78

mizko

преди 5 години

меринжей в ай ти фирма.... и кво менажираш? кой дошъл на работа кой не. това може да го прави и обикновена секретарка, както и 95% от функциите ти. останалите 5% ги правят дивелъпърите или водещия такъв - договаряне клиенти, аквизиция и т.н. при 5 нива меринжеи и 5 нива дивелъпъри се крадат около 70% от труда на дивелъпърите. в другите индустрии не знам колко е но не вярвам да е доста по малко. да не говорим че повечето шефчета не са нито най компетентните нито най умните - селчански тарикатчета, дебели връзки или дебели паламарки о гасягата.

77

Анонимен

преди 5 години

Това прозвуча малко като следните:"Мениджърите са мениджъри""Мениджърите взимат двойно, имат повече пари""Работниците взимат двойно по-малко от мениджърите, могат да си позволят по-малко""Един мениджър + още един мениджър = два мениджъра""Бялото не е черно""Пешо взима повече пари и в магазина може да си позволи повече""1 кг = 1000 гр"Нещо от сорта...

76

Анонимен

преди 5 години

Нямам никакви претенции колко ще взима шефът ми, стига моята заплата да ми е достатъчна за нормален живот. Но шефът ми да взима десетки хиляди, да сменя колата всяка година, да води любовниците си по екзотични екскурзии, а в същото време хората, които работим за него да не можем да си платим сметките, това-не!

75

Анонимен

преди 5 години

МЕРИНДЖЕЙ- ХАААА ХОООО ХИИИИИ АААААА

74

до 79

преди 5 години

Спокойно, де, представят тенденциите в двете групи, нормално е винаги да има изключения. Също така ще има и мениджъри, които не ядат плодове и зеленчуци и не пият и не пушат. Има и мениджъри, които са на ниски заплати.Отново - общи тенденции, а не индивидуални различия.

73

Млад меринджей

преди 5 години

Ами хайде наздраве, пуф-паф-пуф-паф...

72

пазаруващ

преди 5 години

Факт, добре е. Винаги проверявам тези на била без да се чудя какво да правя с хартията: kimbino.bg/billa/

71

не-мениджър

преди 5 години

Аз пък не пуша и не пия много. И също така, без да съм мениджър, конумирам много плодове и зеленчуци. Просто сравнявам цените и промоциите в https://kimbino.bg/. Избирам най-добрите и купувам. И като спестяваш по 10 лева на пазаруване, нещата се получават.

70

Анонимен

преди 5 години

Ами написано е точно това в статията, само трябва да се прочете.

69

Анонимен

преди 5 години

Може ли статия за обикновените хора- колко получават, колко им остава от заплатата, ако член от семейството е безработен, пенсионер, болен и дете, колко купува, колко яде, почива ли...? Щото меринджеите са малък % от населението, а обикновените бачкатори са масата хора.

68

Анонимен

преди 5 години

Най-лошото нещо в България е да учиш, да се стараеш и в следствие на това да успееш. Българската завист ще те демонизира и унищожи. Автоматично и без доказателства вече си мутренски син, престъпник, лъжец, измамник, крадец, експлоататор и така нататък. Просто така сме решили, че в България хора успели със старание и умения няма.

67

Анонимен

преди 5 години

Открихте топлата вода. Революционна новина!

66

IT guy

преди 5 години

Аз взимам много пари като ИТ в Америка, но жена ми успява да изхарчи 110 % от заплатата ми - така че нищо не взимам

65

Анонимен

преди 5 години

моля за повече информация дали дефекират повече.

64

Анонимен

преди 5 години

Много глупава статия, честно казано. Аз съм мениджър в IT сектора. Не пия, не пуша. Знам всеки от подчинените ми колко пари взима, поради елементарната причина, че аз им преизчислявам заплатите през няколко месеца. Junior човек (зелен студент)- 2200-2500лв.. Mid- 3200-3800. Senior 4200-5200. Senior Seniority Level 2, 3, 4- 6200-8000+. Моята заплата е сходна със заплатата на най-добре платените developer-и. Така е във всяка компания... Жена ми работи в немска компания (Маркетинг)- същата работа.

63

Solar Power

преди 5 години

През соца беше същата простотия. Баба ми вземаше 72 лева пенсия с която можеше да си купи точно 200 хляба по 36 стинки. От 1945 е пълна скръб и все още е така защото рашъните не ни пускат от хватката било то тя и енергийна. 99% от енергията ни идва от русия :)

62

Друг Анонимен

преди 5 години

До АнонименТака е, но в БГ е толкова нисък стандарта на живот, че ниска заплата означава зимата да не можеш да си платиш тока и да студуваш или пък лятото да не можеш да отидеш на море. Или да не можеш да изпиеш едно кафе в мола.

61

млад меринджей

преди 5 години

Аз съм млад меринджей и съм на този пост защото се познавам с баш шефа...Всичкото работник ги търсим гладни за 600-700лв от джжобса или заплататабг!

60

бачкатор

преди 5 години

главата е мениджър или старши служител във фирма, консумират по-малко калории, отколкото семействата на работниците .Ами вярно е!!Шефа идва и казва ..днес трябва да разтоварите 2-3 камиона а той стой в офиса и гледа ..какви калории да изгори????На него му изтича само долния мозък когато по обяд при него идва кака Радостина!!

59

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 5 години

до До "от СТАРИЯ НЕСЕБЪР"Абе сИляндур, продавам и ръчно изработени сувенири, но такива като теб само гледат и чудят, дали не могат да прекопират модела, ама с две леви ръце не става.Държа на работата си, не съм наемател като вас, за един сезон, дето лъжете туриста, пък каквото стане после !