114

Анонимен

преди 5 години

В историята освобождението на Бг от пет вековното турско робство е запечатлено като Руско - Турска война, а не Българо-Турска война!Болшинството от българското мъжко население по време на освободителната война си стоеше по домовете, до топлите ду...пета на жените си и беше по загрижено за имота си, докато руски, румънски, полски и финландски воини с немногочисленото българско опълчение гинеха за свободата на Бг..

113

Анонимен

преди 5 години

Според научното изследване ТРЯБВА ДА ПРАЗНУВАМЕ 3 МАРТ 1918 г когато Русия КАПИТУЛИРА ПРЕД България ЧРЕЗ Брест Литовския мирен договор КОЕТО УПОРИТО СЕ КРИЕ!!!!

112

мазепа

преди 5 години

До България над всичкоАлбания се освободи без Руска намеса - това е факт. А твоите ''факти'' са предположения.

111

България над всичко

преди 5 години

На 3-ти март България става свободна държава благодарение на Русия.......без Русия нямаше да има съвременна българска държава!!!Факт.................пред фактите дори и Боговете мълчат, а психоболните русофоби, колкото и да се опитват да фалшифицират историята, не им се получава!!

110

:)

преди 5 години

Ние празнуваме руската окупация

109

до 112

преди 5 години

До Анонимен 112Берлинския договор от 1878 г. редуцира БГ-територии, на подписването му няма дори един българин............има дори представител на Черна гора(??), много етнически българи остават извън територията на България!!! САЩ не участват......................най-големите врагове на България се оказват европейските велики сили(тогава Австро-Унгария е все още империя)!Русия предварително е подписала тайно споразумение да не се създава голяма държава на Балканите!

108

Анонимен

преди 5 години

Съвсем логично е у нас да ни заменят 9-ти Септември с 3-ти Март и ...пак в тия . След като Червената армия на ссср окупира Царство България и заедно с цървулковците-болшевишките агенти завземат властите започват невиждан по тия земи ТЕРОР - Нацията е смачкана и атомизирана до Население. На нас ни е бръкнато в "Чипа" - генетично сме променени . Нямаме нищо общо с българите преди това. Така , че за какво "Независимост" - нас ни тресе синдрома "Хелсинки" - ние сме станали "братушки" на мъчителите си..

107

Оппа

преди 5 години

След освобождението до сега България е бедна и слаба страна.България е задния двор на великите сили.Така че не ми хвалете бедна държава с 5 млн.население.Утре ако се разтури ЕС след 24 часа България фалира.А както върви ЕС има към 10 години живот.Вечна дружба няма

106

Маржал Жуков

преди 5 години

Русия винаги ще брани братята славяни,колкото и не благодарни да са те.Русия значи благородство към слабият и безащитният.

105

Анонимен

преди 5 години

Въп всяка нормална държава националният й празник е Independence Day. В България празнуват москалски и съветски окупации - 3. март и 9. септември. Пфу! Гадост!

104

врагове на България

преди 5 години

1.Турция...............5 века робство2.Гърция, наспедник на Византия.................близо 2 века робство3.Великобритания.............вековен враг на България4.Франция...........винаги коварна и лицемерна политика5.САЩ..........новия колониален господар на България6.т.нар.пета колона-НПО-та, БХК, масони, "Отворено общество", "умни и красиви студенти", Rotary клубове и т.н.

103

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТогава защо Дизраели подписва Берлинския договор с който се създава България?

102

Анонимен

преди 5 години

Царя за нас е поробител!!! Освободител е за крепостните роби в Раша! Руските слуги празнуват 3-ти март като дата на завладяването на Балканите!! 140 г руско иго стигат!Гордите българи празнуват 3-ти март 1918 г когато Русия капитулира пред България в ПСВ!!!

101

Анонимен

преди 5 години

Който не си е взел изводи от историята................много лошо му се пише!!

100

Анонимен

преди 5 години

Дизраели..............англичанинът- масон............един от най-големитре врагове на България!!!Той до последно е подкрепял Османската империя и е изпитвал патологична омраяза към България!!

99

България над всичко

преди 5 години

Освен това, БГ-дипломация прави много големи грешки, това, което е спечелено във войните, е загубено на масата на преговорите!!И това става поради чуждо, обикновено прозападно влияние!!

98

юбералес

преди 5 години

До АнонименЮбералес не е фашистки лозунг, а част от ''Песен за Германия'' от Шуберт писана преди 200 години и станала немски химн след 1945г. Но ти откъде да знаеш това?. Разликата в текстовете в Райхщатското споразумение дава правото на Русия да реши дали да създаде България и Румелия в нейната зона на влияние или само една Румелия. А двете Българии - източна и западна е проект на великите сили на Цариградската конференция, която е шест месеца след Райхщатското споразумение.

97

България над всичко

преди 5 години

След това западната дипломация прави всичко възможно новата Българска държава да бъде редуцирана териториално............и руската дипломация остава без подкрепа!Русия, разбира се, не винаги, но в 90 % от случаите, е подкрепяла България, не само заради своите интереси, но и заради това, че сме православни християни и сме близки по език, традиции, вяра и култура!!

96

България над всичко

преди 5 години

Има много исторически документи, които доказват думите ми......................великите западни сили(Англия и Франция) не са искали да видят България свободна страна...........те са пращали финансова и логистична помощ на Османската империя!!Едва след клането в Батак и другите зверства на турците и под натиска на общесвеното мнение на Запад (Виктор Юго е писал за турските зверства ) западните държави не посмяват да се противопоставят открито на Русия!!И така България се освобождава!!!

95

читател

преди 5 години

Екатерина и Суворов нямат нищо общо с войната 1877 - 1878 г.