58

Анонимен

преди 5 години

Винаги се бяга от лошото и се отива към по-доброто. Най-лошото се оказа Русе.

57

veshin

преди 5 години

Нали Бургас беше най-добрия град за живеене, защо намалява? Дали не е заради обгазяването с вредни газове от Лукойл - средно 2 пъти седмично ?...

56

Варна

преди 5 години

До 22 /майната/ В дълбока грешка си ! Всички околни села станаха градове тук .. град Аксаково, гр.Игнатиево. Тук само се отцепват.. никой не се присъединява!

55

До 4,

преди 5 години

"Че то има ли по-голям кeнeф от Пловдив? Градът на Столипиново!"Има, разбира се, София се казва. Там човек отива само по голяма нужда. Защото управниците изкуствено централизираха администрацията и живота в това шопско локве. Иначе тази стъкмистика отдавна не ме интересува. Децата и съседите ми ги броят за живеещи в ***, въпреки, че учат и живеят навън, без перспективи да се връщат тук.

54

дедо Ташунко

преди 5 години

Добър анализ на г-жа Василева, само не зная дали статистиката обхваща и всички нелегално живеещи по големите градове. Европа се напълни от 2 континента с неканени пришълци. Опитвам се да пиша кротко, иначе постоянно ме трият за 24 часа.

53

бавно, планомерно

преди 5 години

Унищожава се българското християнско население...

52

Анонимен

преди 5 години

В София едва ли живеят повече от 700 хиляди човека. Останалите, които се водят на книга за жители на София са в чужбина и едва ли ще се върнат да живеят в България. Подобно е положението и с Пловдив, Варна, ...

51

Gogo

преди 5 години

И какво носят всички тези цифри на еднин нормален човек, че нещо не ми стана ясно!?

50

Анонимен

преди 5 години

Българина - много претенции, а насреща- нищо. Всеки иска в София щото в малките градове било "умряло". То и в София е така ама с повече хора. Вземете хванете малко селскостопанска работа - стига само плеймейтки, cиликoни, екстеншъни и чaлгa.

49

Анонимен

преди 5 години

Списъците за изборите са пълни с имената на хора, емигрирали отдавна в други държави. Което автоматично показва, че изнесените данни за увеличаване на населението са спорни, защото източникът на информация, който е един и същ, не е актуализиран към настоящия момент.

48

До факт

преди 5 години

Нали ако не идват хора от други населени места, икономиката в София няма да върви, на кого ще продавате/отдавате под наем? Ами има и минуси, но пълно щастие няма! Не разбирам защо само се оплаквате, при положение, че прогреса и развитието от преди 20 години е огромно. Масата инвестиции в София - метро, летище, тангенти и к'во ли още не. Най-добрия "материал" от държавата учи там и остава там. Те ли са ви виновни, ама трябваше да си останете 10 хиляди и да се ширите на воля в нищета!

47

Анонимен

преди 5 години

Никакво нарастване на населението няма. Просто от селата хората се преместиха в градовете. Давате данни за областните ЦЕНТРОВЕ, но не пишете за целите области, та да се види категорично увеличение на населението ли има или намаляване.Когато хората се местят от селото в града, това не увеличава броя на жителите като цяло. Обаче много вис е иска да се хвалите, че уж борите демографската криза. И че уж емигрантите се връщат. Уж доходите растат.

46

Aze

преди 5 години

До 8 - само избягалите от София във Варна можем да те разберем :-))) А че Варна расте в посока Добрич се вижда и от мапса :-)))

45

Факт

преди 5 години

До пишещия за шопски диалект в София. При Освобождението в София са живеели 10,5 хиляди българи. След това започва притока на жители на София от всички краища на България, вкл. и от земите извън територията на държавата България. Повечето от придошлите и най-вече техните деца, се опитваха да говорят правилен български език и в София до 1989 година на практика се говореше на недиалектен български език. После започна голямото преселение на провинцията в София и ще трябва да мине доста време, за д

44

До 47

преди 5 години

Даже не знаеш нищо по темата за книжовния български език, но драскаш ли драскаш, показвайки комплексите си.

43

пп

преди 5 години

До 26 пловдивчанинВ грешка си) Варна отдавна си е втори по население и преброяването ще го покаже.

42

pp

преди 5 години

До До номер 39 (42)И в Естония е така

41

Анонимен

преди 5 години

Данните са от ГРАО, но не всеки си сменя местожителството, когато отиде в друг град. В Пловдив само в Оазис 5 където са 1500 души колите са само СМ, К, Х, PA - Смолян, Кърджали, Хасково, Пазарджик. Положението е в пъти по-трагично, направо драматично.

40

Анонимен

преди 5 години

"Броят на жителите в столицата се е увеличил спрямо предходната година с 3237 души" или това ще рече, че ако така въврви-за десет години 33 хиляди души, за сто години 300 хиляди души, а има 25 процента празни жилища и съвсем официално от строителния бранш обявиха, че за година се пускат вече в софия по 15 хиляди нови жилища. Един брокер силно ме ужеждава, че сега е момента за апартамента, но едва ли има балон при цена от 2000 евро кв метър - панел? :)

39

Анонимен

преди 5 години

В България има много диалекти, което е богатство на езика. Но те ще изчезнат с времето за жалост, защото упорито се натяква, че всички ние от "провинцията" трябва да говорим на шопски диалект!И кой е тозир където твърди, че това е най-близкият диалект до книжовния език, че в книжовния не съм видял да говориш за себе си в множествено число?Чувал ли си? Чувал съм! Приятен ден:)