 4 години

това нещо много прилича на комунизъм в изчистен вид! тръмп затова така се изплаши: представете си в америка всички работници излязат на протест и поискат същите условия на труд?! кампуси, мампуси, че даже и следобедна дрямка?! къде дават така?!

75

Анонимен

преди 4 години

До нострадамусняма такова нещо! китай има и много качествени стоки и много евтини! въпроса е какви стоки ще купят търговците за да ги продадат после със съответната печалба! а за да се уплашат толкова много от китай, сащ явно си имат много основателна причина! като финансови загуби, отпадане от световно лидерство! некадърно управление, може би! то всички империи са рухвали точно от некадърно управление! защо не се стреснат от индия, например!

74

Анонимен

преди 4 години

Браво на Тръмп за червеният картон срещу развяващия полов член.С тия друга оправия няма.Интересно Европа какво блеее че не се включва в играта!

73

Гледна точка

преди 4 години

Huawei е една от малко компании (дори и в Китай), чиито акции не са публични. Разпределени са между служителите на фирмата, като това е още един стимул за отличната collaboration между тях.Американският модел на управление е сгрешен в зародиш. Насочен към управлението, текучеството на персонала им е около 2 месеца, за разлика от Япония където е ДОЖИВОТ!

72

нострадамус

преди 4 години

китайско ли е.забрай

71

Анонимен

преди 4 години

От всичко Китайско"иновативно"най ми допада идеята за Следобедната дрямка!!!

70

Гледна точка

преди 4 години

Im dunkeln is's guat schunkeln. Die StoakoglerСега слушам това на "дъртия" си Huawei, на фонов режим с перфектно качество и саунд подпомаган от Изкуствен Интелект.

69

Батко

преди 4 години

До бъдещетоИ това 5G ако не е от мобилен оператов откъде ще го вземеш мило дете? В кофа ли ще си го носиш?