58

До 58

преди 5 години

Именно тъпане, все още помним как беше. Направих си вноска за Лада в края на 1986 година, с което сбърках - чакаше се доста и затова през януари 1987 преместих вноската за друга кола и при първата доставка през февруари 1987 си я купих. Имах избор тогава между Шкода, Застава, Москвич, Трабант, Вартбург, Запорожец. Всяка една от тях можех да я купя при първата доставка. Няма привилегии, няма марсианци - купих си колата като всички останали. Ти ми твърдиш, че съм чакал 10 г.

57

sport

преди 5 години

До Анонимен 60Добре де, ама ти кат' имаш акъл, да не си им ПР агент в сайта днес.бг? Можели да си купят, не можели да си купят. Че могат, могат, въпросът е до кога?

56

Анонимен

преди 5 години

Някой отличник да ми отговори защо Русия рябва да произвежда всичко, което се прави в света? Като може да си го купи. Днес сорт "Брент" струва 67$/барел, за мъка на русомразката sволочь. Отличникът да сметне за един Су-35 колко KIA могат да се купят. За да не си мъчи умната главичка - 2500! За една подводница клас "Кило", по натовското обозначение, колко Еърбуса или Боинга? А?Та, не се тръшкайте за руснаците, те ще се оправят! Имат нефт, газ, злато, платина, учени, акъли, риба, краби, водка!

55

до 50

преди 5 години

Какво значи изведнъж бе, другарю? 45! години съветска власт в България, 45! За телевизора - Електрон беше съветския вариант, нашето копие беше Велико Търново. А точно аграрна република си бяхме, гордостта на нацията - доматите и черешите! Брани по бригади с ученически труд...евала, съсипахме прогнилия Запад! хахахаха

54

ЖИВЕЯ В РУСИЯ УЧАТУК

преди 5 години

заплатата средната е 420 долара в Русия, не е 1000 долара, много сте прости българите

53

До 39 ДртПрч

преди 5 години

...За другите коли чакаше месец-два или три - до първата доставка...Ти в коя България си живял ? Живите хора, които помнят тези времена са много . Тъпан.

52

Ами сега

преди 5 години

Да се оттеглят като искат. Ама Вовата вече е копирал всички чертежи и технологии.

51

До 34

преди 5 години

До до фактТи си гениален, почти конгениалан! Стоп! Откъде е това изречение? Не знаеш, защото не си чел руската класика от ХХ век. Може пък да си чел "Винету"...Има справочни таблици за заплати и за всичко, за което се сетиш. Ама трябва да се чете. Има места в Русия, където заплатите са много високи. Но там животът е труден - студове, виелици, сондажи, мини. Не гледай в чуждата чиния, не е хубаво! Хората се справят, работят, даже се веселят! Гледай руска ТВ - с изненада ще видиш пълни магазини.

50

До 54

преди 5 години

Няма такова нещо като "Русия е несигурна". Има някакви криворазбрани политически интереси, но засега компаниите не напускат Русия. Има криза а автомобилния отрасъл по света и затова Форд закриват заводи. Ако има несигурни държави, то България ще е сред тях, наред със Сомалия, Судан, Афганистан, ...

49

Русия е несигурна

преди 5 години

Постепенно повечето големи компании напускат Русия...

48

Анонимен

преди 5 години

Що се дърляте пак на политическа основа? То си пише в статията - икономически причини! Съкращават се производства на модели и разходи, за да се вдигне печалбата на акционерите. Само че, с вдигането печалбите при намалено производство, от къде ли ще се появят повече пари?Мисля, че ще е от повишаване цената на малкото останали продукти! Т.е. от нашия джоб!Заводи затварят в Германия, Испания, Украйна ...А вие си карайте по политическа линия!

47

Анонимен

преди 5 години

Защо големите производители на автомобили така старателно заобикалят България и не правят заводи в България? Едни китайци се излъгаха, но бързо закриха завода си в България. Защо така? Да не би защото в България управлява мафията на ГЕРБ?

46

До 39 ДртПрч

преди 5 години

***, в тон с твоето, какви компютри имахме преди соца, каква тоалетна хартия имахме преди соца, какви коли си купувахме преди соца? Колкото до 10 години чакане за Трабант, недей така, че ще ме спукаш от смях. За Трабант имаше най-малко желаещи и най-бързо се купуваше - чакаш най-много 1 месец. За другите коли чакаше месец-два или три - до първата доставка. Изключението беше Лада - там се чакаше повече, но самото производство на Лада започна доста късно, а вноса й в България още по-късно.

45

До 38 lol

преди 5 години

*** ли си или просто не знаеш как беше?Телевизор Електрон производство СССР и няма как да е "каймака на бг техничската мисъл, както си написал.Най-смешен си с марципана и шоколада. Никой не те лъжеше, че марципана е шоколад и ако ти си се лъгал, ние не сме. Между другото марципана си беше много хубав и жалко че сега няма такъв.Техниката - как искаш от изостанала аграрна страна до 1944 година, изведнъж с магическа пръчка да станем най-добри в света във всички области, вкл. и в техниката?

44

Анонимен

преди 5 години

Форд местят заводите от Русия в България. Единият ще е с висококвалифицирани работници от Столипиново, а другият с висококвалифицирани работници от Филиповци. Заплатите са ясни 560 лева (минималната работна заплата).

43

Анонимен

преди 5 години

Тъй щото стандарта на живот в Холандия е пъти по-нисък от България, затова холандците работят до 70 години преди да се пенсионират.

42

Анонимен

преди 5 години

Ако не бяха руските туристи с нисък стандарт на живот много българи щяха да мият улиците и да просят в Германия.

41

нали

преди 5 години

Супер висок е стандарта в членката на ЕС и НАТО България, пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна, а 3 милиона българия мият улиците на Запад срещу мизерно заплащане.

40

lol до 42

преди 5 години

той щото стандартът на живот им е в пъти по-добър, за това путин им вдигна пенсионната възараст на 65 години ахахаха въргалят се в пари, ама мисли за здравето им и да не се залежават пенсионерите хахаха руснаците да се молят тръмп да не звънне пак на арабите и да пуснат кранчетата с перола, че рублата пак ще рухне като 2 години. 'великата икономиката, световната сила' - нищо повече от бензиноколонка на ЕУ хахахаха

39

да

преди 5 години

Супер висок е стандарта в расия, още продават по аптеките там пиявици в буркан. Много са напред научно-технически и икономически, хахахахаахаа.