652

Анонимен

преди 5 години

До 715 реалистТи живееш в някаква друга епоха. Прегледай се, ако не можеш ела да ти ударя един черпак у тиквата!

651

Анонимен

преди 5 години

Главата се реже и на кол - както в Батак и Перущица.Идете в Лондон и вижте в "Observer" музея статиите и снимките.

650

Mister Cro

преди 5 години

Проблемът е в това, че българската учебникарска и училищна история от времето, когато аз бях ученик, не разглеждаше завладяването на България през призмата на историческата наука, а формираше емоционална нагласа на омраза към другите само поради факта, че те са различни! Така се формира настройка на масово съзнание на омраза, а също така на самосъжаление!

649

Анонимен

преди 5 години

Народ без памет за историческия си трагизъм и героите си, съизмерими в жертвоготовността си с Христос, са обречени на изчезване.Учете се от евреите - те всяка година, на Пасхалната вечеря ритуално възстановяват робското си живеене в Египет и не се срамуват.Народ, който отрича битката си срещу робството и постигната свобода, е готов пак да бъде роб! Всички апологети на "прекрасния" български живот по време на турското "присъствие" са предатели и унищожители на българското за собствена облага!

648

Mister Cro

преди 5 години

Да отнемеш идеята за "турското робство", означава за много хора и политици да отнемеш оправданието за омраза към другите, а за въпросните политици това е и отнемане на инструмента за влияние и манипулация! Да кажем, че не е имало робство, не означава в никакъв случай да се заличи историята и факта, че завладяването на България от османците има за последица ликвидирането на българската държава, като и всички последици свързани с това....

647

Анонимен

преди 5 години

До реалистСемейството ми се е върнало от дългогодишно заточение в Румъния поради робството заедно с руски генерал и войската му. И те ли са били метафора, бе продажник? И те ли са били богати и добре облечени, а?

646

Горд Българин

преди 5 години

България чак сега е там където и е мястото в Евпопа.

645

Бгг

преди 5 години

Да наричаш унищожението на Българския народ и държава метафора е ярък пример за невежество , липса на национално самосъзнание и продажност .Баща академик - син *** Пример за по-горе казаното:Понастоящем работи върху докторската си дисертация : Идентичност, приемственост и промяна: динамиката на възстановяване на организационната култура на образователната институция

644

реалист

преди 5 години

Под всяка дума на статията бих се подписал.Браво! Само ще добавя, че когато руските мужици дошли в България пред 1877-1878г. били изденадани , че ще освобождават далеч по-добре изглеждащи от тях и многократно по-богати от тях, български роби.

643

Зозо

преди 5 години

Добрютро, руски роби на комунизма! Айде бегайте на работа, че шефчето /ояден ***/ ще ви резне надницата........ И не ми обяснявайте, че прадядо ми Хаджи Минчо /в последствие с обрани от *** имоти и стада/ е бил роб на някой.

642

P., ???, ...

преди 5 години

До Анонимен...Важно е да мразят турците=== Не само турците, брато; учебниците по стория бяха написани в такъв дух, че вменяваха омрза към всички държави, граничещи с България. И ни направиха дупки на главите да повтарят как са ни "освободили" руснаците. Питайте хората по селата, на които им коопериоаха земята. Eстествено, хората си бяха привързани към земята, и работеха собствената си земя за жълти стотинки или дори за стоки в натура!

641

Анонимен

преди 5 години

В 21 ед и велики националисти в Турция и у България *** малиииии

640

Анонимен

преди 5 години

Имали е присъствие и изтребление, гаври и мапкане...не е имало робство... Споко... Само кла ета, из асилвания, отвличания и беззаконие за турците...

639

Анонимен

преди 5 години

Истината е по средата.

638

До 702

преди 5 години

Много си ограничен - турците са вземали кръвен данък през 7г, такси и законите са срещу раята.Като започнем да събираме децата на помаците и турците през няколко години и да ги правим войници какво ще е - присъствие или робство?

637

луд козар

преди 5 години

арменци и кюрди са заедно с българите. Това е метафора!!!

636

до 701

преди 5 години

Да гордеят се защото народ който е успял да запази след 5 века робство своят бит, култура, обичаи, език и фолклор е силен народ...Има защо да се гордемм, защото за 5 века никой не е успял да ни пречупи. За съжаление обаче сегашните продажни политици се опитват да го направят, опитват се да заличат една многовековна история

635

Анонимен

преди 5 години

Робството, тормозът и геноцидът над българския народ са обрисувани в пътеписите на европейски пътешественици, в докладите на консулите на европейските държави, в историческите хроники и са живи в паметта на българите. Османската империя беше унищожена, защото цивилизована Европа не можеше да търпи тази азиатска тирания на кървави изстъпления и геноциди над множество християнски народи.

634

Анонимен

преди 5 години

705 100%TURK Я сиктир от тука, домуз андолски смръдлив, дето си завършил килийно училище за ходжи. Добре ви биха руснаците в петнайсет войни подред. Отиде ви кървавата империя на бунището на историята. И ще дойде ред и кюрдите да се освободят

633

100%TURK

преди 5 години

Робски манталитет на българите е традиционен.В това няма лошо. Някои оцеляват като роби, а някои като господари.