65

Дядо Соци

преди 5 години

Аз съм за анархията при соца за поддръжка на жилището. Всеки прави каквото си иска. Остъклявахме терасата с каквото ни падне , зазиждане на прозорци ,боядисване с каквато боя падне от предприятието и така. Сега е още по лоша. Голям прозорец го намаляват за да им излезе ПВЦ дограма по евтино.Един прави изолация с 5 см. другия да него с 6 см. и друг цвят. Безобразие.И това в европейска България.

64

Анонимен

преди 5 години

Да бъде въведен нов общински данък,...............павилно. иначе от къде ще отчитаме РЪСТ В ИКОНОМИКАТА..................не, че трябва да ни падат мазилки по главите,де.

63

Анонимен

преди 5 години

До 69Като не си плащаш сметките ще ти отнемат!--е то това го знаем, че е крайната цел на целият този напън за "въвеждане на ред"!само, че преди да започнат "да отнемат", ще има много смъртни случаи на "отнемащи", ей така - за профилактика...

62

Анонимен

преди 5 години

Една от най-отвращаващите и потискащи гледки, които може да види човек е български панелен квартал. Грамадни и нечовешки блокове, по които всеки е мацал както му падне, един в жълто, друг в розово, трети пък не си е пипал фасадата откакто блока е построен и създава опасност да се разпадне и да убие някой.Конфискация на жилището е твърде крайно, но холандският модел, описан в статията трябва да се приложи незабавно. Потискащата градска среда е един от основните фактори за негативизма на българите

61

Анонимен

преди 5 години

До Неам нервиКато не си плащаш сметките ще ти отнемат!

60

Анонимен

преди 5 години

Хайде няма нужда да привнасяме чужди критерии или като ще ги привнасяме нека да е в областта на заплатите и стандарта на живот.

59

Неам нерви

преди 5 години

Типичен законопроект, създаден от престъпници - не от законодатели!Имали нещо създадено от герберастията, което не е свързано с глоби, забрани, извиване на ръце, облаги на определени кръгове, конфискации, запори, отнемане и т.н.Така ли ще правите модерна държава!? Никой, никога няма да се върне в такава държава, където само с един подпис на съдия, могат да ти взеат всичко,- без да си съден!!!Кой нормален човек ще гради нещо изобщо?

58

Анонимен

преди 5 години

До 70А на теб не ти ли се струва, че кварталите ни са една от най-жалките и грозни гледки в почти целия урбанизиран свят.--а на теб не ти ли струва, че "чувството за красота" е СУБЕКТИВНО! много архитектурни простотии има даже в т.н. "сгради на годината", ама "ръкопляскаме"! един харесва пикасо, друг казцва, че е там "не вижда нищо"симетрията е "красива", но е "мъртва", защото е прекалено "идеална", а значи "скучна", "стерилна".

57

АНТИ

преди 5 години

Социализма ви остави собствени къщи, даже вили,но уродливия капитализъм ще поправи това.На улицата или на квартира излизаш българино !!

56

Да допълня...

преди 5 години

До Анонимен 68 Критериите не са мой, а на част от Скандинавските страни.Само поднесох информация.Всеки може да прецени дали е правилна , или не.

55

Анонимен

преди 5 години

Представяте ли си, колко е закъсала държавата и до къде са я докарали гербавите, които постоянно ни напомнят как комунистите фалирали държавата няколко пъти.

54

До гражданин

преди 5 години

А на теб не ти ли се струва, че кварталите ни са една от най-жалките и грозни гледки в почти целия урбанизиран свят. А тези, които си губят жилищата е в следствие на разни сделки с банкови институции. Едното няма нищо общо с другото.

53

Анонимен

преди 5 години

До 66Ако не изпълниш кметството продава жилището , дават му парите и да върви на ПМ. --опааа ... дойдохме си на думата !Щом не може да го поддържа , значи не го заслужава.--кой си ти, че ще определяш кой какво заслужава? къде се намираш ти ве? твоят критерий за "поддържано", може да не съвпада с неговият критерий! един може да си опъва леглото сутрин "на стотинка" (който знае какво значи това), друг може да обича да го държи ръзхвърлено.критерият ти, не съвпада с критерият ми!

52

Анонимен

преди 5 години

До ГалинДобра идея...дано да се осъществи и да научи бай ***, че не е редно да си изхвърля *** и фасовете през терасата и ПОНЕ да поддържа скапаната панелка дето е придобил през СОЦ-а.--идеята е да се осигурят с печалби едни определени фирми за лепене на стиропор, на едни определени лица...а в същото време бай спиро да бъде държан постоянно в стрес, че ха е стъп "там" - глоба, ха е стъпал - "тук" - пак глоба..., такси, данъци ...стрес, пионерчета, чавдарчета, връзки ..."винаги готов"

51

Да допълня...

преди 5 години

В Скандинавските страни ако не си поддържаш жилището те предупреждават със срок. Ако не изпълниш кметството продава жилището , дават му парите и да върви на ПМ. Щом не може да го поддържа , значи не го заслужава.Кметствата регулират и нуждата от магазини по кварталите.Може да искаш да отвориш кръчма но ти казват: Кръчми в квартала има достатъчно , ако желаеш плод и зеленчук , заповядай.Ако пикаеш в парка може ида те изселят.Нема лабаво.

50

Гражданин

преди 5 години

Тва е поредната глупост- да се иззема жилището от човек независимо дали има възможност или няма да го поддържа?! В последните години навлязоха термини като етажна собственост,компании за управление на етажната собсъвеност-не ви ли се струва,че нещо се губи НАШАТА СОБСТВЕНОСТ ?! Май скоро ще искат да ни вземат и пари за това,че ВЛИЗАМЕ В ЖИЛИЩЕТО СИ,което ще се отрази много добре на джобовете на същите тия компании за управление на етажната собственост и тем подобни - да не се допуска тая гавра

49

Галин

преди 5 години

Добра идея...дано да се осъществи и да научи бай ***, че не е редно да си изхвърля *** и фасовете през терасата и ПОНЕ да поддържа скапаната панелка дето е придобил през СОЦ-а....че като погледна на повечето бликове арматурите вече са цъфнали...

48

Waffen SS

преди 5 години

От направеното предложение се разбират задълженията на жителите,с някои от,които съм съгласен,но никъде не се споменават задължения и ангажиментите на общината,освен избани фирми да усвояват средства с нагласени и некачествени ремонти.В ж.к.Яворов/бивш Ленин/ около апартамена ми преди години имаше поне 4-5 работещи чешмички,сега нито една.Никой не паркираше по тротоарите,улиците биваха измивани поне 1 път седмично,тревните площи биваха редовно поливани и косени,дървета и храсти подкастряни

47

Анонимен

преди 5 години

искали те да лепят стиропор!а кой ще прави цялостно конструктивно обследване на един стар блок, преди да лепи стиропора? кой? ама да се пишат "становища", стъпващи на някакъв абсолютно несъстоятелен член от зут, а да не направи истинско, обследване на блока, което трябва да бъде предшествано от изселване на живущите за 3 месеца във временни жилища.лепенето на стиропор, за да се приберат едни пари по едни "програми", не решава конструктивният стабилитет на сградата, а го скрива!

46

Кратун

преди 5 години

ГЕРБавата cгaн продължава тотално да разбива държавата като раздава държавни права и задължения на законово недифинирани субекти. Не може полицейски правомощия да се дават на частни субекти като домоуправители, да се нарушава конституционното право на частна собственост чрез решения на общинска администрация и прочие. Тотално НЕ на всякакви безумни идеи! Нека нещата да бъдат прегледани и формулирани от юристи, преди да бъдат облечени в законова форма!