69

Съвременник

преди 5 години

Аз съм на 71 години.През 60те имаше основен предмет ,,Основи на комунизма"/всички набори го имат в дипломите си/.Другарката Йотова ни обясняваше как той ще победи и в края на 80те ,парите ще загубят смисъла си,а ние ще живеем едва ли не в рая,докато ,,капитализъма" загниваше!?И каква стана тя,ние се надявахме на техните заеми ,те спряха да ни дават и ,,изгнихме" ние-целият СИВ. А светът отиде напред, без социализъм.А младите не могат да преценят че сега е в пъти по добре от тогава въпреки всичко

68

Анонимен

преди 5 години

Затова целта е в часа децата нищо да не разберат и после родителите да плащат частни уроци където ще се обясни добре.

67

Орешарски

преди 5 години

Секси е вицето!

66

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 62Затова трябва да има повече частни училище и градини

65

бивш учител

преди 5 години

Бях учител по информатика и математика.Отказах се и станах програмист за 3 пъти повече пари.Ако не бях сменил работата нямаше да успея да се оженя. Жените реагират по съвсем различен начин ,като кажеш че си учител и като кажеш ,че си програмист.

64

Василев

преди 5 години

Мога да ви кажа , на всяка една професия в България, какви са критериите по които трябва да се оценява, и какъв труд влагат хората!!!Дайте ми продукта на учителите, яде ли се , пие ли се, какво влагат и какво произвеждат?Опитаха се да махнат уравниловката от комунизма, защото има и кадърни учители, които влагат много знания и умения, за да научат децата, но нищо не се получи!Общото състояние на образованието е плачевно, както обича да казва професора социолог Иво Христов!Дейвид Маркъс!ЦРУ!!!

63

партийни гаджета

преди 5 години

До Роб на влаЗтамекерета на БКП!

62

Анонимен

преди 5 години

Ако учителската заплата стане 2000 то в другите професии може да удари и 5000.

61

до 66

преди 5 години

Неграмотни и изостанали спрямо времето? Ами по-голямата част са на възраст доста над 50 г., защото младите не искат да се захванат с учителство за тия пари и предпочитат да работят професии, с които биха могли поне да си плащат сметките. Аз лично не бих обвинявал учителите за всичко, в крайна сметка те не решават нищо сами, всичко им се спуска от МОН и инспекторатите.

60

ПРОСТА СЕЛЯНКА!

преди 5 години

*** на Георги Първанов! Дойде от село с партиен билет да ни учи в града!

59

До 65

преди 5 години

Ми защо не стана учител бе ?

58

Роб на влаЗта

преди 5 години

Ми дайте им 2000лв.Защо на един депутат който краде колкото може заплатата е 10000лв.+безотчетни и командировъчни а на човек който гради бъдещето е 750лв.

57

Анонимен

преди 5 години

Бюрократите навсякъде са едни и същи! Йотова за да не падне по-далеч от партийната дърво, не пропусна да каже и тя някоя глупост! Най-интересни са хора,които цял живот не са бутнали работа,а раздават обещания и пари,изкарани от други...За да не остана назад,аз пък мисля,че заплатата на младите учители трябва да е 4000,а на държавната администрация - под 2000!А колкото до Йотова смятам,че в президентството трябва да не вземат пари - Славата,че работят за България им стига!

56

Анонимен

преди 5 години

До 63Учителската професия не е авторитетнаащ НЕ защото няма пари , а защото даскалите са неграмотни и изостанали спрямо времето. Програмата им е за килийно училище , а не за 2019 год. Губят всякаква комуникация с учениците и се опитват да оправят нещата с палката ..А това не води до нищо. Както се вижда вечв 20 год. Да вземат пример от интелигентни хора като Наков и други , които преподават и хората ги обичат и уважават.

55

ПроСоТо

преди 5 години

СТИГА с тия учители бе!НЕПРЕКЪСНАТО им вдигате заплатите,което по принцип НЕ е лошо,но нещо..ФАНАХТЕ ДА ПРЕКАЛЯВАТЕ!Учителите са ЕДИНСТВЕНИТЕ "трудещи се",които работят по 3-4 часа на ден и то НЕ ВСЕКИ ден,ЕДИНСТВЕНИТЕ,които ползват ТРИМЕСЕЧЕН ПЛАТЕН ОТПУСК през лятото!!!!През почти половинвековния си живот НЕ съм чул някой учител,колкото и зле да е платен,да е НАПУСНАЛ школото,за да стане..заварчик,или стругар!!!!80 годишен пенсионер-шофьор нема да срещнете,но е пълно с 80 год. учители-пенс

54

Анонимен

преди 5 години

Тея пари ги плаща частния бизнес и хората работещи там и плащащи данъци. Преди да смятате, ще се съветвате с тях. Коя си ти да смяташ ...Тея които плащат те определят разберете го. Ако не ви кефи борсата ви чака отидете и плащайте данъци.

53

възпитаник

преди 5 години

Че учителския труд е страшно стресов така е.Стреса не може да се мери с пари.Вярно е и друго-учителсдката професияа в момента не е престижна, и няма никакъв респект към учителите.А беше време ползваха едни големи показалки и ха се правиш на интересен отнасяш по някоя, ха си се оплакал в къщи ха шамар в къщи.А сега и копче не може да им каже учителя, еле с тази "стрателия" кояйто искат да я налагат сигурно ще пушат и дрогират и в час /дано не става / !

52

хм

преди 5 години

Даскалите са масово (поне 50-60%) неграмотни, като гледам как пишат из социалните мрежи, че и на дъската.Вдигнете заплатите на лекарите и сестрите, че де що има читаво хваща пътя и тука остават само тия, дето в 50% от случаите си заслужават боя - нацупени пенсионерки и лелки, дето те гледат на кръв, защото трябва да ти обърнат внимание. Ама какво и да очакваш, като на една сестра в общинска болница заплатата е 580 лв. бруто с нощните смени....

51

Ало Ваньо!?!?

преди 5 години

Малко информация от Канада от първа ръка, може да се свери и с архива на БНТ където Началникът на канадската полиция коментира финансовата политика на държавата, а тя е: Полицаят получава трудово възнаграждение /за толкова е учил/ на половината на учителя и на 1/4 от тази на начинаещ лекар. Просто общественият договор се спазва. Аз не дължа нищо на корумпираните милиционери, нито на трудоустроените за "политици" компрометирани същества.

50

Василев

преди 5 години

Само не разбрах, при социализма образованието ни по-добро ли беше, защото като слушам социолога професор Иво Христов, ние сме имали средни показатели за тогавашна Европа!???И защо ако е било толкова велико образованието, който напуснеше България, не го признаваха навън!!!???Агент Дарси Кейнър!ЦРУ!!!