214

Osman

преди 5 години

Най-красивите постройки в света са джамии - тази на Тимур в Самарканд, Тадж Махал, Синята в Истанбул, Кадъ Сейфулла в София. А нашите палати ги няма, защото докато евреи, армяни и българи живели добре, нашите деди са се били за добруването на Империята и за възхода на Правата вяра. Култура и език на три континента носим на отчаяни и онеправдани по целия свят. В Африка, на Балкана още помнят за Осман и пеят песните му (справка сръбския премиер).

213

да

преди 5 години

кого си контролирал, бе:)))))) още при Селим II турците са бити от руските войскиавстрийци и руснаци толкова бой са били турците през вековете,че не им помнят бройкатаанадолски абонати..то и Сюлейман го водите Великолепен ама бяга като бито куче от Виена:)))))

212

Преминаващ

преди 5 години

ДО "привет от Германия" ! Втори "пишман-Шишман" двуличник не ни е нужен на Българите ! Заради такива като него и тебе България се разкъсва и подарява на всеки от изток и запад ! АМАН ОТ ПРОДАЖНИ ТЪРТЕИ НАРЕКЛИ СЕ БЪЛГАРИ 😠

211

New News

преди 5 години

Да идат на мегдана в Ереван,и там да им го кажат на армяните ,много ще им се зарадват там!

210

да

преди 5 години

и като е отишъл да живее в Германия да не би да е забравил Възродителния процес:)))турците трябва да целуват ръка на България за новите имена-всичко,което са турците е благодарение на България

209

Анонимен

преди 5 години

Докъде стигнахме - да защитаваме турските зверства.И тоя селянин от Германия, да спре да пише глупсоти, че ме е срам, от такива като него!

208

Анонимен

преди 5 години

До привет от ГерманияНе знам пич, османците не са се развивали особено добре, не и икономически. А какви доходи те гонят, при положение, че повечето народ е плащал такси в яйца, слама и други земедески "продукти"... понякога и с деца.

207

Анонимен

преди 5 години

До 222Като кажеш "руснаците", трябва да правиш ясна разлика между импературска Русия и СССР. А турката "грижа", малко ми е непонятна, защото има снимки на робини, които са продавани по пазарите в началото на 20ти век, въпреки забраните. Какво селдва? Да ми кажеш, че защото последните 50-60 годони, на отоманците им се е наложило, да наложат по-леки мерки, пътривт 400 години не ги броим, така ли?

206

привет от Германия

преди 5 години

Турците са се грижели за правата на всички народи в империята , не са ограбвали никого !А руснаците ограбва наред , габеха реколтата и добитъка на украинците и причиниха гладомор в украинските земи / тогава руски земи / , милиони украинци умряха от глад дори е имало случаи на канибализъм ! На базата на доказаните факти можете сами да прецените под руско влияние ли се живее по-добри или под турско !

205

Анонимен

преди 5 години

Как сега Фолксваген ще избира за завода нас или Турция?

204

Петър

преди 5 години

Да живее Харалан Александров.

203

привет от Германия

преди 5 години

Османската империя е била благоденстваща империя ,дори така наречените поробени народи са благоденствали ,имали са добри доходи и право на религия ,език ,собственост и прочие ! Когато една такава империя започва много да са развива икономически ,тя става мишена на другите държави ,които се стремят да я унищожат ! А руската империя и поданиците и минаги са били мизерници ,затова никоя велика сила не си е поставила сериозна цел да разруши руската империя ! Това са фактите !

202

До привет от Германи

преди 5 години

нормално е турците да треперят от страх от Русия и то от векове

201

Ердоган е ром

преди 5 години

османската империя е дивашка държава,която никога нищо не е построиладиваците до 19 век дори пътища нямат построени..къде са дворците на богатите турски управители управлявали българските земи-тия животни и в злато са се къпали 15-16 век и пак са живели като животни..азиатски варвари без наследствовижте джамиите им,които са построили по нашите земи - приличат на обори за ***

200

Йово

преди 5 години

Юсуф Каплан потвърждава думите на българските "историци" Янко Гочев, Пл. Цветков, Г. Георгиев както и на журналистите Иво Инджев и Г. Коритаров че Османската империя е била една от най хуманните държави от самото си съществуване. Това за пазарите на роби в Скопие и Одрин от XV-XIX век, това за т.н кръвен данък. Това за избитите тракийски българи през 1913 г. няма да го срещнете никъде в драсканиците на горепосочените господа.

199

привет от Германия

преди 5 години

Вижте ся кво ще ви кажа ! Един народ може с борба да защитава територията си до момента в който я загуби ! Загуби ли веднъж територията си и другите държави ако признаят тази територия на новите стопани ,тогава този народ става част от новата държава или империя и трябва да спазва законите на страната ! От тук нататък всички бунтове и въстания за отцепване на територии са незаконни и избиването на бунтарите е съвсем оправдано с цел запазване устоите на държавата и гарантиране мир на гражданите

198

Анонимен

преди 5 години

Геноцидът над арменците е факт. Извършвани са масови убийства на мирно население.Турците могат да си приказват каквото щат. От това истината не се променя.

197

привет от Германия

преди 5 години

Абсолютно правилно ! В османската империя е имало мултинационално общество , всички са имали право на религия ,майчин език и прочие , и не случайно всички етноси векове наред са си запазили екика и културата ! Масови кланета е имало разбира се ,но те са били само когато е имало бунтове организирани от рубладжиите ,които са служили на руски интереси !Причините са същите за така наречения арменски геноцид , под руско влияние арменците започнаха бунтове и искане да отцепят територии от империята !

196

Турчина

преди 5 години

Гроздето е кисело!

195

Йени Харалан

преди 5 години

Няма що, търкулнало се гърнето и си намерило похлупак.