162

Анонимен

преди 5 години

Като гледам репортажи от Италия И ВИЖДАМ САМО ЕДНИ ЧИСТИ ИТАЛИАНЦИ С АФРИКАНСКИ ТЕН ! Европата като цяло се е ПОЧЕРНИЛА ! Да благодарят за това на бездетните си лидери .

161

Анонимен

преди 5 години

До 166 Когато американският президент награждаваше Джон Атанасов, специално отбеляза, че е от български призход. Хайде по-малко злоба, хем ядете български хляб, хем се опитвате да хапете ръката, която ви го дава

160

Анонимен

преди 5 години

Глупости на търкалета!Всичко започна след атентата срещу Папата.Дотогава в Италия почти никой и нищо не знаеше нищо за Бг, дори къде се намира!

159

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 161За другите ти брътвежи няма какво да кажа, но това с "българин създаде компютъра" сте много жалки! Защо никъде извън великия балкански кенфисттан буллгаристан никой не знае, че е българин този, който е създале компютъра?!

158

българин

преди 5 години

Никога няма да забравя следната история.В наш железарски магазин бе влязъл италианец който явно искаше да си купи свредло.Продавачът му изнесе свредла за метал,за бетон със SDS+ захващане,но италианецът каза ,че не било такова и повтори няколко пъти "пер иленньо".Опитах се да го попитам на английски,но той не разбра нищо.След като се прибрах в дома си разбрах,че е търсил свредла за дърво.Съжалява,че не можах да му помогна.

157

шматка

преди 5 години

До 163Глупости пишеш.Мислиш ли че средностатистическия италианец знае за поп Богомил и тнНеТой вижда тези които са около него днес.Той гледа и чете новините от днесТам пише:В най бедната и корумпирана държава в ЕС няма нито един осъден политикНедъгавия просяк на ъгъла му казва че е българин.Що си мислиш че редовия ит.знае коя е Р.Кабаиванска.

156

Анонимен

преди 5 години

Негативната конотация на думата българи във Франция, а от там и в Италия и целия католически свят е от времето на богомиите. Богомилството (катарство) се разпространява доста усилено в Южна Франция през Средновековието и църквата се е опитвала по всякакъв начин да спре считаното за ерес учение, включително като наложи и негативен образ на страната, откъдето идва.

155

пате

преди 5 години

Плува си едно пате в гьол и се жалва нещо...Идва един крокодил и пита:-Кво хленчиш бе?-Ми не знам какво съм...-Тъй ли, чакай да видим - жълти перца,широка човка, плавници .. Ти си пате!-Урааа аз съм пате!Пита тогава крокодила:- А ти мен като ме гледаш какво съм?- Емиии дай да видим, къси криви крака, кожено яке, широка уста пълна с криви и редки зъби. Ти да не си ИТАЛИАНЕЦ?...да си гледат работата жабарите и да ни оставя на мира!

154

Анонимен

преди 5 години

Горд съм че съм българин. Точка. Горд съм че българин изобрети компютъра, че дадохме на цялото славянство азбука. С двайсетте бляскави победи на българското оръжие над най-мощната империя - Византия, горд съм с Аспарух, Тервел, Крум и Симеон, с Ботев и Левски, че съм потомък на кораво племе устояло на превратностите на времето. С нашите сто световни и олимпийски шампиони. Нашият влог в цивилизацията е голям и неоценим. Вдигнете глави, българи и напред

153

Жабари !

преди 5 години

Ние Българите нямаме много неща с който да се гордеем, но определено няма от какво да се срамуваме, особено от тези тъмнокожи жабари

152

шматка

преди 5 години

.... да крадат и просят тамНе ходят ли ромите да работят като роби на полето по 16 часа и да живеят като с.котове.Нещо положително видяхте ли в написаното.Не се чудете.Проблема е че масата покрай бедността забрави що е това морал чест достоинство.Нямаме право да се сърдим

151

шматка

преди 5 години

Чакайте бе.Защо скочихте на човека.Той прави изследване на този феномен.Какво толкова е казал.Дори ни защитава като изкарва всичко това като клише.Не бяхме ли с най силно присъствие на ДС в ИталияНе бяхме ли част от плана на КГБ за папатаНе отидоха ли нашите мутри през 90-те при тяхНе отидоха ли маса жени да проституиратНе отидоха ли друга маса жени да работят като прислужнициНе ходят ли нашите да купуват трошките им с автовозите.Не ходят ли ромите(наричащи се българи) да крадат и просят

150

Анонимен

преди 5 години

Какви са тия глупости, дето ги е надрънкал тоя автор?

149

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 140Драги, "болезнената истина" е тази, че нямаме никакви" ханове, както ти пишеш. Болезнената истина е, че ние българите не знаем истинската си история, а учим тази писана от чужденци и техните български мекерета, в техен интерес. Така българинът се лишава от законното му право да се гордее с миналото си и да от духовната си опора. А народ без дух, лесно се ограбва и поробва от "доброжелателните" чужденци. За това помагат и ежедневните приказки, че сме най-зле.

148

Богомил

преди 5 години

До като лик или като гъЦърквата се бори за власт, а богомилите я отричат, като източник на злото.Богомилите/катари, албигойци/ са носители българската "ерес", според Папа Инокентий 3-ти, който организира кръстоносен поход.Избити са стотици хиляди, а собствеността им е заграбена от участниците в похода, както им е обещал папата.Въпреки това именно идеите на богомилите стоян в основата на реформацията.Девизът им е "Свобода, равенство, братство". Познато нали? Италианците трябва да се срамуват!

147

Ангел

преди 5 години

Ден първи - Германия, 15.11.1998 г. Чувам немска реч - това е добре. Значи са ме сглобили немски инженери. Сигурно съм "BMW" или "Мерцедес". Е, айде от мен да мине - може и "Ауди". Ще си отживея като аристократ! Ден първи - Германия, 15.11.1998 г., в края на работния ден, в края на конвейра: Продължавам да чувам немска реч - това е добре. Но виждам надпис "Opel" на изхода на завода - това не е добре. Значи съм "Опел" - скапах! Ден втори - Германия, в склада на завода на "Опел": Само на два дена съм, а ръждата вече ме яде! Няма лъжа, няма измама - "Опел" съм! Ден трети -

146

като лик или като гъ

преди 5 години

Векове преди това обидата българско се появява в западна Европа по времето на богомилското учение .

145

Анонимен

преди 5 години

Най-кратката книга в света - Италиански военни победи.Представлява две корици и нищо между тях.Добре ,че е НАТО та да ги пази.Иначе и Сан Марино или Монако да са ги ошамарили.

144

Я стига, бе!

преди 5 години

Живея от 35 години в Италия и все още до ден днешен(не се шегувам или иронизирам) се повтаря старата песен, на която вече свикнах:Въпрос:- От къде си? Отговор:- От София..И още преди да назова страната ми се отговаря бързо и авторитетно:- Аха..Унгария!

143

бедняци

преди 5 години

Абе избедняха много последните години- заплатите са като в Полша и Чехия като се турят и данъците, корупция наред, касови бележки не са виждали и да те ударят едно тирамису в сметката е израз на уважение... Ако турим в уравнението и 150% дълг към БВП ни приближават нас в София по доходи и стандарт... И бежанците не щат там и бягат на север. Но ако им е ок да се облекчават на нас... нейсе ще го преживеем някак си.