38

До номер 39 (42)

преди 5 години

Нова зеландия - 1/3 от населението живее в най-големия град. Бедна държава според теб.

37

До 39 (42)

преди 5 години

Не лъжи!Такова разслояване не е характерно за бедните държави, а най-вече за малките държави. Даже в Австралия, която цитираш, повече от половината население живее в трите най-големи града. В Атина живее 1/3 от населението на Гърция. Във Виена живее 20% от населението на Австрия и т.н.

36

рени

преди 5 години

Чета и се смея, как винаги все "експерти" се изказват. Навсякъде по света тенденцията е големите градове да стават още по големи, а цели райони да се обезлюдяват. Така е и във Франция и във Германия - тя Меркел затова кани печки че да ги населва в обезлюдени места, Лондон е над 15млн. от 55млн население, В Сащ цели щати заминават на кино а Ню йорк ще се пръсне. Та като се направи анализ, ние още имаме бая селско население, а София Пловдив и Варна ще растат още доста.Свиквайте, ще идват и чужденц

35

са

преди 5 години

До АнонименНапълно съм съгласен с теб,но Варна става все по-противен град и не мисля,че Б.Б. е на 100% виновен.Скъп,не добре устроен,на майната си-това са 80% от причините,а 20 % са за Бойко и неговата чета!

34

Димов

преди 5 години

Смешна работа.. В Пловдив само в един от оазисите има 3000 души, вие ми говорите за 1680 за целия град... Смеееех

33

Анонимен

преди 5 години

"За 10 години Варна е загубила над 51% от интереса на туристите според Lonley Planet""Любопитното в случая с Варна е, че попада сред градове, преживели драматичен срив на интереса от страна на туристите заради войни, революции и терористични атентати."Това ви даде БорисУФ!!!Хайде честито на плебса.

32

Анализатор

преди 5 години

До 42 :За съжаление трябва да се съглася с теб. Наистина само в страните от третия свят столицата е най-прогресиращият град в държавата. Това ни приравнява с Индия, Пакистан, Венецуела и всички африкански държави.

31

са

преди 5 години

Е как ги разбраха тия работи и то с такава точност,при положение,че няма официално преброяване?!!!Тогава какво да се броим през 2021-хората вече знаят!!!!

30

До хаха

преди 5 години

Единствено човек,който е достигнал дъното на моралния упадък,пренебрегваният от обществото загубеняк,неспособният да изпъкне с личностни характеристики,грозен,беден и глупав човек,само той би изтъквал и се хвалел с месторождение.Превъзходството на другите го води до агония и безисходица.Какво ли си мисли,бедният,ако покажа ,че съм софиянец тази е мояХахахахага,смяяяях..Нали бе,хаха

29

42

преди 5 години

Само в бедните и силно разслоении държави расте населението на столиците. Също и зле управляваните, като нас. Защо този проблем го няма в Германия, САЩ, Канада или Австралия, дори и Швейцария.

28

42

преди 5 години

До пловдивчанинТова е типично за Пловдив. До Варна на 1км даже има отделен град и общински център Аксаково, което е абсурд. В община Варна почти няма села 2-3 са на брой. Но Пловдив има по-многочислена област.

27

Анонимен

преди 5 години

Увеличението на населението в Кърджали,търговище,сливен не е от Българския етнос, а това трябва да ни притеснява.

26

Анонимен

преди 5 години

София расте, ами нормално е, по цял свят е така. Например в Гърция е същото - повече от 1/3 от населението живее в Атина.

25

Stamat

преди 5 години

Варна чисто технически няма как да стигне никога Пловдив, защото цялата област Варна включително със гр.Варна е 475 000 души, а Пловдив + областа е 683 000. Област Варна илиза е 139 000, а област Пловдив е 337 000 - с най-много насесение. Само за инфо - Софийска област е 247 000.

24

Анонимен

преди 5 години

ББ каза че като построя Хемус и БВП-то ще скочи с 20% и северна България ще се оправи.

23

Анонимен

преди 5 години

Поне се разбра кой град не струва - Русе, с най-голямо намаление на населението - 1223 души.

22

Анонимен

преди 5 години

До ФактОстава и Пловдив да е столица на Румелия.................

21

Как стана така

преди 5 години

Всичко расте, а България гони 6 млн. (като е тръгнала от 9 млн.)

20

пловдивчанин

преди 5 години

Варналиите присъединиха всички възможни околни села и пак са след Пловдив!Софиянците са само едни столичани и никакви българи!

19

Факт

преди 5 години

София расте,България умира....Пита се в задачата,може ли да съществува столица без държава?