42

Анонимен

преди 5 години

То маскпвците така освобождават, ние знаем нак-добре цената на техните "освобождения"

41

кубанская столица

преди 5 години

Защо българи така преживяват за испанско злато? Въпрос съвершенно не актуален днес.

40

Анонимен

преди 5 години

До 26 Не аз, а ти география не си учил!Могли самолетите да минат през Средиземно море!Я, виж на картата къде се намира Италия с нейните острови !Италия няма да допусне до самите й острови руски самальоти да прелитът на път за Испания ,както и да преминават кораби!

39

Анонимен

преди 5 години

Уж първата СССР атомна бомба е направена с български уран.Това е 30 години преди АЕЦ козлодуй.така че няма как изнесеният уран да е върнат в козлодуй.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен39Чакай сега.Венецуела е едно, Мадуро е съвсем друго.Англия отказа да върне венецуелскоро злато на Мадуро.Има разлика, нали?

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен38По времето на НРБ и СССР, в училище се учеше, а и на картата на полезните изкопаеми, фигурираше едно единствено златно находище в България - ТРЪН.И се учеше, че вече било отдавна изчерпано.Погледнете учебниците/атласите си по география от 1986 примерно. Моят е от тогава.Уж социализмът това-онова, много сме добри, знаем всичко, ама злато няма.После идват, взимат една ИЗОСТАВЕНА мина, и изведнъж ставане с най-богатите находища.Как става това?

36

Анонимен

преди 5 години

На ДВ руснаците му са виновни за всичко. Те никога няма да напишат за онези 35т. злато, които Русия е дала през 1918г. за съхранение на Япния и, които още не са върнати. Сега, когато Япония си иска Курилските острови това и бе припомнено. Защо не се пише как Англия отказа да върна миналия месец 25т. злато на Венецуела. Защо не се пише как САЩ дълги години отказваха на Германия да си върне златния и запас и на края и върнаха само 65% от него преди три години.

35

Анонимен

преди 5 години

И една дума не вярвам на тези приказки за златото.Поредният фейк,част от Медийната война срещу Русия.На принципа ,,Една жена казала".Доказателства-нула

34

Анонимен

преди 5 години

До КирилДраги ми смехурко, ти още в предпубертетна възраст ли си? Какъв Кувейт, какви пет лева? Уранът е стратегическа суровина, а не предмет на търговия. Конго забогатяло ли е от урана си? Ние като сме страната с най-богатите находища на злато в Европа, забогатяхме ли? И стига с тези плювни по Русия! Ние ги грабехме с безумно ниски цени на горива, с гора, пречехме им на важни енергийни проекти, а сега се сърдим, че ни били продавали газ скъпо! Ами да си внесем от Аляска!

33

Анонимен

преди 5 години

Глупости и лъжи!

32

Анонимен

преди 5 години

Ако твоят дядо беше работил в БНБ щеше да знаеш, че още германците и самото българско правителство е отнесло резерва със себе си при бягството си. Що приказваш смешки? Едва ли познаваш дори баща си, а да не говорим за дядо си...

31

Анонимен

преди 5 години

Урана от българските находища е използван за направата на ядрено гориво за Козлодуй и за бартерни сделки за желязо, мед, цинк, калай, нефт, висококачествени коксуващи се въглища, газ и каквото още се сетиш, което го няма в България като природен ресурс.

30

Анонимен

преди 5 години

"Дойче Велле" - много надежден източник на информация, няма що! Ние също имаме източници, защо не кажете колко БЪЛГАРИ са участвали в Гражданската война на страната на републиканците - комунисти, анархо-комунисти? Кои са станали известни? Със своя самолет И-16, боядисан в бяло, Захари Захариев е удържал няколко победи над немски пилоти с най-модерния за времето си, а и за цялата ВСВ шедьовър Ме-109! Първият българин, Герой на СССР!Случаят среща ген.Захариев с куц немски офицер, когото той свалил

29

Анонимен

преди 5 години

Тогавашните самолети е могло да бъдат доставени и с кораби в разглобен вид. Тогавашна Русия е била една от най - промишлено развитите страни. Имала е почти безплатни ресурси и голяма производствена мощ вследствие на механизацията на селското стопанство и въвеждането на торовете. Освен това, на руснаците не им трябва чуждо злато - имат ОГРОМНИ находища. И си го добиват сами.

28

Кирил

преди 5 години

32 български уранови находища са били изгребани до край и рудата е отмъкната от руснаците за да правят атомни бомби.ако не е бил този грабеж сега щяхме да сме като кувейт

27

Бончев

преди 5 години

Нашите златни резерви и държавните архиви също са били откраднати от окупационната съветска армия

26

Присмехулник

преди 5 години

мен повече би ме интересувал въпросът как е добито това злато от испанците. през труповете на индианците? или то е падало "от небето", по волята на инквизицията... светата, испанска инквизиция...

25

Анонимен

преди 5 години

До АнонименОт къде били минали самальотите ?! Ти гелграфия учил ли си бе ?! Не знаеш ли че могат да прелетят и над средиземно море ?!

24

до 22

преди 5 години

Сигурен съм, че си най - големия анализатор на документи и история и знаеш какво е откраднала Русия от България ;)))Със всичките си 12 години(поне толкова е интелектуалната ти възраст) Си бил способен да прочетеш документи, генерирани от поне 5 държави в рамките на 50 години на поне 5 езика... Трябва да си абсолютен отличник ;)))

23

Анонимен

преди 5 години

650 самолета руска помощ за републиканците!!!Едно ,че по онова време руснаците не разполагат с такъв огромен потенциал за своето ВВС !Второ ,от къде са минали тези самальоти като Германия и Италия са съюзници на Франко ?!Може би през високите Алпи ,или монархическа Англия е помагала на републиканците!