67

Анонимен

преди 5 години

До транспорт2 стинки/ кило е "оскъпяването"!НЯМА разумна аргументация за буквално двойният, че и троен скок на цените! чиста спекула, "стъпала" на всеобщото покачване на енергийните цени, идващи от про-кремълската дс-енергийна мафия!

66

транспорт

преди 5 години

Работя в транспортна фирма.Днес сключихме сделка с клинет който иска да доставим 11 тона краставицо от София до Велинград. Сделката е на стойнос 230 лева .Лесно е да се семтне колко оскъпявя транспорта за килограм ... май не е чак толкова много

65

До 66 от Ииии

преди 5 години

Както виждаш въпреки призивите да не се увеличава хляба, производителите не работят на загуба, а си покачват цените и хората, като нямат избор, го копуват. Аз ти говоря за реални факти, а ти с хипотези на глупостта.

64

Анонимен

преди 5 години

До 66Ти пък си хептен тъпо парче.Ако не продаде на загуба, ще трябва да изхвърли продукцията.

63

До 64 от Ииииии

преди 5 години

Абе ти чувал ли на каква база е ценообразуването. Вие Герберите сте *** парчета. За производството на тези краставици нали в оранжерията трябва вода за напояване (Тя поскъпна), нали трябва ток за помпи и праскачки(тока поскъпна ), нали трябва гориво за транспортиране на продукцията, за генератори, за доставки(горивата поскъпват). Когато на производителя му поскъпва ток, горивата и вода, та той какво да прави? Да продава на загуба?

62

Анонимен

преди 5 години

До 58Яж заешко чиста работа!--от време на време ям, при това - домашно отгледано! но не си мисли, че ще ходя "да купувам" заека ти!

61

Анонимен

преди 5 години

До 61Цените наистина са завишени, но и заплатите ни са малки.--че те заплатите като бяха по-ниски, тогава и цените бях по-ниски, спомняш ли си, при това от 2 до 3 пъти по-ниски цени бяха!и какво излиза - увлечението на заплатите води до увеличение на вашите разходи!

60

Анонимен

преди 5 години

До ПеркоТ.е. ако краставицата излиза 1 лв. на дребно трябва да е 4 лв.--хм.... че преди 2-3 години, как така СЪЩАТА КРАСТАВИЦА беше около лев, а през лятото и под лев?кво се е променило физически с тази краставица?! не съм убеден, че тя се е променила... променила се е алчността на лихварите, защото ЦЯЛОТО ПОСКЪПВАНЕ, което идва световното-"отгоре" е заради печалбите на ши-баните лихвари, които сериозно спаднаха с отлива на нови кредитни май.муни!ВСИЧКО се прави заради Лихвата, всичко!

59

Анонимен

преди 5 години

До ИииииииуИиииии. ама си голям разбирач.толкова много разбираш, а на практика не си способен 500лв да си заработиш.

58

Иииииииу

преди 5 години

Цените наистина са завишени, но и заплатите ни са малки. На дъното в ЕС сме и това е факт. Нали имаше статия, че отделяме 40-50% от заплата за храна и сметки, а на запад този процент е 10-15%.Не виждам министерството на икономиката, да има план за развитие, като се привлекат инвеститори, да се промени закона, че да не ти крадът фирмата, да се изготвят разрешителни с прескачане на администрацията,която взима подкупи, да се направят държавни предприятия в сфера, която има голяма възвращаемост и др

57

Анонимен

преди 5 години

Наско Кунчев да си продава краставиците директно на пазара и да не ме занивама с простотията си.

56

Анонимен

преди 5 години

И търговците са прави за себе си,и производителите са си прави!Жалко за крайния потребител.Във всяка сфера е такова положението!

55

Анонимен

преди 5 години

до 54Яж заешко чиста работа!

54

Перко

преди 5 години

Ценообразуването е абсолютно нормално и логично - от производителя (вносителя) до борсата х 2 и от борсата до търговеца на дребно още х 2. Т.е. ако краставицата излиза 1 лв. на дребно трябва да е 4 лв.

53

баба Сийка

преди 5 години

едно време, га бях млада, имаше един комшия с ей такава краставица и с ей такива домати.

52

Анонимен

преди 5 години

До 55А за 20 ст. можеш да ядеш някоя втасала маруля останала от разсада...--тц, ти ще си ядеш втосоло, при това - втасала за 1 лев!

51

Анонимен

преди 5 години

До 431/4 пиле е 1 бутче. Кого ще нахраниш с 1 бутче? Себе си?А близките ти?1 печено пиле върви 9лв броя. Имаш ли представа от цени?---ти ако знаеш това "пиле", как е израстнало, НИКОГА повече не би го докоснал, ако и по 1лв да го пуснат!

50

до 53

преди 5 години

Тука голям го вадиш, ама на празника ще тръгнеш по пазарите и да се озърташ като мишчица... Колкото и да те боли истината е това - масовия прекупвач продава на колкото може по-ниски цени защото там конкуренцията е голяма. Евентуално тези които правят пари са собствениците на големи складове които внасят. Бил съм в бизнеса - единици изкарват. Най-лесно е да се хвърля вината на дребния търговец. А за 20 ст. можеш да ядеш някоя втасала маруля останала от разсада...

49

Анонимен

преди 5 години

До sante_dogКойто мисли, че прекупвачите са се поцепили да печелят да заповяда - към 35 стотинки да добави--НЕ ме интересува, какви са ти разходите!моята цена 20 ст ... оке щеш! яж си ги сам за лев!

48

sante_dog

преди 5 години

"Драстично е паднала цената на салатите на борсата бройката се продава по 35 стотинки... На пазара обаче салатата върви по левче за бройка."Който мисли, че прекупвачите са се поцепили да печелят да заповяда - към 35 стотинки да добави:1. Гориво и амортизации (стоката не идва сама по пазарите)2. Заплати (някой трябва да я продава)3. Наем - маса, магазин и т.н.4. Данъци5. Развалена стока - Българските производители обичат да сложат отгоре хубавото а в чувала смрад.6. Печалба