672

Анонимен

преди 5 години

Ама в коя империя подчинените и' народите са в равноправно положение !?Има примери обаче, където един народ може да страда повече от собствения си тиран отколкото, когато е бил в състава на империя преди това.Такъв е случая с Сирия.

671

Анонимен

преди 5 години

Имало е политическо робство в една деградираща империя и сме се освободили сами, използвайки международното положение.

670

Сата НАТО

преди 5 години

Спрямо живота на крепостения мужик в руската империя, живота на българите в турската империя е бил разкош-Спрямо живота в северните заблатени полета с 8 месеца люта зима и два месеца лято, животът в слънчева България винаги е бил разкош. Просяците от север са дошли с надежда ни прилапат земята и да я колонизират, като постепенно уморят силните и асимилират по-слабите духом.

669

Анонимен

преди 5 години

Харалан Александров се е продал на новия световен ред.

668

Herodot

преди 5 години

Турското робство е метафора във всички исторически и възрожденски източници...в "Записки по българските въстания", в "Под игото "....Г-н Александров явно принадлежи към една ретро школа, която точно учеше,че една лъжа повторена 100 пъти става истина. Също така Г-н Антрополога явно не отчита факта,че манифестиран "знания" в едно по различно време, в което информацията и свободното критично мислене силно измиха платената "идеологическа " манипулация.Не само в България вече расте поколение, което

667

Анонимен

преди 5 години

Харалан Александров е член на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на Институт "Отворено общество" - София.БОГ гледа!БОГ е милостив!Но когато някои негови чеда се самозабравят,той наказва справедливо-затова семката на Харалан няма да има продължение.

666

ГРАФ ИГНАТИЕВ

преди 5 години

До поробителите-КАНДИДАТ ЗА ГУБЕРНАТОР ИЛИ КНЯЗ НА БЪЛГАРИЯ...

665

BULSLAV

преди 5 години

Един голям среден пръст за тези от анадола и тези на запад./. да живеят българо-славяните, най-големите съюзници през вековете! И основатели на дунавска България!!! Майка ми е българка, а баща ми славянин!!!

664

поробителите

преди 5 години

До Историк- султана - собственик на земите давани под наем според членовете на семействата!-- На второ място е бил ГРАФ ИГНАТИЕВ - осъдил Левски на смърт и гласен за султан

663

Историк

преди 5 години

Че къде е разрешено да правиш бунт срещу власта ?Да не би крепостният мужик е имал право да се бунтува, но го е правел, въпреки, че е бил роб на своите и то под много по-жестоко робство !за справка: виж ИСТОРИЯ НА РУСИЯ

662

ЯВНО ВЪЗРАЖДАНЕ

преди 5 години

До ИсторикАт турското по-хубаво НЕМА..- свобода на всичко, но без да се бунтуваш против власта!

661

бай х

преди 5 години

Турско робство е имало в пълната си сила с робски пазари във всички големи градове .Има много документи от западни пътешественици по българските земи . Имало е черкезки/турски банди които са отвличали жени и деца и саги продавали на робските пазари . Робските пазари са закрити след 1917 година от Ататюрк ! Еничарството е премахнато от султан Мехмед 2 около 1800 година , и прави реформи в империята които дават възможност на българите да развиват занаяти и търговия това е само 75 години от .

660

Историк

преди 5 години

Спрямо живота на крепостения мужик в руската империя, живота на българите в турската империя е бил разкошМужика е нямал никакви права, а е ползван за пушечно месо в грабежите на руската империя, докато българите са били свободни да пътуват навсякъде, да упражняват занаяти, търговия, да си строят черкви, читалища, манастириДруг е въпроса, че българите са искали да възстановят държавата си която вече са имали в миналото и това е основното заради което са желаели да отхвърлят турското управление.

659

Анонимен

преди 5 години

Историческата истина, базирана на факти и документи - прави краставици, любов и грижа към животните, водопаден хуманизъм към всичко живо и мърдащо....Историческата истина, преживявана от мнозинството - топлината е лукс, водата е лукс, храната е лукс, работещи бедни, работа до с.м.ъ.р.т., за убийство - шеф на банка, за лъжесвидетелстване - милионер, за злоупотреби и предателство към народа - милиарди, балкони, тераси, вили и апартаменти, самолети...

658

Анонимен

преди 5 години

Харалановци упорито ни подготвят за новата империя, подготвят ни за нова загуба на национален суверенитет и ни убеждават по всякакъв начин в добруването ни в рамките на тази замислена империалистическа действителност.Защо така четат историческите факти и в чия полза, е повече от ясно... Ликуй народе, богатство и благоденствие целокупно те очаква, харалановци от сърце го обещават!

657

Анонимен

преди 5 години

Живота на мужика в руската империя е по-ужасно робство, отколкото живота на българина в турската империя !Бог да пази България от рускотурската империя и предателите и предателите на Татковината ни !

656

До Аз123

преди 5 години

Прадядо ми, по линия на майка ми и един от далечмите ми роднини, по линия на баща ми са убили насилниците, след което се е наложило да бягат. Първият - във Влашко(родът е останал там за около 60 години). При завръщането си , турците са разселили рода из цяла България.Вторият - през Западните покрайнини и Македония, накрая се е заселил в Кюстендилско.

655

ами

преди 5 години

Явно тука всички сте зомбирни и даже и не искате да вникнете в статията.Човека говори точно за вас-не ви интересуват историческите факти,вие си знаете дядо Вазов и Захари Стоянов-писатели,откровени русофили,които помагат(най-вероятно са получавали и дарения)за прокарването на държавните интереси на царска Русия.Браво Харалан,с надежда някой ден "културната памет" на тези зомбирани "патреоти" по долу да отстъпи на историческите факти и да махнем това петно"роб" от нашата история.П.С. българин съм

654

Анонимен

преди 5 години

Аз нямам нужда да мразя турците. Днешните турци нямат нищо общо с онази епоха. Имам нужда да се помни, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ!!! Защото има сили, които много искат наши територии да отидат под турско владичество към ДНЕШНА ДАТА! Омразата трябва да спре, но паметта не трябва да се изтрива.

653

Навремето

преди 5 години

имаше един руски филм - Да убиеш дракона(препратка към режима на терор на Сталин). Харалан бе името на главния злодей.