62

Ленски

преди 3 месеца

Бре тези руснаци! Какви ли ги не правят! Ограби ха златото на целия свят. И какви хитреци! Съхраняват го на най-сигурнотомясто-в държавния резерв на САЩ!

61

Преминаващ

преди 5 години

Пито - Платено ! Пука ми за испанците та ми дреме ! Поискали помощ, платили със злато по договор ! Със злато, ама не се споменава, че огромна част от него са го заграбили конкистадорите от индианците при безчинствата им зад океана ! ДАЛИ СА СИ ЗЛАТОТО СРЕЩУ НЕЩО, А НИЕ СРЕЩУ КАКВО ПОДАРЯВАМЕ НАШЕТО ЗЛАТО НА ЗАПАДНИТЕ ФИРМИ, КОИТО ТРОВЯТ ЗЕМЯТА НИ ПРИ ДОБИВА ПИТАМ ? ? ?

60

Напомняне

преди 5 години

За военната помощ от Русия е платено в злато. Значи пито-платено. А ако нещо отгоре е дадено на съхранение, то и си е там. Руснаците са го взели от републиканците, на кой да го върнат, на Франко ли?

59

Анонимен

преди 5 години

Хо хо хо, ако това го бяха направили западняците какво мyчане щеше да настъпи само с поне 500 коментара "империалисти, колонизатори, агресори, кръвопийци, ууууу врагове на тутраканската селищна система"... Но нали става въпрос за работодателите на трoл фабриката.. само по някое-друго поплювване към гaзетата се чува и половинчато измъpморване , че не било вярно. Иначе в момента руснаците точат златните резерви на Венецуела, така като източиха българските, испанските, полските и т.н.

58

Анонимен

преди 5 години

Много богатства и земи е откраднала Русия, много престъпление е извършила. И продължава. И нашето злато го открадна. И някакви смешници по цял ден плюят запада, а мълчат като ... за руските зверства. Русия е гадна империя, Русия държи стотици народи под своя власт. Последната колониална империя. Русия ограбваше Източна Европа в продължение на 45г., Русия убива украинци (големи братя няма що), Русия умишлево предизвика голодомора и започна ВСВ съвместно с дружката си Хитлер и с ОБЩ ПАРАД.

57

Анонимен

преди 5 години

И българското злато са откраднали руснаците.

56

Анонимен

преди 5 години

тази статия 1:1 я има и в ***, толкова ли не можахте нещо различно да напишете

55

Милен Илиев Минков

преди 5 години

Испания, прйсвоява- хиляди- тона,...Злато, от- САЩ,...Чрез, отрова, коне, и- пушки,.. След, открйването- на- Америка ....

54

Анонимен

преди 5 години

Явно някой го е тафил въпросното злато. Може и руснаците да са. Ама 80 години по-късно повечето е митове и легенди.

53

Хан Тервел

преди 5 години

Това само показва, че Сталин наистина е велик. Хем е прибрал 500т. злато хем е ликвидирал Троцки и неговите задокеански еврейски сподвижници хем си е изпробвал оръжията (освен ИЛ15, в Испания е тестван за първи път и прототипа на Т-34). И разбира се не се е вързал, на номера да влезе в тежка военна авантюра, далеч от Русия, докато някой като Япония например не го удари в гръб. Когато все пак това се случва през 1938 г., той вече се е изтеглил от там. Перфектно отиграно!

52

До 50

преди 5 години

Семки, семки, ама златни! Както се казва: За Рисия само добро или нищо.

51

Анонимен

преди 5 години

Този факт е известен на всеки, който се е интересувал.Подлостта коварството и жестокостта на руснаците са пословични!Имаше ссср, вече няма!Същото ще стане и с настоящата империя на злото, а и с джуджето.

50

СЕЛЯК

преди 5 години

До Анонимен 49 -и о наше село имааме НАРКООП , пиеме бира оти неможееме да е вариме о дома , имааме си и вино и ракия

49

Анонимен

преди 5 години

Не знам защо "Днес" ни занимава със стари новини и то доста съмнителни - ами да има да се чоплят семки-занимавка

48

Анонимен

преди 5 години

"Операция Хикс" е ...на програмата на Наркома на СССР и на НКВД.---Абе, неграмотници! "Наркома на СССР"! :)Като не знаете какво значи НАРКОМ и колко наркома е имало в СССР 1939 г., не пишете глупости! Не вярвам да ви е ясни и какво е НКВД, ама пишете! :)Борянче, пиле, май не само от час по български си бягала в училище, ами и от час по история. :)

47

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен41Ония години, нито радарите, нито зенитните оръжия са били като днешните.Едва ли предварително е било казано на италианците, че злато лети в небето.Ако са знаели, всички италианци щяха да си зарежат работата и да пуцат по небето, белким ударят джакпота.

46

конквистадор

преди 5 години

Испанците толкова галеони злато са изпренесли от Мексико, че ги боли члена за 500 тона.

45

българин

преди 5 години

До кубанская столицаЗабранено ли е бе руснак?Обсъждаме си.Форумите са затова.

44

Az da vi

преди 5 години

Хубаво са направили. Хак им е на западняците.

43

Скептик

преди 5 години

Ами не е ли по-важно какво става с Българското злато