154

Платили сме им

преди 5 години

Разходи по окупацията възлизащи на повече пари отколкото САЩ са им платили за Аляска!Правете си сметка за какъв грабеж е ставало дума!

153

Анонимен

преди 5 години

"Освобождението" от Русия е - ела Зло, че без тебе, по-зло !

152

Анонимен

преди 5 години

Тук гъмжи от социалисти *** от русия.

151

по вертикала

преди 5 години

Русия винаги е имала една цел - достъп до Босфора всичко друго е политпропаганда.

150

юбералес

преди 5 години

До питанеПрочети ''Строители на съвременна България'' - Симеон Радев и ще разбереш. Златото е събрано като данък от българското население по време на едногодишната руска окупация

149

юбералес

преди 5 години

До Анонимен 105Сан Стефанския договор (странно как на 10 км от Цариград има град с толкова християнско име) е договор без никакво отношение за България. Това е военно примирие. България е създадена на 13 юли 1878г. в Берлин. И Силите са тези които ни дадоха държава. Това е националният ни празник. 3 март е ден на края на поредната Руско-Османска война.

148

Au

преди 5 години

Кой краде сега БГ-злато..................я кажете???Руснаците или Франсетата???

147

факти

преди 5 години

1.Платили сме 30 тона на руснаците да ни освободят...............хаха....................така ли ви учат в НБУ на Сорос???Искаме доказателства!!!2. Кой краде сега БГ-злато???Една канадско-френска фирма...........................казва се Dundee Precious Metals...............с любезната помощ на БГ-предатели!!

146

България над всичко

преди 5 години

Българи и руснаци сме братя по кръв, религия , език, култура и т.н.Съюзите (ЕС и НАТО) са временни............България е вечна!Бог да пази България и Русия!!!Предателите и изменниците..............Бог да ги съди!!!

145

BG+RU

преди 5 години

1.Свободата на БГ-народ струва повече от 30 тона злато-дори да допуснем хипотезата . че сме платили на Русия!!2.Къде са доказателствата за тия 30 тона злато???3.Сега много повече от 30 тона злато са откраднати от България...............от една канадско-френска фирма..........................в замяна , на което получаване ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!4. Безродниците-антибългари трябва поне пред фактите да млъкнат!!!

144

BG+RU

преди 5 години

България дължи свободата си на Русия.................без значение какви са мотивите на руския император.................БГ-земя е напоена с руска кръв и БГ-народ никога няма да забрави само жертвата на братята - руснаци за да има днес България на картата на света!!

143

BG+RU

преди 5 години

Бог да пази България и Русия!!!!

142

факти

преди 5 години

1. България беше 500 години под турско робство!2. Русия освободи България от Османската империя!3. Историята на България е написана с кръвта на руските войници, офицери и генерали и БГ-опълченци!4. Великите западни сили Великобритания и Франция само ни гледаха сеира, а не си мръднаха пръста да осъдят зверствата на турците.5. България съществува на картата на Европа с помощта на братска Русия!6. Българи и руснаци сме братя по кръв, религия, език......и това не зависи от политици-еднодневки!

141

До Анонимен 147

преди 5 години

500 Русия не е проспала нашите 500 години робство,а ги е изблаженствала.Защо да ни освобождава,след като българите от Казан, казаците от Запорожието и казаците от Донска област ще скочат на руският цар за да си създадът тяхна си държава,българска.Когато са идвали казаци и кавказци,винаги са казвали ,,И мъi Болгарьi..''. Идвали са над 30 пъти на Дунав за да ни освобождават,но руската царска армия ги е пресрещала и унищожавала. Руският Цар е избързал да влезе първи,за да може да окупира ,Дунайскат

140

45678

преди 5 години

До Анонимен 148 за турското робство говоря

139

Анонимен

преди 5 години

До 107 юбералес В Райхщадското споразумение е записано като полседна точка, че при определени условия (пълен разгром на Османската империя) България ще може да образува независимо княжество в своите естествени граници, което Русия прави със Санстефанския договор. Русия твърди, че тези определени условия са настъпили, Австрия твърди, че не са настъпили. Така че ясно е кой виновен, да не се осъществи санстефанска България. Всичко друго е безкрайно безсмислено дърдорене и шикалкавене. А в България няма юбералес, а има България над всичко

138

Анонимен

преди 5 години

До тцтцтцтцЗа комунизма ли говориш.

137

тцтцтцтц

преди 5 години

До ист То и ти май си роб , на едни господари - за пари ли , или мисленето ти е сбъркано Какви свободи е имало - изповядваш вярата си - режат ти главата , взимат ти децата , взимат каквото си искат, когато си поискат . На никого не може да се оплачиш за извършени престъплениия , по простата причина ,ч е не си човек за поробителите и т.н Жалко ,ч е има хора с подобно мислене като теб , ако живееше тогава , сигурно щеше да предаваш хората за жълтици , и да им слагаш въжето , като ги бесят

136

юбералес

преди 5 години

През лятото на 1876г. на всички е било ясно че ще има свободна България. ''След отзвука на въстанието и кланетата българското освобождение е един зрял и сладък плод.'' -З. Стоянов от ''Записките''. Останалото е процедура. - Съглашения, конференции, войни, договори и т.н.

135

Анонимен

преди 5 години

И преди и сега ни пробутват българска история написана от руски фалшивикатори и допълвана и днес от българските болшевики. Радвам се че днешните мошеници не могат да ни променят нашето ДНК.