14

БАН

преди 5 години

Лизбет Любенова просто за инфо е шеф на архива на БАН. Тя никога не говори глупости.

13

Крум

преди 5 години

Гледах предавенето,това за Шипка ми беше малко скучно, но интервюто на историчката Любенова беше най-стойностното нещо излъчено на 3 март.

12

Наблюдател

преди 5 години

Добре, че е построен паметника на Шипка навремето, защото сега нито пари бихме събрали, нито има кой да го построи качествено, нито биха дали разрешително за строеж, БХК , ДОСТ и ДПС биха спрели проекта, природозащитниците биха обжалвали, а Турция, САЩ и ЕС биха ни натискали да не строим.

11

Bgt

преди 5 години

Поредните глупости. Даже нещо бъркат опорните точки. Можело да стане така, че Сърбия да получела половин България. Ама те руснаците така били направили че България получила половината Сърбия. Не се разбира аджеба, руснаците тръгнали да освобождават Българи или Сърбия. Или по скоро те тръгнали да освобождават Сърбия а по погрешка освободили България. Да не говорим за другата глупост, че имало 500г "геноцид" срещу българите. Османците ако са искали да щели да ни избият. Просто не са искали.

10

Скептик

преди 5 години

Срамота до каква простотия са докарани Българите. Пичове, Суворов и Кутузов са от друга война. Какъв Плевен? На война не сте ли играли като малки, книги не сте ли чели, картини не сте ли разглеждали. Напълно е възможно след едно поколение да няма Българи.

9

Анонимен

преди 5 години

Ко.кошка,нищо не разбира от история,насосва си ги глупостите,изсмукани от пръстите, четени в някое пропагандно,лъжливо свободно съчинение в някой сайт!

8

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен8. Преди да пишеш, поне прочети кой е Суворов, и при една друга война, до къде е стигал. Ще се изненадаш.

7

Анонимен

преди 5 години

Най-зловредната роля срещу България изиграва Англия, тъй като прецаква България в следствие на две тотално грешни преценки:1) Смтятат Русия за враг и гледат да ограничат влиянието й на Балканите, подценявайки нарастващата мощ на Германия! Само след 20 - тина години е в съюз с Русия срещу Германия, но за България е късно!2) Смята Турция за съюзник, каквато в последствие се оказва че тя не само че не е, но е и много ценен съюзник на Германия във войната срещу Англия! За България отново е късно

6

Анонимен

преди 5 години

Точно пък Суворов се е прочул с безсмислените фронтални атаки и много жертви които дава. Особено пък при обсадата на Плевен заради Суворов руснаците губят толкова много хора. Като идва инженерът Ген. Тотлебен нещата се оправят.

5

Анонимен

преди 5 години

И все пак в резултат на тези имперски руски интереси си имаме собствена държава. А 40 мил. кюрди и до днес си нямат държава, например.

4

Не си е научил урока

преди 5 години

Уважаеми господин "историк". Я обяснете малко по-подробно как мюсюлманската аристокрация на Волжка България се е вплела в тази на Руската империя. Дрън-дрън ярина!Какъв стремеж към Крим? Че той си е бил руски. Но след Кримската война Русия няма право да притежава военен флот в Черно море. Това е главната и най-важна причина за войната според руската официална история.

3

Анонимен

преди 5 години

Нещо се прикрива с тези фалшиви статийки. Отклонява се вниманието от сериозни неща и реалността, а тя е отчайваща. Герб ни дере и ограбва, шири се некадърност и простащина от правителството и се разпространява надолу, тука вместо анализи и новини, се пускат смешни статийки.

2

Анонимен

преди 5 години

До ПрофесорЗа такива национални предатели трябва да се използва метода на граф Влад Цепеш - Дракула! Една алея, на която през двадесет метра да има по един предател...

1

До 1

преди 5 години

Тебе първо бесене, давене, горене и разчекване на 4 страни и каквото остане на твойте господари за спомен ... какво ги чака .... а за комунизъма .... то такова нещо ме е имало но дори тогава в БГ е надграждано, а сега при т.нар. демокрация ни върнаха с 200 години назад, а изтребването на българи е с ударни темпове и мнооого прилича на геноцид